Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 15:14
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 799 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 09:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. říj. 2009 14:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha 10
Ahojky,já mam problém s fenkou VOK,začala na mě vrčet,je to v situaci,když se jí něco nelíbí. Bydlíme v prvním patře a ona neustále, když se vracíme domů z procházky utíká do druhého patra. Po schodech dolu se ještě bojí,jsou jí tři měsíce a když vylezu na horu, chytnu ji do ruky a ona na mě začne vrčet. To samé, když ležím na gauči. Poslední dobou se tam snaží dostat- přitom nikdy nemohla,nikdy jsem jí to nedovolila a ani dovolit nechci, když se jí podaří tam vyskočit, což je teď čím dál víc často, tak já se zvednu chytnu ji, že ji dám dolu a znovu zavrčí.
Praktikuji na ni to, že na ni zavrčím také a pošlu ji na místo. Poslechne a pak už se neodváží znovu to zkusit, ale další den to jede na novo.
Poradíte co dělat? Vrčím na ni hned, jak to udělá ona, ale nechápu, proč je neponaučitelná. Když jsem zrovna v jiném pokoji, klidně si tam vyskočí a spí tam nebo blbne, když si toho všimnu, zavolám ji povelem ke mě a pošlu ji na místo. To se obejde bez vrčení. Vadí ji tedy, že ji beru do ruky? Jak ji odnaučit to vrčení?
Děkuji za radu.
Lucka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 09:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Když jí jdeš "chytit" a usměrnit, tváříš se asi ne zrovna přátelsky, i se pohybuješ jinak, než když jsi v pohodě. Ona vnímá tvůj nespokojený výraz a pohyby a preventivně ti vrčením asi říká, že se tě bojí a že by byla ráda, kdybys jí nechala na pokoji. Bereš jí do ruky také jindy, než když jí chceš napomínat? Může to mít spojené s tím, že braní do ruky znamená v podstatě trest.
Když si zavolám štěně k sobě a ono příjde, pomazlím, odměním, dám mu najevo radost, že přišlo. Nebudu ho k sobě volat z trestu a pak ho protivně nepošlu na místo, protože tím si jen zadělávám na to, že příště místo ke mně raději zaleze rovnou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 09:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. říj. 2009 14:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha 10
Nosím ji dost často a s tím problém nemá, snáším ji i ze schodů, když jdeme ven, když si hrajeme, sama mi leze do klína, takže ví, že to není spojeno jen s trestem.
Sama ji pak akorát dám najevo, že tohle se mi nelíbí a pošlu ji na místo. V klidu, bez křiku, bez násilí. Dřív, když tam skočila a já ji vzala do ruky a sundala, tak to bylo bez vrčení. Nechápu to :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 10:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. říj. 2009 14:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha 10
Navíc povel ke mě má spojený s odměnou, jak pamlskem tak pohlazením, protože ho zvládáme už od dvou měsíců, doma, venku, kdekoli, zavolám "ke mě" a přijde. Samozřejmě s očekáváním, kdy něco dostane. Už nedostává ani pokaždý odměnu a vždycky si přijde, tak pochválím, pohladím a jde až když ji dám volno. Je vážně chytrá a učenlivá, proto mě tohle docela trápí. Nechci, aby si myslela, že ve mě má nepřítele, přes den si hrajeme, spinkáme, běháme venku, vše bez problému. Skákání na gauč začne většinou až večer. Přijde mi, že nechce být sama v pelechu nebo na koberci... ale nesamostatná není, je zvyklá být i několik, hodin sama doma. Neničí nábytek, nic, hraje si a nebo spí.
Jsem z toho taková vykolejená :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 10:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
Co mám zkušenost tak psi moc nedokážou rozlišovat patra - netuší jestli bydlí ve 2. nebo ve 3., prostě jdou. Jako nejvhodnější bych asi viděla brát ji v domě na vodítko a prostě ji nahoru nepustit. Případně ji můžeš naučit aby chodila do schodů za tebou, tedy taky nahoru nezdrhne. Časem zjistí u kterých dveří má zastavit - nebylo by na škodu je NĚJAK psu označit, vymyslet NĚCO podle čeho pozná že už má brzdit - pokud nemáte třeba boty venku přede dveřma, jsou pro ni opravdu všechna patra stejná.

Mno a gauč - chtělo by to vychytat okamžik kdy se na gauč chystá vyskočit - u takového šídla to jde asi těžko, ale čím lepší načasování stopnutí nežádoucí činnosti, tím líp a rychleji pes chápe. Pokud už na gauči chvíli leží, nenaučí se že tam nemá lézt. A když už, tak místo sundávání použijte rovnou povel "místo". Bez sundávání, bez přivolávání (je poslána na místo za to že přišla k vám!). A případnou nespokojenost vyjadřovat pouze dokud je fena na gauči, ne až z něj sleze a jde k vám nebo na místo - vaši nespokojenost si pak vztahuje k provedení povelu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 12:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 19. říj. 2009 14:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Praha 10
Bydlíme v rodinnym domku,jsou tu jen dvě patra, v prvnim já v druhym naši. Jindy čeká u našich dveří, jindy si vyběhne nahoru a čučí a kňučí, že nemůže dolu.

