| Právě je pát 31. říj. 2025 01:53 | |
| 99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO. | |
| Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil. | |
| Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete. | |
| Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu. | |
| Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním. | |
| Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina | 
|     | Stránka 2 z 5 | [ Příspěvků: 244 ] | Přejít na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5 Další | 
|  | Předchozí téma | Následující téma |  | |||||
| Autor | Zpráva | ||||
|---|---|---|---|---|---|
| MickeyT | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 04. bře. 2007 22:51 Příspěvky: 29 Bydliště: Praha | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Petra | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23 Příspěvky: 2716 Bydliště: Praha - Kobylisy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| MickeyT | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 04. bře. 2007 22:51 Příspěvky: 29 Bydliště: Praha | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Petra | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23 Příspěvky: 2716 Bydliště: Praha - Kobylisy | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21 Příspěvky: 8242 Bydliště: Luční Chvojno | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Veronika Henzlová | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| Iva F. | 
 | ||||
| 
 Registrován: stř 28. čer. 2006 11:19 Příspěvky: 227 Bydliště: Brno- Židenice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anie | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 05. pro. 2008 15:41 Příspěvky: 221 Bydliště: Alicante, Spanelsko | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Benick | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 10. bře. 2008 22:23 Příspěvky: 413 Bydliště: Tábor | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Mellorn | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 31. bře. 2008 13:20 Příspěvky: 1504 Bydliště: Praha-Vysehrad | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anie | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 05. pro. 2008 15:41 Příspěvky: 221 Bydliště: Alicante, Spanelsko | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Benick | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anie | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Benick | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anie | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Kačka Kroufková | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 02. led. 2009 10:43 Příspěvky: 70 Bydliště: Lučice,okr. Havl.brod | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anča | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 22. pro. 2008 19:48 Příspěvky: 7 Bydliště: Praha | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Kačka Kroufková | 
 | ||||
| 
 Registrován: pát 02. led. 2009 10:43 Příspěvky: 70 Bydliště: Lučice,okr. Havl.brod | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Anča | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 22. pro. 2008 19:48 Příspěvky: 7 Bydliště: Praha | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Kačka Kroufková | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| JanaV | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 17. bře. 2008 14:06 Příspěvky: 270 Bydliště: Kladno | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Kačka Kroufková | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Kačka Kroufková | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Kačka Kroufková | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Desenský | 
 | |||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | ||||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Kora | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Tynna | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 30. bře. 2009 19:53 Příspěvky: 23 Bydliště: České Budějovice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Kora | 
 | ||
|  | 
 | ||
| Nahoru |  | ||
|  | |||
| woodyna | 
 | |||
| 
 Registrován: stř 15. dub. 2009 09:38 Příspěvky: 9 Bydliště: hradec králové | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53 Příspěvky: 928 Bydliště: SR Jablonica | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Laura | 
 | ||||
| 
 Registrován: ned 11. led. 2009 12:53 Příspěvky: 20 Bydliště: Plzeň | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| rea | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| pajulinkka | 
 | |||
| 
 Registrován: pát 02. říj. 2009 09:38 Příspěvky: 5 Bydliště: Město Albrechtice | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| pajulinkka | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| pajulinkka | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| rea | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Hana Z | 
 | |||
| 
 Registrován: čtv 19. lis. 2009 21:24 Příspěvky: 5 Bydliště: Plzeň | 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Desenský | 
 | |||||
| 
 Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53 Příspěvky: 6751 Bydliště: Vlčáry | 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Hana Z | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| Eva Štemberová | 
 | |||||
| 
 | |||||
| Nahoru |  | |||||
|  | ||||||
| Hana Z | 
 | |||
| 
 | |||
| Nahoru |  | |||
|  | ||||
| ajka | 
 | ||||
| 
 Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55 Příspěvky: 5609 Bydliště: kraslice/ praha | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| symona | 
 | ||||
| 
 Registrován: pon 28. pro. 2009 14:19 Příspěvky: 4 Bydliště: Líšnice | 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
| Petra | 
 | ||||
| 
 | ||||
| Nahoru |  | ||||
|  | |||||
|     | Stránka 2 z 5 | [ Příspěvků: 244 ] | Přejít na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5 Další | 
| Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina | 
|  | Kdo je online |  | ||
| Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 37 návštevníků | 
| Nemůžete zakládat nová témata v této poradně Nemůžete odpovídat v této poradně Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně Nemůžete přikládat soubory v této poradně | 

