Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 28. bře. 2024 23:07
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 461 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: retrívr agresivní na členy rodiny
PříspěvekNapsal: úte 27. bře. 2007 15:31 
Dobrý den, před 3 mesíci sem dostala zlatého retrivra Bena od lidi ktere neznam,ale porad sem chtela psa a nechtela sem cekat a kdyz mi kamaradka rekla o tomhle psovi tak sem se na nej s mamkou jela podívat..byl nadherny a bylo mu 9 mesicu tak sem si rekla ze si ho vemu ze si ho jeste pokusim vycvicit.....Kdyz sme si ho privezli domu bylo vse vpohode,ale kdyz se casem otrkal zacalo to byt horsi... mame jeste nemeckeho ovcaka a maleho krizence, ktereho mame v byte... Z benem sem zacala chodit ven a zkousela sem si ho tak nejak vycvicit uz zvlada sedni a trochu lehni, ale zustan k noze a fuj je to, to mu nic nerika....venku snim chodim na voditku, protoze utika na privolani nevnima radsi dela ze me neslisi, nebo strasne tahne na voditku..Ted nedavno mamu pokousal kvuli hracce co mu vzala a chtela hodit malem stim jela na siti, potom nam malem zakousl barryna toho maleho psa kdyz sme ho pousteli ven vycurat....a ted nedavno mu mamka koupila novou hracku, aby si mel z cim hrat a Ajax ten vlcak sel okolo nej a cuchnul si k tomu v tom Beny vyjel a pustili se do sebe museli sme je odtrhnout..Babicce porad Beny leze do baraku tak ho chytla ze ho vyhodi ven a ohnal se po ni kdyz na nej vylitla tak zacal strasne vrcet tak ho mama chytla ze kuzi,aby toho nechal,ale vrcel porad vic a vic tak deda zarval pes byl chvilku v klidu a kdyz k nemu deda sel zacal taky vrcet...ja bych chtela poradit co stim me je 15 let a vzidy sem mela jenom male psi a hlavne vycviceny a ted tohle ja nevim co si k nemu muzu a nemuzu dovolit protoze se bojim aby me taky nekousl. :( .Dekuji za odpoved


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 27. bře. 2007 15:39 
Offline