A s tim místem, posílám ji tam po povelu ke mě, protože když ji pošlu rovnou na místo, ví, že ji chci poslat pryč z gauče a to se jí jaksi nechce :(, snažim se jí zabránit i když chce vyskočit, ale jak jsem říkala, je neponaučitelná, nechápu, co jí to popadlo. Pošlu ji na místo už když naskakuje, odejde a přijde znovu, když už mi to udělá po třicátý za večer během dvou hodin, začíná mi docházet trpělivost :hmm: takže jdu napočítat do deseti, protože křičet na ní nechci a nechci udělat něco, čeho bych později mohla litovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 12. lis. 2009 12:26 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Nelézt do patra se podle mě naučí časem, jsou jí jenom 3 měsíce! A co se týče gauče, sundavejte (ještě ve výskoku) a možná by vám zabralo, kdybyste si občas sedli k ní na zem. Časem si na gauč třeba lehli a měli ruku dole a hráli si s ní (při tom se dá celkem dobře koukat na film 8) ) a pak si s ní hrát nohama když na gauči sedíte - mě to pomohlo u několika štěňat, když se to sešlo na prázdniny. Postupně se tak štěňata naučila ležet u nohou a necpat se nahoru na gauč.

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Nepříjemné kousání
PříspěvekNapsal: pát 25. pro. 2009 17:52 
Offline

Registrován: úte 22. pro. 2009 16:54
Příspěvky: 1
Bydliště: Praha
Dobrý den. Mám 3 měsíční štěně křížence (Rhodézský Ridgeback a Rotwajler). Je můj první pes a snažím se s ní pracovat, nic zásadního nekazit a komunikovat s ní. HODNĚ čtu. Nemáme žádné zásadní problémy.JEN: kouše. Všichni říkají, nechte jí, je to štěně. Jenže tohle štěně má už 10 kg a tlamu plnou ostrých zubů. Když je rozespalá, nebo unavená, dá se pohladit, ráda se mazlí. Ale jakmile se trochu "probere", chce si hrát, a dává to najevo dost nepříjemně: začne na lidi skákat a kousat do nich. "Plácnutí a okřiknutí" na ni naplatí, to ji akorát rozdovádí. Řeším to tak, že toto chování naprosto ignoruji. To zabírá - chvíli kouše a štěká, pak přestane. Jak se uklidní, jdu za ní a hrajeme si. Nejsem si jistá, jestli je to správně. Občas na ni nepoznám, "jak to myslí", někdy, když se jí snažím třeba zvednout (kvůli schodům, u veterináře) tak hnusně zavrčí a "použije zuby". A někdy se nechá zvednout uplně v klidu, jako by nic. Taky "používá zuby" když se jí snažím třeba pohladit, ale ne ve zlém - i tak je to nepříjemné. Hraček má dost, věnuji se jí-ale nepřeháním to. Mohl byste mi prosím říci, kde dělám chybu? Jinak si myslím, že v komunikaci mezi námi problém není, na povely reaguje krásně(až na "fuj"), cvičení ji moc baví, vždy mě bedlivě pozoruje a "čeká" co bude dál. Mám ji moc ráda, ale tento "zlozvyk" obtěžuje celou rodinu... Mám něco načteno, ale nepoznám, kde dělám chybu. Moc Vám děkuji za odpověď.


Naposledy upravil JirkaSi dne pát 25. pro. 2009 20:01, celkově upraveno 1
dotaz sem ti přesunul sem, klidně začni číst od první strany


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 28. led. 2010 16:31 
Offline

Registrován: pát 08. led. 2010 14:42
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno
Dobrý den, mám problém se svojí 4,5 měsíční fenkou jezevčíka - v poslední době na mě začala z pro mě nepochopitelných důvodů cenit zuby a vrčet, když ji hladím. Do minulého týdne to dělala jen velmi výjimečně, když jsme ji třeba „otravovali“ hlazením v pelíšku nebo při konzumaci pamlsku (poučili jsme se a dnes už to neděláme), ale v posledních několika dnech vrčí docela často a skoro vždy je to při hře či mazlení nebo když ji beru do náruče, což děláme od jejích 6 týdnů a je na to zvyklá. Když zavrčí, pustím ji nebo ji od sebe odstrčím, někdy mě to namíchne víc a plácnu ji po zadku (což je jinak jediný případ, kdy to dělám) a přestanu si jí všímat. Ona se vzápětí začne chovat jakoby nic, přijde ke mně a lísá se, ale když ji pohladím, zavrčí zase. Ještě nikdy mě nekousla, i když jsem měl ruku blízko její tlamky, spíš vždycky jenom hrozí. Jinak je to poslušný pes, na svůj věk až překvapivě, respektuje přivolání i odeslání na místo. Ještě dodávám, že přítelkyni to nedělá nebo jí to výjimečně jen omylem uklouzne, když je zrovna „naštvaná“ na mě. Jakými prostředky docílit toho, aby se takhle agresivně nechovala a zároveň se mě nebála (jedná-li se o strachovou agresi)? Určitě mi řeknete, že chyba je ve mně, a já to nevylučuju, jen nedokážu příjít na to, v čem je jádro jezevčíka:-)) Předem díky za vaše názory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: čtv 28. led. 2010 16:38 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Mylsím, že je to strachová agrese a svým chováním to jenom zhoršujete. Když zase začne vrčet, v klidu štěndo hlaďte dál, jako by se ni nedělo. Jemně se jí snažte uhladit do spánku. Prostě je to mmino a i kdyby vás kousla, tak to nebude horší jak při hře (i když jehličkama to bolí). A pokud vás kousne, tak v klidu hlaďte dál. Bez trestů, bez mračení.