.Barča totiž začne ohromně tahat,štěkat a utíkat.Už 2x se porvala s dobrmanem.Teď jí chceme koupit halti ohlávku ale myslíme si,že si jí bude sundavat.Poradíte jak na to,aby se trochu zklidnila????
  .Barča totiž začne ohromně tahat,štěkat a utíkat.Už 2x se porvala s dobrmanem.Teď jí chceme koupit halti ohlávku ale myslíme si,že si jí bude sundavat.Poradíte jak na to,aby se trochu zklidnila???? ](./images/smilies/eusa_wall.gif) tak zatim...a dík
 tak zatim...a dík  

někdy chodí docela slušně,ale stačí,aby přijel kamarád airyk a když ho vidí ,tahne k němu jak urvaná,apod. ale budeme se snažit...
 někdy chodí docela slušně,ale stačí,aby přijel kamarád airyk a když ho vidí ,tahne k němu jak urvaná,apod. ale budeme se snažit...

V druhom by som to chcela zmenit, ale potrebujem pomoc od skúsenejších... Mám 3 ročnú fenu Jack Russell teriéra, ktorá bola vždy zvyknutá na vodítku tahat. Ospravedlnovali sme to jej hyperaktivitou, čo pravdaže nie je dovod.. Odnaučit tahat moju fenku som sa rozhodla postupne, avšak sanžím sa byt dosledná tým, že odkedy som jej dala najavo že tahanie už nebudem tolerovat, naozaj ho netolerujem-napriek tomu že je to už lepšie a nevláčime sa ako predtým, mám strach že postupujem celkom nesprávne: Ked sa rozbehne, trhnem vodidlom a vrátim ju k nohe, ked to urobí viackrát, opakujem až pokým nevydrží pri nohe, ak to urobí v kroku a trhnutie nezaberie, spojím ho zo zastavením(aby vedela že čím viac sa niekam ponáhla, tým neskor sa tam tahaním dostane). Problémom je že tie trhnutia akoby vacsinou nebrala na vedomie... a prechádzka vyzerá asi tak že každé 2 metre trhnutie a každé 4 zastavenie...Jej-teda mojím problémom je, že ma vonku nevníma...trhnem, vrátim, ona to len znesie a ponáhla sa dalej ani sa na mna nepozrie... Odkedy to síce robím, viac na mna začala reagovat ( aj doma), ale neviem či je to správne a či v tom pokračovat- obávam sa totiž že jej tých mnoho desiatok trhnutí na prechádzke pomoze akurát k bolavému krku...Mierne zlepšenie nastalo, neletí tak a občas už vníma kde som-čo som, ale nerobím to zle ak je na nu potrebných tolko trhnutí aby šla pri mne? Ďakujem
 V druhom by som to chcela zmenit, ale potrebujem pomoc od skúsenejších... Mám 3 ročnú fenu Jack Russell teriéra, ktorá bola vždy zvyknutá na vodítku tahat. Ospravedlnovali sme to jej hyperaktivitou, čo pravdaže nie je dovod.. Odnaučit tahat moju fenku som sa rozhodla postupne, avšak sanžím sa byt dosledná tým, že odkedy som jej dala najavo že tahanie už nebudem tolerovat, naozaj ho netolerujem-napriek tomu že je to už lepšie a nevláčime sa ako predtým, mám strach že postupujem celkom nesprávne: Ked sa rozbehne, trhnem vodidlom a vrátim ju k nohe, ked to urobí viackrát, opakujem až pokým nevydrží pri nohe, ak to urobí v kroku a trhnutie nezaberie, spojím ho zo zastavením(aby vedela že čím viac sa niekam ponáhla, tým neskor sa tam tahaním dostane). Problémom je že tie trhnutia akoby vacsinou nebrala na vedomie... a prechádzka vyzerá asi tak že každé 2 metre trhnutie a každé 4 zastavenie...Jej-teda mojím problémom je, že ma vonku nevníma...trhnem, vrátim, ona to len znesie a ponáhla sa dalej ani sa na mna nepozrie... Odkedy to síce robím, viac na mna začala reagovat ( aj doma), ale neviem či je to správne a či v tom pokračovat- obávam sa totiž že jej tých mnoho desiatok trhnutí na prechádzke pomoze akurát k bolavému krku...Mierne zlepšenie nastalo, neletí tak a občas už vníma kde som-čo som, ale nerobím to zle ak je na nu potrebných tolko trhnutí aby šla pri mne? Ďakujem
 doufám, že to zvládnu a pes taky, že mě nesežere za to
 doufám, že to zvládnu a pes taky, že mě nesežere za to   ... Ale vyskúšala som to s nou na prechádzke a nemusela som skoro vobec používat silu.. myslíte že by som ju mala používat aj nadalej alebo bude lepsie trpezlivo trénovat chodenie ( trhanie) na klasickom obojku? Povodne som si predsavzala ze ju to naučím na obojku...ale teraz neviem či jej radsej nesetrit krk ked tá haltina tak zaúčinkovala
 ... Ale vyskúšala som to s nou na prechádzke a nemusela som skoro vobec používat silu.. myslíte že by som ju mala používat aj nadalej alebo bude lepsie trpezlivo trénovat chodenie ( trhanie) na klasickom obojku? Povodne som si predsavzala ze ju to naučím na obojku...ale teraz neviem či jej radsej nesetrit krk ked tá haltina tak zaúčinkovala 