Registrován: pát 28. črc. 2006 12:22
Příspěvky: 207
Kačo je ti 15 a takovouhle situaci nevyřešíš, už tím,že se ho bojíš, má nad tebou navrch, stejn jako nad mamčou a babičkou,které už stačil potrestat za "drzosti",které si podle něj k němu dovolili.Domluv se s mamkou, Rudovi zavolejte a zajeďte k němu osobně,tak vám nejlíp ukáže, co s ním. A čím dřív,tím líp.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 27. bře. 2007 16:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
Prvni vec je ze si domluvte navstevu Rudy,druha je potreba se naucit psa nebat-pokud pes vyjizdi mnel bi mit pernamentne kosik a voditko i doma. Voditko jednak abi snim bila snazsi manipulace,a taky abis jej mohla rychleji usmernit.Kosik je nutny z duvodu Vasi bezpecnosti,je potrrba vybrat kos ktery bude pohodlny a muze i pres nej jist a pit.
Dalsim krokem bude ze zacnete pracovat na herarchii smecky a to tak ze pejsek bude az na konci,pokud pes bude neco chtit vy budete rozhodovat zda to dostane-jinak doporucuji pouzit vyhledavac v teto poradne,najdete jej uplne nahore vedle ikonky.
Dalsi veci na kterou biste se mnely zamerit je naucit psa zakladum poslusnosti-i vtom vam pomuze ono zminovane voditko.Rozhodne Vam mnohem lip poradi a vic poradi Ruda-myslim zeVas problem je celkem vazny a opravdu bich nevahal a Rudu kontaktoval.
Rudovy je nejlepe volat ve vsedni dny PO-Pa mezi 9h-10h na tel. 608623144.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 27. bře. 2007 17:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Jak píše Bin Ládin, zavolej hned zítra mezi 9.-10. ráno Rudovi.
Jinak - děláte tam podle mého názoru mrak, opravdu mrak, dost závažných chyb.
Vezmeš si pejska, o kterém nic nevíš, zkoušíš výcvik. Máš s výcvikem zkušenosti? Umíš psovi povel vysvětlit srozumitelným způsobem? Umíš ho motivovat, aby ho rád a ochotně splnil? Víš, co to reflexní oblouk?
Pejsek má za sebou bůhví co, je to puberťák a zkouší, co si může dovolit. A ono mu to prošlo - kousl, zavrčel a vyhrál, tak mu stouplo sebevědomí. S tím braním za kůži přestaňtě, to není fakt ten správný vysvětlovací prostředek. On mohl vrčet i ze strachu.
Dejte mu doma hladké vodítko, venku stopovačku, široký kožený obojek. To slouží jako ovládání na něj, nemusíte na něj sahat, ovládáte ho přes vodítko. Povely dávejte jenom tehdy, kdy jste si opravdu jisti, že rozumí, co po něm chcete a kdy si můžete jejich splnění případně vynutit. Nejméně do návštěvy Ovčár se vyhýbejte přímým konfrontacím - ale nahrajte to tak, aby neměl pocit, že mu ustupujete.
A hlavně klid, bez křiku, žádné emoce.
A zavolej Rudovi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Agresivní chování vůči pánovi
PříspěvekNapsal: úte 22. kvě. 2007 00:10 
Dobrý den,
chtěl bych poradi s naším psíkem. Máme Pinče 3 roky starého a podstatně se jedná o stejný problém jako měla paní z jejiž dotazu bych chtěl citovat:

"Dobrý den chtěla bych poradit s bernským salašnickým pse kterému jsou 2roky a 5měsíců!Už párkrát na nás zaútočil a vrčí na nás ale nedáv no mě pokousal tolik že jsem měla díry na ruce! On vrčí a útočí vždy když nám ukradne nějakou věc a chceme mu jí vzít!"

Jeho agresivita se stupňuje čím dál více. Podotýkám však že agresivní je pouze v případě, kdy mu chceme vzít ukradnutou věc, jinak je psík hodný a bezproblémový. Pejska máme moc rádi a my jsme už opravdu zoufalí. Poradí mi někdo co máme dělat? Mockrát děkuji za odpověď .


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 24. kvě. 2007 21:41 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
ostře - důrazně přivolat a pak odebrat, většinou to už pes sám odevzdá, pokud nemáte přivolání tak nasaďte hladkej koženej obojek a vodítko, venku stopovačku, tak když nepřijde na povel tak si ho přitáhnete :wink:

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25. kvě. 2007 08:58 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
libor.ma píše:
Tak vidim, ze mi asi nikdo neporadi........ :( :(
Proč ne? Zavolejte mi a stavte se tu. Jestliže váš problém trvá déle než týden, znamená to, že máte hrubé chyby v přístupu ke psu a na řešení tohoto typu agresí "spolehlivé návody" po netu neseženete. Co se týče agresí nebo bázlivosti psů, je problém zapříčiněn vždy špatnou komunikací se psem, z toho důvodu mne zajímá názor lidí až druhořadě. Hlavní názor chci slyšet od toho psa, pak jsem schopen teprve diagnostikovat skutečný, nikoli domnělý, zdroj problému a následně tak navrhnout správný metodický postup. Psi bohužel s počítačem neumí, aby mi poslali maila, proto se s nimi raději scházím osobně tady u mne. :wink:

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kokršpaněl útočí na členy rodiny
PříspěvekNapsal: stř 25. črc. 2007 16:48 
Dobrý den, máme 3-letého pejska amerického kokra. Asi od jednoho roku začal být agresivní a jeho agresivita se stupňovala. Vše začalo tím že se postupně odmítal nechávat ošetřovat ( třeba při koupání, kapání do uší nebo podobných věcech kdyby se měl podřídit). Dále začal útočit pokud byl s jedním členem rodiny a druhý se k němu příblížil okamžitě na něj útočí. Problém spočívá v tom, že ho nemůžem ošetřit například v případě, že má nečistoty v uších a hrozí infekce. Poraďte prosím jak řešit problém. Děkuji Dana.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 25. črc. 2007 20:04 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: sob 26. srp. 2006 09:07
Příspěvky: 344
Bydliště: Banska Bystrica
zjavne u vas sefuje pes a nie vy, takze volaj rudovi. je to najrychlejsi a najmenej bolestny sposob napravy. takto po nete to z radami asi bude zlozite

_________________
Toto motto nesúvisí s obsahom môjho príspevku. Je to môj obľúbený výrok A.Einsteina tak ho prosím neberte osobne: "Dve veci na svete sú nekonečné, vesmír a ľudská hlúposť. Len tým vesmírom si nie som taký istý."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kokršpaněl útočí na členy rodiny
PříspěvekNapsal: stř 25. črc. 2007 21:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
dana11 píše:
Dobrý den, máme 3-letého pejska amerického kokra. Asi od jednoho roku začal být agresivní a jeho agresivita se stupňovala. Vše začalo tím že se postupně odmítal nechávat ošetřovat ( třeba při koupání, kapání do uší nebo podobných věcech kdyby se měl podřídit). Dále začal útočit pokud byl s jedním členem rodiny a druhý se k němu příblížil okamžitě na něj útočí. Problém spočívá v tom, že ho nemůžem ošetřit například v případě, že má nečistoty v uších a hrozí infekce. Poraďte prosím jak řešit problém. Děkuji Dana.

Jak zde zaznelo jde patrne o nevychovanoist,bude potreba nastavit pravidla pro spolecny zivot.To vse je potreba udelat v klidu a pohode.Ale bez toho abyste ukazally jak vas vztah funguje tohle nepude. cily nejlepsi bude si domluvot navstevu u Rudy, kazdy vsedni den mezi 9 a 10h dopoledne kdy je u sveho diare.
Pokud pes bude delat neco co nechcete vklidu rici Ne,pak okamzite po preruseni nezadouci cinosti pochvalit ,odmenit.V pripade kdy pes ma snahu vykizdet je dobre aby mnel i doma pernamentne voditko a kosok.Pomoci voditka odvedeme psa vklidu na jeho misto kde psovy dame mysito-zase vse musi bit vklidu apohode.
Myslim ze Vas problem je do znacne miry zpusoben i Vasima podvedomima reakcemi ze psa,ale tohle nejde vyresit po netu.

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kokršpaněl útočí na členy rodiny
PříspěvekNapsal: čtv 26. črc. 2007 07:08 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
BinLadin píše:
...pak okamzite po preruseni nezadouci cinosti pochvalit ,odmenit...
Ale no tak Tomáši, takhle ale ne. Jestliže pes přestane dělat, co nemá, nevidím důvod, proč ho za to odměňovat. To si hodně protiřečí a pes by to nepochopil. Ty bys pochopil, kdyby tě chytli za vesnicí u radaru za překročenou rychlost a v další ti vrátili pokutu, že už jedeš normálně?

Kromě toho práce s kokřím syndromem záchvatů zuřivosti bych laickými pokusy příliš nehazardoval. Ti, co to zkusili a prohráli, už většinou své psy nemají.