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: sob 30. led. 2010 05:21 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Toto chování je založeno na vašich reakcích a pocitech z toho chování. Podle vašeho popisu jste v začarovaném kruhu. Dokud vás to její vrčení rozhodí, bude se to jen zhoršovat. O to víc, pokud u toho použijete jakoukoli formu agrese, byť by to bylo jen napomínání. Jestli si s tím nevíte rady, přijeďte za mnou dokud je čas.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: pon 01. úno. 2010 09:04 
Offline

Registrován: pát 08. led. 2010 14:42
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno
Díky za reakci, obával jsem se takového závěru. Stavíme se tuto neděli odpoledne - snad nebude vadit, že je to Ne - jindy nám to bohužel z Brna nevychází. Jen nevím, zda Barča bude zrovna v tu chvíli, kdy bude obklopená cizími lidmi a psy, ve svém "nerudném" rozpoložení, abychom mohli zkusit, co na ni zabírá. Jen ještě předesílám, že metodu "být v klidu a usmívat se" jsem už také několikrát zkoušel a nezdálo se mi, že by to mělo efekt - za chvíli vrčela zas... :-( Pokud jde jen a jen o trpělivost a dobrou vůli, udělám pro to maximum - mám ji moc rád a určitě nechci přijít o její přátelství a důvěru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: pon 01. úno. 2010 09:35 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
meedja píše:
...Stavíme se tuto neděli odpoledne...
Takto to u mne nefunguje. Veškeré víkendy mám narvané a ne vždy tady o víkendech jsem, proto vypisuji free soboty, aby měli lidé šanci za mnou přijet v dobu, kdy na ně mám čas. Ti ostatní si zavolají v dobu uvedenou v banneru nahoře na této stránce, případně si přečtou, co píši v kontaktech na hlavním webu.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: úte 23. úno. 2010 16:17 
Offline

Registrován: pát 08. led. 2010 14:42
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno
Pane Desenský, díky za přijetí na Vlčárech a cenné rady. Po návštěvě u vás pracujeme na tom, abychom se tváří v tvář vrčení psa chovali s nadhledem a klidem, ale občas se stane, že začne vrčet při hlazení a nepřestává, i když hladíme v klidu dál a mluvíme na ni ironickým či tázavým tónem (Co chceš, co se děje, O co ti jde…?). Stalo se vám, že na vás i po vaší protiakci a komentáři pes dál vrčel? Co máme dělat, když vrčení nepřestává a poleví až ve chvíli, kdy je pes hlazením unaven? Máte nějaké tipy, jak to se ctí ukončit, aby neměla pocit, že z toho vyšla jako vítěz? Stačí jen ironický komentář a přestat si jí všímat? Při pokusu pohladit ji po hrudi či předních tlapkách někdy se někdy i ožene, sice zatím nikdy ne do krve, ale co kdyby... Jak mám postupovat dál poté, co se ohnala a já jsem jí znehybnil pomocí šňůry? A co dělat, když vrčením protestuje proti něčemu, co po ní chceme? Třeba aby něco nechala být? To je asi jiný případ – nedostatek respektu? – tam asi hlazení asi moc nepomůže…? To vše jsou otázky, na které hledáme odpověď a prosíme vás o radu. Poslední dobou fenka vrčí mnohem víc na mě než na přítelkyni; když jsme spolu sami, je v pohodě, ale když je s námi i přítelkyně, tak jí jakoby nadržuje a na mě vrčí…
Taky by mě zajímalo, co si myslíte o braní psa do náruče – je to vhodné, jak na psa působí a líbí se mu to? Předem díky za odezvu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: úte 23. úno. 2010 20:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. črc. 2009 12:17
Příspěvky: 672
Bydliště: Brno
Jejda, máte tak malý štěně a tolik se ho bojíte? Proč vše neotočíte v legraci a hru, která skončí třeba pusinou?

_________________
Nesuď druhého, pokud jsi neušel míli v jeho mokasínech.
http://pe3ce.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: stř 24. úno. 2010 09:38 
Offline

Registrován: pát 08. led. 2010 14:42
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno
Ale my se jí nebojíme, jen nám je prostě nepříjemný neustále se dívat na ty její vyceněné zuby, protože mnohem raději bysme si s tím prckem hráli a mazlili než pořád řešili, jestli na hlazení či na cokoli jiného (úkol, povel, zákaz) má nebo nemá náladu... S tím hraním máte pravdu, to praktikujem a zabírá to, když jí začnem dorážet na tlapky, většinou přistoupí na hru a je po vrčení, ale neřeší to problém vrčení dlouhodobě a trvale, pouze dočasně a za kratší či delší dobu vrčí zase...
Pane Desenský, pokud se jedná o projevy tvrdohlavosti, náladovosti či nerespektování hierarchie, vyřešíme to hlazením a hrou, nebo je potřeba vůči psovi zaujmout důraznější postoj?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: stř 24. úno. 2010 11:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10. lis. 2008 11:45
Příspěvky: 2873
Bydliště: Řiťka
meedja píše:
mnohem raději bysme si s tím prckem hráli a mazlili než pořád řešili, jestli na hlazení či na cokoli jiného (úkol, povel, zákaz) má nebo nemá náladu...
A kdo nebo co vás nutí to řešit? Když dáte povel, tak ho musí splnit. Chcete se jí dotknout, musí si to nechat líbit. Copak vaše štěně vás může k něčemu nutit? Vy jste její páni a vy přece víte, co je pro ni nejlepší, tak se tak chovejte. Se obávám, že dokud to nepřestanete ŘEŠIT, tak se problému nezbavíte...