"
  "

Poslední tři dny jsem strávila pročítáním různých témat v poradně, ale přesto se dovolím zeptat
 Poslední tři dny jsem strávila pročítáním různých témat v poradně, ale přesto se dovolím zeptat  .Před dvěma měsící jsme přišli o fenku, kterou jsem měla deset let.Teď mám kříženku z útulku,cca roční. Je to něco loveckého, možná kokr,ohař,nevím přesně. Je s námi šestý týden a nějak se nemůžeme sladit. Žijeme v bytě, dá se říct že doma je fajn, sice občas štěká na sousedy v chodbě(je na ní vidět že se bojí),jinak si dá ale říct, hraje si,ví kde je její místo. Trochu zlobí když jsme v práci, ale nevidím to jako nepřekonatelný problém. Víc starostí mi dělá venku. Zřejmě vodítko vůbec neznala. Táhne pokaždé když vyjdeme ven
 .Před dvěma měsící jsme přišli o fenku, kterou jsem měla deset let.Teď mám kříženku z útulku,cca roční. Je to něco loveckého, možná kokr,ohař,nevím přesně. Je s námi šestý týden a nějak se nemůžeme sladit. Žijeme v bytě, dá se říct že doma je fajn, sice občas štěká na sousedy v chodbě(je na ní vidět že se bojí),jinak si dá ale říct, hraje si,ví kde je její místo. Trochu zlobí když jsme v práci, ale nevidím to jako nepřekonatelný problém. Víc starostí mi dělá venku. Zřejmě vodítko vůbec neznala. Táhne pokaždé když vyjdeme ven  . Zkoušela jsem to co fungovalo u jiných psů, ale jakmile jsme venku, přestává mě (člověka) absolutně vnímat. Zajímají jí jen pachy a jiná zvířata..kočky, ptáci, lidé, auta..vše co se hne:(.Nedaří se mi zaujmout její pozornost. Škubnutí jí nevadí, pamlsky jí nezajímají..na stopce přijde pokud vnímá, rozhodně ne stopro. Každá procházka je jako souboj kdo z koho a neužíváme si to ani jedna. Máte někdo radu jak upoutat psí pozornost? Hračky venku také nefungují, doma ano, venku jen čmuchá a ostatní ignoruje. Možná že je šest týdnů ještě krátká doba, ale moje předchozí zkušenosti byly úplně jiné. I dřívější psy jsem měla starší a šlo to s nima jinak
 . Zkoušela jsem to co fungovalo u jiných psů, ale jakmile jsme venku, přestává mě (člověka) absolutně vnímat. Zajímají jí jen pachy a jiná zvířata..kočky, ptáci, lidé, auta..vše co se hne:(.Nedaří se mi zaujmout její pozornost. Škubnutí jí nevadí, pamlsky jí nezajímají..na stopce přijde pokud vnímá, rozhodně ne stopro. Každá procházka je jako souboj kdo z koho a neužíváme si to ani jedna. Máte někdo radu jak upoutat psí pozornost? Hračky venku také nefungují, doma ano, venku jen čmuchá a ostatní ignoruje. Možná že je šest týdnů ještě krátká doba, ale moje předchozí zkušenosti byly úplně jiné. I dřívější psy jsem měla starší a šlo to s nima jinak