Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 20:15
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 10:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj. 2013 00:04
Příspěvky: 12
Bydliště: Orlová
Dobrý den,
poslední dobou přemýšlím nad výrobou domácích pamlsků, místo kupování v obchodě.

Poslední cca 2 týdny zkoušíme sušené maso (vlastní výroba v troubě). Když ho ale zkouším jíst já, tak ho musím nejdřív tak 5 - 10 sekund žvýkat, aby zvlhlo a já ucítil nějakou tu chuť masa. No a naše fenka, ta to zhltne během dvou sekund :-D. Takže mám obavy, že to pro ni asi nebude nejlepší pamlsek, když ani neucítí jeho chuť. Např. pamlsky od Brit Care - Lets Bite (sušené maso) mi přijdou vyšušené jen napůl, jsou takové gumové a pořád v nich nějaká voda ještě je, tak tam je to něco jiného, chuť jde cítit hnedka (zkoušel jsem :-) ).

Napadla mě možnost to maso před vysušením pomlít a něco do něho přidat, např ovesné vločky apod. Díky tomu jich budu moct dávat větší kusy, a pejsek je prostě bude muset nejdřív požvýkat, aby je mohl spolknout :-). Na internetu jsem četl recepty, kde přidávali i celozrnnou pšeničnou mouku, česnek, med... Ale tohle asi nebude pro psa úplně OK, z výživového hlediska, ne?

Připravujete svým psům doma vlastní pamlsky, nebo jste to někdy zkoušeli a máte s tím zkušenosti? Budu rád za vaše tipy :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 13. bře. 2011 00:44
Příspěvky: 453
Bydliště: Halenkovice
Mám jen poznámku k tomu masu od Britu, je takové díky tomu, že bylo naložené v glycerinu a kdoví čem, čistě jen usušené je fakt tvrdé, tak na kladivo :rolleyes: Spoustu tipů na pamlsky má třeba Katka Novosádová ve své knize o Barfu. Dobrý pamlsek jsou třeba vařené kuřecí srdíčka nebo tvrdý sýr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 04. úno. 2010 16:05
Příspěvky: 661
Bydliště: Brno
Kdysi, když jsem měla jen jednoho psa a byl na to čas, jsem vařila játra krála na drobné kousky a nechala lehce oschnout. Nešpinilo to kapsu a psica se po tom mohla zbláznit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 16. led. 2011 17:29
Příspěvky: 3985
Bydliště: Ostrov u Macochy
Navíc si myslím, že pes moc dobře ví, co je to sušené maso zač, a užije si to i tak, i když to zhltne. "Aby si to užil" a "trochu si to požvýkal" je čistě lidské pojetí potěšení z jídla :wink:.

_________________
Ve snaze přetvořit svět člověk zapomíná přetvořit sám sebe (A. Platonov)
www.naturaldogfood.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis. 2008 11:45
Příspěvky: 2873
Bydliště: Řiťka
K sušenýmu masu - někde na internetu je návod na sušení masa pro lidi (děsně vědeckej - nejdřív rychle, pak x hodin pomalu pak zase rychle.. už se nepamatuju) - dělala jsem to podle toho a výsledek byl moc dobrý. Nebo nechat maso pár dnů v otevřený sklenici - nasaje si zpět trochu vlhkosti ze vzduchu a trochu změkne.

Jinak co se pamlsků týče, myslím že psovi je často uplně jedno co dostává, kamarád jednou odměňoval čubu zrníčkama suché kukuřice a fungovalo to upně stejně jako nejdražší pamlsky... :finga: (samozřejmě záleží na psovi a na důležitosti odměny; přijde mi že zrovna na vašeho by to ale fungovalo)

_________________
I pád na hubu je pohyb kupředu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj. 2013 00:04
Příspěvky: 12
Bydliště: Orlová
Berkana píše:
Mám jen poznámku k tomu masu od Britu, je takové díky tomu, že bylo naložené v glycerinu a kdoví čem

Taky mě to napadlo, ale ve slození je uvedené jen maso, nic víc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. říj. 2013 00:04
Příspěvky: 12
Bydliště: Orlová
vlkXY píše:
Kdysi, když jsem měla jen jednoho psa a byl na to čas, jsem vařila játra krála na drobné kousky a nechala lehce oschnout. Nešpinilo to kapsu a psica se po tom mohla zbláznit.