_________________
I pád na hubu je pohyb kupředu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vrcanie
PříspěvekNapsal: stř 24. úno. 2010 11:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Takhle striktně bych to neviděla. Když se ho chcete dotknout, nestačilo by mi, že si to musí nechat líbit, ale chtěla bych, aby mu to bylo příjemné, vyhledávalo ty doteky a věřilo mi. Pak si to líbit nechá ne proto, že musí, ale že chce. Když dáte povel, ono ho musí splnit za předpokladu, že jste ho dali tak, že ho chápe, nebo že jste mu ho klidně, příjemně a srozumitelně vysvětlili. Pak ho splnit bude nejen muset, ale i chtít.
Chtělo by to získat zpátky důvěru toho štěníka a možná i respekt. Vidím to na další návštěvu na Vlčárech. A do té doby klid, pohoda, důslednost a suverenita. Nelezení psovi někam, neotravování psa a hlavně nepostupovat stylem pes musí - pes nesmí do té doby, než si co musí a co nesmí naučí i lidi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pát 26. úno. 2010 10:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. čer. 2006 09:43
Příspěvky: 1367
Bydliště: Praha
Naše Rozinka - 2měsíční berňule - kouše děsně. Vůbec nesnese, aby na ní sáhl cizí člověk, aby jí někdo zvedal ze země, aby jí někdo cizí hladil. Kouše, vrčí, známým se věší za kalhoty a venčí se zavěšená na nohavici (jako blahé paměti Nána, ovčanda, když byla štěndo). Strkáme jí do tlamice to, co žvejkat smí, nejlépe jiné štěně, potažmo Anetu, starší labradorku, co má to ohlodávání ráda. Zároveň se všichni těšíme, až Rozince narostou nové zuby. Štěně neplácáme, převádíme jeho hru jinam, její panička vůbec nemá pocit, že by někde udělala chybu. Je to štěně, doteď se mastilo s jinými štěňaty zubama, naučilo se vrčet, tak vrčí, naučilo se štěkat, tak štěká, používá to, co už umí, a dělá to. Až ho člověk naučí něco dalšího, bude dělat i to. Zatím bych doporučila dlouhý rukáv, ať vás nemaj za klienta Dropinu. Mylsim že 3měsíční štěně ještě zdaleka "neobtěžuje" rodinu tak, jak to bude dělat cca 8-10měsíční puberťácký pako :-))) Na ty zoubky si ještě rádi v dobrém vzpomenete :-))))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 08. bře. 2010 09:13 
Offline

Registrován: sob 20. úno. 2010 08:39
Příspěvky: 28
Bydliště: Praha
Gerda píše:
Zatím bych doporučila dlouhý rukáv, ať vás nemaj za klienta Dropinu.


Naprosto trefné :icon_thumright: Ještě nedávno jsme tak chodili, ještě že jsme si holku přivezli na podzim a ne v létě :lol: Volně jsme přešli z ohryzávání našich končetin na věci vhodnější - jak začala hryzat, hned jsme svůj prst nahradili uzlem, pípákem, kusem hadru. Když pak měnila zuby, nastoupily bůvolí kostičky. Dneska má 8 měs. a naše končetiny už jen láskyplně oblízává (je to boxer, tzn. hned potom jdeme pod srpchu :lol: )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 10:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03. led. 2010 00:35
Příspěvky: 129
Bydliště: Ústí n/L
nevíte prosím někdo, jak zamezit štěněti (fena,bulterier, 4měs)chňapání po xichtu a vlasech?dělá to ze hry, ale je to nepříjemný, když si chce hrát jen ona, přiběhne a chramst!. Mi už prokousla ret, tak ji chci naučit dávat jiné pusinky, než tyhle zběsilé :lol: Jo a sice je to mimo téma , ale nikdo jsem to tu nenašla...nevíte, jak odnaučit psa somrovat?ta naše popelnice je strašná, vždycky vyskočí předníma na stůl nebo na židli, sápe se po žrádle a během jídla ji musím několikrát sundavat...zkoušela jsem ji tlačit dlaní hlavu dolů s povelem dolů, ale radši by si nechala zalomit krk :dozdi: sedni a čekej nevydrží moc dlouho, ještě nemáme tolik natrénováno 8-[ tak ji vždycky musím sundat za ty packy, to teda neprotestuje, jen blbě čumí a za pár vteřin je tam zas. Horší je, když mám jidlo třeba v posteli, to klidně i strčí hlavu do talíře, když je rychlejší než já...sice by bylo výchovnější pro mě nežrat v posteli, ale občas člověk má potřebu si tam něco vzít třeba k filmu a tak 8-[ Tak nevím, jestli mám i při tom jídle cvičit povel čekej za odměnu, jestli to není moc blbý nápad, nebo co s tím :-k díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 10:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 07. bře. 2009 23:22
Příspěvky: 2858
Bydliště: Ústí nad Labem-Bratislava
Tak ja sa musím pochváliť,Ashoňáka som odnaučila žrať kočke granule,ktoré má hneď vedla jeho misky,a jedlo možem mať položené na zemi.(Keď kŕmim malého v polohovacom vaku a seba,sedím pri ňom na zemi,takže nedočiahnem na stol a jedlo si volne položím vedla seba na zem)A ako som to urobila? Proste som mu to zatrhla,to jedlo je moje a keby mi do toho lez,so zlou sa potáže. :twisted: (bez bitia prosím)Pokial ma pri hraní alebo pusinkovaní silnejšie kusne,vykríknem áu,poprípade vrátim.(aby to pes pocítil,ale nebolelo ho to) So psom po psovsku,ako inak. :lol:
Příloha:
25092009995-malý.jpg