Dana11, je hezké, že sis do profilu k městu napsala smajlíka, ale takhle netuším, jak to máš ke mně na Ovčáry daleko. Jako nováček totiž nevíš, že podle toho trochu směruji formy své odpovědi.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 26. črc. 2007 08:16 
Offline

Registrován: pát 28. črc. 2006 12:22
Příspěvky: 207
Teda nechci polemizovat s odborníkem,ale tohle tedy rozhodně syndrom zuřivosti není! Jednak se jedná o amerického kokra a tam se tento syndrom nevyskytoval a za druhé tady se jedná o klasické nezvládnutí výchovy. Syndromu zuřivosti je v dnešní kokří populaci už docela málo, u papírových psů mizivě,u bezpapírových samozřejmě víc,protože jich více má v sobě geny zlatého psa,který sem kdysi kdysi tento problém přinesl,ale 99% tzv. syndromů zuřivosti je jen o nevychovanosti,o ničem jiném.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 26. črc. 2007 09:04 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
janaA píše:
... tohle tedy rozhodně syndrom zuřivosti není! Jednak se jedná o amerického kokra a tam se tento syndrom nevyskytoval ...
To se bohužel mýlíš. Nechceš mi tvrdit, že fakt, že se tato stejná porucha chování už několik let objevuje čím dál více už i u retrívrů, je také sci-fi, že ne?
Dokud tohoto psa neuvidím, nemohu určit zdroj problému. Jistě že 99% agrese pochází z rozmazlenosti, ale u kokrů je to trošku jinak, ať už jde o anglány nebo amíky. Už z těchto důvodů neřeším citlivé otázky, jako jsou agrese vůči lidem nebo abnormální bázlivost po internetu a stopnu každému zde chybně směrované rady. Chápeš?

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 26. črc. 2007 09:16 
Offline

Registrován: pát 28. črc. 2006 12:22
Příspěvky: 207
Jasně,chápu,s tím vůbec nepolemizuju. Nicméně agresivita při čištění uší, zubů atd. není syndrom zuřivosti,to je o něčem jiném. Jen jsem trochu přecitlivělá na to,že spousta lidí má tendence jakýkoli výchovný problém u kokříků na syndrom svádět a stavět se k tomu,jak oni za nic nemohou.
Co se týká retrívrů - docela by mě to zajímalo,sama dva mám,třetí se chystá a pohybuju se mezi velkým počtem z nich. Až na jeden případ o ničem takovém nevím,ani jsem neslyšela,ale u toho jednohu případu se jedná o celý jeden vrh zlaťáků kluků,nikdo neví,kde se to vzalo...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kokršpaněl útočí na členy rodiny
PříspěvekNapsal: čtv 26. črc. 2007 09:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 06:38
Příspěvky: 431
Bydliště: Brno
Desenský píše:
BinLadin píše:
...pak okamzite po preruseni nezadouci cinosti pochvalit ,odmenit...
Ale no tak Tomáši, takhle ale ne. Jestliže pes přestane dělat, co nemá, nevidím důvod, proč ho za to odměňovat. To si hodně protiřečí a pes by to nepochopil. Ty bys pochopil, kdyby tě chytli za vesnicí u radaru za překročenou rychlost a v další ti vrátili pokutu, že už jedeš normálně?

Kromě toho práce s kokřím syndromem záchvatů zuřivosti bych laickými pokusy příliš nehazardoval. Ti, co to zkusili a prohráli, už většinou své psy nemají.


Myslel jsem spis psa sklidnit a pomoci odmen ucit odlozeni na jeho myste. Jinak mas pravdu.

_________________
http://binladin.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 26. črc. 2007 12:02 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Zabývat se otázkou PROČ je zavádějící a nic to neřeší. Důležité jsou jen otázky ANO-NE, Správně-špatně.