Jak dlouho takové vařeno-sušené játra vydrží? Na sušeném masu se mi líbí, že když ho nevyužiju, vydrží se nezkazit klidně i několik měsíců, netřeba ani ledničky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 12:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 04. úno. 2010 16:05
Příspěvky: 661
Bydliště: Brno
Já to vařila tak jednou za tři dny nové. Jako na vzduchu se to úplně vysuší, s šáčku to zplesniví brzo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: úte 07. led. 2014 23:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 02. zář. 2006 22:07
Příspěvky: 88
Bydliště: Praha
Sušenky od psa pro psa

½ kg jater
½ kg ovesných vloček
4 vejce
česnek (co pes snese)
majoránka
-------------------------
Umixovat, nalít na vymazaný plech a upéct. Nakrájet na menší kousky.
Skladovat raději v mrazáku nebo usušit.

Není to žádný objev, recept mám od kamarádky s maďarskou vižlou a četla jsem stejný nebo hodně podobný i jinde, ale máme s ním velmi dobrou zkušenost. Volíme metodu usušení v sušičce potravin. Nekazí se to, neplesniví, neumastí to kapsu ani případný "pamlskovník". Nevím ale, zda se to hodí jako odměna na výcvik, protože to hafan přece jen chvilku kouše.

_________________
Kdosi řekl:"Co se Němcům nepovedlo ve dvou hrozných válkách za cenu desítek milionů obětí, dokázal německý ovčák. Dobýt svět."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: stř 08. led. 2014 17:24 
Offline

Registrován: čtv 26. zář. 2013 18:05
Příspěvky: 36
Bydliště: pisek
Neni to sice asi uplne to cos chtel (mala trvanlivost), ale mam dobrou zkusenost s "oschlym" hovezim, bez spotreby energie- kousky cca 1-2 cm z vysekove svaloviny (mivam prednakrajeny v mrazaku), ususit na radiatoru (v lete na slunci, ale zerou to vosy) , 1x-2x prohrabnout, aby oschlo ze vsech stran. Je to tuzsi, ale ne uplne, nespini to ruce, v lednici mam vyzkouseny 3dny (jestli vydrzi vic nevim). V lete ve vedrech nedoporucuju, oslizne a rychle "ozije" :D

_________________
Tereza a Kyra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: čtv 09. led. 2014 07:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 04. úno. 2010 16:05
Příspěvky: 661
Bydliště: Brno
Ale pokud je sušený maso dost velká motivace pro psa, tak bych to neřešila, pokud na to šlape jak potřebuješ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: sob 15. úno. 2014 19:24 
Offline

Registrován: pát 14. úno. 2014 18:14
Příspěvky: 1
Bydliště: Česká republika
Já jsem pekla domácí piškoty, jsou levnější a hlavně vůbec nedrobí. Někdy jsem kupovala ty psí s menším obsahem cukru, ale byly celkem drahé. Tak jsem si na internetu našla recept, jen jsem ho trochu upravila(dala míň cukru). Výhodou je, že si můžetě udělat tvar, jaký chcete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: sob 15. úno. 2014 20:55 
Offline

Registrován: ned 07. čer. 2009 18:56
Příspěvky: 347
Bydliště: letovice
My koupili "piliny" ze suseneho masa od Vetamixu. Je to takova drt a tak se to da pouzit misto mouky a hura na peceni. Jen to pri peceni desne smrdi, takze v zime bychom to urcite nepekli. Trvanlivost (teoreticky) vysoka, zratelnost jeste vyssi...

_________________
Hodnotím podle toho, co dokázali, smekám před nimi. Hodnotím podle toho, co nedokázali, plivu na ně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Domácí pamlsky
PříspěvekNapsal: pon 17. úno. 2014 14:59 
Offline

Registrován: pon 23. zář. 2013 14:11
Příspěvky: 14
Bydliště: Praha
Můžu poprosit o recept na ty psí piškoty???


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 49 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!