_________________
Neexistuje nic, co by pes neuměl. To jen člověk ho to neumí naučit.http://dogaboston.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 11:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03. led. 2010 00:35
Příspěvky: 129
Bydliště: Ústí n/L
indiánka no jo, ale ty jsi už protřelá a zkušená krotitelka dravých šelem :lol: ta moje opice když vidí žrádlo..tak to je prostě konec..hne s ní až zase jenom žrádlo.... jiank je jako zlatá a dřevo by se na ni dalo štípat :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Štěně štěká a vrčí na lidi
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 11:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. říj. 2008 11:35
Příspěvky: 35
Bydliště: Soběslav
Jak už jsem jinde psala, mám půlroční kavalírku, bydlím na malinkaté vesničce, kde lidi nepotkáte a psy rovněž. Seznámila se s jednou fenkou mé maminky a druhou mé kamarádky. Zná pár lidí, co k nám jezdí na návštěvu.
A teď k problému, když se někdo z rodiny převleče a vrátí se do místnosti v jiném oblečení, piští strachy a počůrá se u toho.
Zato, když ji pustím na dvůr vyvenčit, tak první, co udělá, že běží k plotu a začne bezdůvodně štěkat na celou ves.
Na povel ke mně se tryskem vrátí, ale jak ji naučit, že když ji pustím, aby se vyvenčila, tak aby neletěla místo toho vyštěkávat?
Na freečko se chystám, o víkendu nebylo auto, tak doufám, že se to zadaří co nejdřív.

_________________
Není nutné mít vždycky pravdu, ale je nutné mít vlastní názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Štěně štěká a vrčí na lidi
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 12:44 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 20:53
Příspěvky: 928
Bydliště: SR Jablonica
channah oba prejavy sú prejavy strachu. Strach má svoju vlastnú sekciu v poradni,veľa sa tam dozvieš. Aj o prílišnom štekaní za plotom je téma, stačí čítať. Nešteká bezdôvodne. Nenechávaj ju vyraziť, ak vieš, že to urobí. Freečko je dobrý nápad, len sa tam treba pýtať.

_________________
Od prvého až do posledného dňa spoločného života so psom sa stávaš zodpovedným za to, čo Tvojho psa v živote stretne. Dobré, aj zlé. Skôr, ako si ho privedieš, uisti sa, že si to uvedomuješ!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Štěně štěká a vrčí na lidi
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 12:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 10. říj. 2008 11:35
Příspěvky: 35
Bydliště: Soběslav
Jasný, takže ji nemám pouštět navolno, ale chodit venčit na vodítku, aby neměla možnost nekontrolovaně letět vyštěkávat, ale co dál?

_________________
Není nutné mít vždycky pravdu, ale je nutné mít vlastní názor.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Štěně štěká a vrčí na lidi
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 13:16 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
channah píše:
... ale co dál?

Z mapy.cz : Celková délka: 43.0 km
Celkový čas: 36 min

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 13:22 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
oliva píše:
... Tak nevím, jestli mám i při tom jídle cvičit povel čekej za odměnu, jestli to není moc blbý nápad, nebo co s tím :-k díky

Kdykoli sem přivezu zběsilou smršť nenažrané laviny v podobě psa, učím povel "vypadni" a tvrdě si stojím za svým. Já jim do misek taky nechodím užírat, tak chci od nich totéž. Základní klíč je vždy stejný 1,2,5
Zároveň si je zažeru, aby neměli hlad a neměli tak důvod mne otravovat.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 13:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 07. bře. 2009 23:22
Příspěvky: 2858
Bydliště: Ústí nad Labem-Bratislava
Keď som Ashona priniesla domov,vrhal sa na všetko žrádlo čo videl,Báre sa pri kŕmení prvý drzo vocpal do misky,kočke do granulí.Pri jedle chcem mať klud a ne sa o to preťahovať so psom.Povel vypadni je velmi dobrý. :laughing7: Ja mám okrem neho "to je moje". :twisted: Keď sa mi nechce to okecávať,"zdvihnem pysky"a vie čo sa patrí.Ale to je už medzi mnou a mojimi psami,každý máme komunikáciu so svojím psom inak zaužívanú.Na Shanti to nebude platiť,musíš ju to najprv naučiť.Je ešte malá,máte pred sebou kus práce.
Příloha:
15032010549.jpg

_________________
Neexistuje nic, co by pes neuměl. To jen člověk ho to neumí naučit.http://dogaboston.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 15. bře. 2010 14:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03. led. 2010 00:35
Příspěvky: 129
Bydliště: Ústí n/L
Tak jsem vypadni šla hned vyzkoušet se svačinou a na potřetí kupodivu přestala, když jsme naznačila že se na ni jinak vrhnu jestli nepřestane, jakoby věděla, že si tu stěžuju :lol: bude to nadlouho, to je fakt...ale času dost..děkuju za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Stene bulteriera
PříspěvekNapsal: ned 28. bře. 2010 22:24 
Offline

Registrován: sob 27. bře. 2010 23:13
Příspěvky: 5
Bydliště: Ustecky kraj
Dobry den,mam na Vas prozbu. Mame doma 14dni pejska- stenatko bulika za tyden mu budou 4mesice. Bohuzel nas trapi jeho neustale chnapani-kousani i kdyz se zda,ze to je ze hry..ale mam 4leteho syna a v tom je asi trosku ten hacek hafan ho asi bere jako tzv.stene takze jakmile si malej lehne jak byl zvykly na koberec pes pribehne a chnap do usi,nohou,rukou...muzem na nej volat a on neraguje dokud nevstanu a nepodivam se na nej a hlasite reknu fuj. Samo.to dela i me jak ma moznost kousne i me do stejnych mist jako maleho..takze udelam to same reknu mu fuj a dam mu jeho hracku at si kouse do ni..tak to by slo,sklidni se..Slysela jsem mnoho ruznych tzv.upozorneni psa dokonce vyklepani za kozich atd..ale bojim se,aby z nej nevyrost agresor.. Tak prosim o radu tady jelikoz tady se pise o podobnych situacich,ale o jinych plemen a jen preci se na toto plemeno musi jinak nez na napr.NO. Nerada bych udelala nekde chybu ve vychove naseho pejska a pokud by se to nejak nevyresilo musela bych ho dat pryc coz bych nerada :o( ale zase nemuzu dovolit,aby malemu nebo nekomu ublizil.. Urcite se v budoucnu prijedem podivat do ,,Vlcarny,, .. Dekuji moc za pomocnou radu i za jakekoliv info.co se tyce spravneho ,,vychovani,, tohoto plemene..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: stř 31. bře. 2010 08:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
kousací štěňata jsou všechna, bulíci jako NO. Hlídat, měnit za hračky a modlit se ať rychle přezubí :mrgreen:
Nepostupovat agresivně a hlavně přestat řešit "aby z něj nevyrostl agresor". vyroste z něj přesně to, co si z něj uděláte - chovejte se k němu srozumitelně a laskavě, pak z něj vyroste skvělý pes


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: stř 31. bře. 2010 08:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 19. dub. 2009 07:52
Příspěvky: 1152
Bydliště: Brno, občas Praha
U takovehleho psiho mimina je uplne jedno, jaka rasa to je - kousou vsechna stenata (taky mam ted jedno doma a s nim male lidske miminko, a taky ma tendenci ozuzlavat rucicky a nozicky). Vytrepavani za kozich nebo kriceni po nem nema vyznam, jedine, co funguje je trpelive presmerovavat jeho kousani na to, co ma dovoleno - takze mu misto detske rucicky dat balon nebo nejakou jeho hracku, aby se mohl vyradit a pritom neublizil. Casem toho sam necha, zmoudri, uklidni se. Pristupovat k nemu s tim, ze je to "bojove plemeno" a tim padem ma sklony byt agresor je nesmysl, bude takovy, jakeho si ho s trpelivosti a laskou vychovate.

_________________
Čím více poznávám lidi, tím raději mám svého psa...
www.dejtenamsanci.estranky.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: stř 31. bře. 2010 13:52 
Offline

Registrován: sob 27. bře. 2010 23:13
Příspěvky: 5
Bydliště: Ustecky kraj
Dekuji za odpovedi,to co pisete taky tak delame...on bude i problem v tom,ze malej na nej asi zarli takze pejska provokuje...oba jsou tvrdohlavi ... :Hangman: takze se clovek nezastavi hlidat,aby mu malej neco neudelal a pak pejsek jemu.. Jeste mam na vas prozbu tady kouse od nas jsou za vraty hned vedle sebe dva NO a jak jdeme kolem tak ten muj bulik-skoro 4mesicni by ani nereagoval kdyby oni tak silene hnusne na nej nestekali a vyjizdeli je to hruza,protoze pak dostane amok a je agresivni vrci,steka tahne me k nim a mam obavu,aby na me nevyjel kdyz ho budu chtit uklidnit-uz na moji mamku ,,vyjel,, kdyz se k nemu skolinila,aby ho ,,uklidnila,,aby toho nechal....a ani v teto situaci nevim jak na nej... Jinak na ostani pejsky reaguje venku v poradku hral si tady u nas doma s 9ti mesicni agrentinskou dogou i 5ti letou stafordkou..oba mu dali ,,ceres,, a on skrotl :icon_thumright: provokater jeden ..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: úte 01. čer. 2010 12:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. dub. 2010 15:48
Příspěvky: 215
Bydliště: Praha
U nás přesměrovávání třeba nefungovalo, protože noha páničky je vždycky zajímavější objekt než kostička :-D Resp. NĚKDY to fungovalo, ale jindy ne. To mi pak asi nejlíp pomáhá psa znehybnit, je jedno, jak. A pustit, až se uklidní. Pak si jdeme hrát s oblíbenou hračkou a je to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kouše do rukou a tahá nohavice
PříspěvekNapsal: pon 14. čer. 2010 16:38 
Offline

Registrován: úte 18. kvě. 2010 10:01
Příspěvky: 2
Bydliště: Praha
Hezký den všem,

máme 3 měsíční štěňátko (kříženec Patterdale teriera), které při hře neustále kouše do rukou nebodo nohou. Hned jí dávám na kousání něco jiného a tahám se s ní o to, ale po čase jí to přestane bavit a jde zase po rukách nebo nohách. Kouše docela dost a ani vykviknutí příliš nezabírá. Řeším to většinou tím, že odejdu a ukončím hru. Je to správně nebo poradíte něco lepšího. Už jsem si tu hodně přečetl a chápu, že je to štěně a chce si hrát, ale je to můj první pes a byl bych nerad, aby mi to pak přerostlo přes hlavu a vracel se ze zahrady domů celej krvavej. :-)
Další problém je na procházce na vodítku. Většinu cesty jde bez problémů (buď na volno s couračkou nebo i na vodítku u nohy) ale pak jí to popadne a začne dorážet, tahat nohavice a tkaničky nebo kousat do nohou. Držím jí na vodítku od sebe a dám "sedni". Poslechne a pak i v klidu sedí a čeká (úplně ideální to ještě rozhodně není, ale každopádně se uklidní). Pak dám ale "volno" nebo "jdeme" a zase začne trojčit. Opakuje se to i několikrát za sebou. Za měsíc jedeme do Itálie na dovolenou a rádi by jsme jí vzali sebou, ale neradi by jsme na každém rohu předváděli toto divadélko. Poradíte prosím, jak jí to do té doby odnaučit. Předem děkuji za rady a přeji hezký den.

Tiky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pát 23. črc. 2010 18:15 
Offline

Registrován: pon 19. črc. 2010 09:46
Příspěvky: 53
Bydliště: Veselí nad Moravou
Desenský píše:
oliva píše:
... Tak nevím, jestli mám i při tom jídle cvičit povel čekej za odměnu, jestli to není moc blbý nápad, nebo co s tím :-k díky

Kdykoli sem přivezu zběsilou smršť nenažrané laviny v podobě psa, učím povel "vypadni" a tvrdě si stojím za svým. Já jim do misek taky nechodím užírat, tak chci od nich totéž. Základní klíč je vždy stejný 1,2,5
Zároveň si je zažeru, aby neměli hlad a neměli tak důvod mne otravovat.


Co to je za klíč? 1=NE, 2=důrazné NE, 5=fixovat hlavu a dívat se do očí? Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pát 23. črc. 2010 20:44 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Ty jsi vážně četl mojí knížku? O zákazových povelech tam totiž píši také. Stejně tak o šablonách.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: sob 24. črc. 2010 13:40 
Offline

Registrován: pon 19. črc. 2010 09:46
Příspěvky: 53
Bydliště: Veselí nad Moravou
Min. 3x - v říjnu 2009, a teď to pročítám zas a zas, jak dovolí čas, mám totiž více dětí, opravuju barák, chodím do práce atd. Nejsem holčička, co má pejska na hraní a prázdniny a moře času na své koníčky... Nebyla by možná stručná odpověď jednou větou?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: ned 25. črc. 2010 17:08 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: stř 08. lis. 2006 19:02
Příspěvky: 538
Bydliště: Stráž nad Nežárkou
Máte doma štěně, které rádo používá tlamičku. Využijte to pro budoucnost-pro aportování a potažmo později k přinášení různých věcí na povel. Teď vám nezbyde nic jiného než chodit na procházky s několika starými tričky nebo s hračkama. Po vyvenčení, kdy je pes vyběhaný a musíte se vracet domů na vodítku zamezíte zakusování do nohavic tím, že mu nabídnete něco jiného-staré tričko, hračku. Teriéři jsou akční, lehké přetahování a nošení hračky mu neublíží a vás ochrání od šrámů. Toto divadlo se dá hrát několik měsíců. Postupně se naučíte hrát si jako prťáci, kdy člověk přebere organizaci hry. Bude ji ukončovat dřív než se pes rozvášní do nepolapitelna, budete ho učit různé cviky atd atd...
Jakýkoliv zákazový povel je zbytečný, štěně tomu nerozumí. Místo zákazu se štěněti řekne co má dělat. Neříkáme Azore fuj fuj nééé, ale Azore fuj, pocem-sedni-aport-pocem-ták je hodný, sedni-aport atd.
Hodně štěstí a pevné nervy, každý jsme si tímto obdobím prošli... :lol:

_________________
Musíme jít a dívat se. (J. Y. Costeau)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: ned 25. črc. 2010 17:26 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: stř 08. lis. 2006 19:02
Příspěvky: 538
Bydliště: Stráž nad Nežárkou
Postupně se naučíte hrát si jako prťáci - to je překlep, má být parťáci...

_________________
Musíme jít a dívat se. (J. Y. Costeau)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: ned 25. črc. 2010 18:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
das píše:
Nebyla by možná stručná odpověď jednou větou?


nebyla. U každého psa je to totiž nastavené jinak a co je u jednoho psa dvojka je u jiného pětka a u dalšího může být ještě výš. Obecně je pětka takový stupeň že si pes nepřeje situaci ještě zopakovat, ale nepřetočí se do strachu nebo jiné nežádoucí reakce. V každém případě jsme v tématu o štěňatech a u nich je tento postup adekvátní pouze ve velmi výjimečných případech. O zákazových povelech si tu trochu počti - jak a proč (ne)fungují - stačí "čudlík" hledat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 26. črc. 2010 06:32 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
das, jistě že ti sem můžu napsat to, co třeba spolehlivě používám u svojí vlčice a jsem si jist, že ti to minimálně jednou nebo dvakrát zafunguje. Víckrát ne, protože máš čévéčko. Jenže to stejné tady pak bude zkoušet každý i na svých retrívrech, u kterých to zabere výjimečně u jednoho ze sta, anebo u teriérků, u kterých to bude mít naprosto opačný účinek. Ještě si jseš jist, že víš, co po mně chcěš a za jakou cenu?
Nechtějte po mně, abych tu psal alternativy pro experimenty nebo jednorázové praktiky, pro ty se jezdí sem za mnou a dávám je vždycky jen na míru pro toho konkrétního psa a konkrétní situaci, aby to mělo pouze pozitivní efekt, ne opačný.
Kdybys využil víkendů o fríčkách, viděl bys stejně jako jiní přítomní, jak občas pracuji se svou vlčicí, což není až tak daleko od práce s čévéčkem. Jedním si buď jist. Nikdy nepoužívám pořád to stejné, protože to nefunguje na všechno. Pořád musím vymýšlet nejrůznější alternativy a ty v reálném čase přizpůsobovat té konkrétní situaci a té konkrétní odezvě na mou alternativu. Víš, proč čévéčkáři milují čévéčka? Nikdy nestojí v komunikaci s nima na jednom místě, ale pořád se v tom pohybují a musí variabilně často experimentovat, aby se někam pohnuli, tudíž se nejedná o steretypní práci, jako třeba u ovčáků, kde to se šablonami nezřídka lze. Je to jako vysoký level nějaké hry, kde musíš přemýšlet, co to udělá, když uděláš tohle... a co to udělá, když uděláš něco trošku jiného. Každá chyba tě vrátí znovu na začátek, kde nezbývá, než začít znovu a lépe. Jenže tahle hra je vždy naprosto originální a nemá ani jednu ucelenou kopii.
Víš, co mne nejvíc baví na práci s mou vlčicí? ... musím konečně také myslet a navíc online. U psů mi to jde intuitivně podle kopií nejrůznějších, již zažitých vzorců, které jsem za ta léta nastřádal zkušenostmi. Tady ale nefunguje ani jeden z těch vzorců, a když už ano, pak nejvýše jen jednou, než ho ta vlčice prohlídne.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 26. črc. 2010 11:11 
Offline

Registrován: pon 19. črc. 2010 09:46
Příspěvky: 53
Bydliště: Veselí nad Moravou
S tím musím jen souhlasit. Na čsv je zkrátka potřeba stále vymýšlet nové neprohlídnuté fígle.
Za ten týden, co to zkouším jinak, se nám povedlo zredukovat kousání tak na čtvrtinu, fenku trochu zklidnit, a to močení jaksi samo odeznívá. Zaměřil jsem se v prvé řadě na svůj přístup k trestům. Ještě to nemám úplně vychytané, ale už i tak komunikujeme mnohem lépe. Zjistil jsem, že ji ohromně baví aportování, což je u tohoto plemene vzácnost. Aportujeme, dokud je do toho nažhavená, ale dávám si bacha, abych hru ukončil ještě před tím, než ji začne nudit. Díky za obsáhlý komentář :o) Teď trénujem vození v autě, aby mi vydržela těch 250 kiláků k tobě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: úte 27. črc. 2010 05:46 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
:icon_thumright:

Cestování příliš neřeš. Moje vlčice má už naježděných skoro osm tisíc kilometrů a to jí byli v sobotu teprve tři měsíce. Jak ji hodím do auta, vždycky protestuje jenom do té doby, než vyjedeme na hlavní silnici. Vadí jí, jak to přes tu mojí pěšinu hází a chce chovat na přední sedačce. Přesto jí to není nic platné. Protesty přijímám pouze písemně. Ještě několik tisíc kilometrů a přestane to řešit úplně. Jiná volba totiž není.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: úte 27. črc. 2010 08:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 30. zář. 2009 13:13
Příspěvky: 229
Bydliště: B. Štiavnica
...usmevne spomienky, ked som v lete vlani chodil v trenkach a v gumenych cizmach vyvencit Charlieho dozadu na dvor, ked ma kusal do achiloviek, nepacilo sa mu do gumy hryzt, tak mi "vercajch" posteklil tymi ihlickami....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 02. srp. 2010 07:16 
Offline

Registrován: úte 18. kvě. 2010 10:01
Příspěvky: 2
Bydliště: Praha
lenka apenzelka
Hodně štěstí a pevné nervy, každý jsme si tímto obdobím prošli...


Té dovolené jsem se opravdu trochu obával a ne jenom toho divadýlka před Itali, ale i dlouhé cesty autem, pití slané vody, písku v očích, veder atd. Naštěstí jsme to zvládli úplně bez problémů a mámé spoustu krásných zážitků. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Tiky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 06. zář. 2010 17:47 
Offline

Registrován: pát 03. zář. 2010 20:09
Příspěvky: 1
Bydliště: Jihlava
Zdravím, mám 3 měsíční fenku NO, je to můj první pes, a rád bych si ověřil, jestli postupuju správně při usměrňování jejího kousání. Pokud ji omrzí hračky, a začne na mě dorážet, (v připadě že u sebe nemám žádnou hračku) ji nastavim před čumák rozevřenou dlaň, aby nemohla kousnout, a důrazně řeknu NE!, ve většině případů pochopí, sedne na zadek a smutně na mě kouká. Někdy je ale moc rozdováděná, na povel NE! nereaguje a trhá mi kalhoty i s nohama. V tomto případě ji lehce plácnu přes zadek, tak aby neviděla nápřah. To zafungovalo zatím vždy, mam ale strach, aby to nenarušilo naše vztahy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 06. zář. 2010 18:27 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Děláš to špatně, když nemůžeš převést její kousání na něco jiného (klacek, papír....), tak jí radši vem za čumák a na pár vteřin (stačí jedna dvě, když to uděláš dobře) jí tak znehybni. Při tom se na ní "přísně podívej" - nevím jak to jinak popsat :oops: a pak se otoč a dělje to co do té doby. Žádné chválení, že přestala. To by zase začala kousat. Ale pro tyhle případy je lepší mít u sebe vždy něco - třeba papírové kapesníky v kapse.

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: štěně kouše
PříspěvekNapsal: pon 06. zář. 2010 18:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 04. črc. 2006 14:55
Příspěvky: 5609
Bydliště: kraslice/ praha
nebo jí nech at se kousne ona sama- do jazyku tváře spoustu psu to odnaučí kousat naplno

_________________
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec.Nezeptáš-li se,budeš blbcem po celý život


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 799 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!