Jak už jsem zde psal, chtělo by to psa vidět, abych mohl zjistit skutečnou příčinu problému a vyřešit ji jako všechny dosavadní.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 13. srp. 2007 16:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 07. črc. 2007 16:12
Příspěvky: 135
Bydliště: Poprad, Slovakia
noo myslím si, že treba vedieť, že psy boli domestikovaní a ich predkami sú vlky, kt. bojujú o potravu, tým aj o prežitie..takže je úplne jasné, že pes na vás vrčí ak sa mu pokúšate vziať niečo, čo nateraz považuje za svoje...trebalo od šteňaťa učiť, že vy mu potravu neberiete, ale dávate a že pes nemusí mať obavy o svoju potravu...toto je dosť častá chyba chovateľov, majiteľov psov, bola by som zvedavá, koľko ľudí môže pohladkať svojho psa pri jedení, ba dokonca koľko ľudí svoje psy môže pobozkať pri jedeni trebárs aj na hlavičku..alebo im dokonca zdvihnúť labku...nie veľa ľudí si to môže dovliť, kvôli zanedbanej výchove..takéto správanie je prirodzené..inštinkt boj o prežitie...aneb čo je moje je len moje, ja sa nedelím...(ale môžem sa mýliť svojou ehm "teóriou";))
ale viem z vlastných skúsenosti, že môj pes ešte kým bol šteňa ani tak nevrčal na to, keď sme mu brali misku...ale nechceli sme nič zanedbať, a tak sme mu niekedy jedlo dávali aj z ruky, aby pochopil, že ruka dáva, nie bere...a teraz, keď má 3 roky sa mu v miske môžem rukou počas žrania aj pohrabať, nehryzne ma ani nezavrčí..
niekedy sa stáva, že psy, kt. sú rozmaznané a následne dominantne, častokrát vrčia na svojich pánov, tak neviem

_________________
avatar Aron, Fergie a Caesar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 25. srp. 2007 13:02 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
MisheliQ píše:
...bola by som zvedavá, koľko ľudí môže pohladkať svojho psa pri jedení, ba dokonca koľko ľudí svoje psy môže pobozkať pri jedeni trebárs aj na hlavičku..alebo im dokonca zdvihnúť labku...
Budeš se divit, je jich víc, než si myslíš. V podstatě to zvládne každý, kdo nemá doma nastavené mantinely výchovy na přílišnou demokracii nebo naopak šikanu.
Citace:
...takéto správanie je prirodzené..inštinkt boj o prežitie...aneb čo je moje je len moje, ja sa nedelím...(ale môžem sa mýliť svojou ehm "teóriou";))
Máš pravdu, s touto teorií zásadně nesouhlasím. Člověk je hierarchicky mnohem výše postaveným jedincem ve smečce, proto může cokoliv, i to, co ty tvrdíš, kdežto pes může jen to, co chce pán. Vše je o důvěře a respektu, pokud tedy nezačal člověk chybou základní - špatným výběrem nevhodného jedince ke své osobnosti. Tam to končí většinou u mne, nebo i jinak.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 25. srp. 2007 20:48 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
MisheliQ píše:
noo myslím si, že treba vedieť, že psy boli domestikovaní a ich predkami sú vlky, kt. bojujú o potravu, tým aj o prežitie..takže je úplne jasné, že pes na vás vrčí ak sa mu pokúšate vziať niečo, čo nateraz považuje za svoje...trebalo od šteňaťa učiť, že vy mu potravu neberiete, ale dávate a že pes nemusí mať obavy o svoju potravu...toto je dosť častá chyba chovateľov, majiteľov psov, bola by som zvedavá, koľko ľudí môže pohladkať svojho psa pri jedení, ba dokonca koľko ľudí svoje psy môže pobozkať pri jedeni trebárs aj na hlavičku..alebo im dokonca zdvihnúť labku...nie veľa ľudí si to môže dovliť, kvôli zanedbanej výchove..takéto správanie je prirodzené..inštinkt boj o prežitie...aneb čo je moje je len moje, ja sa nedelím...(ale môžem sa mýliť svojou ehm "teóriou";))
ale viem z vlastných skúsenosti, že môj pes ešte kým bol šteňa ani tak nevrčal na to, keď sme mu brali misku...ale nechceli sme nič zanedbať, a tak sme mu niekedy jedlo dávali aj z ruky, aby pochopil, že ruka dáva, nie bere...a teraz, keď má 3 roky sa mu v miske môžem rukou počas žrania aj pohrabať, nehryzne ma ani nezavrčí..
niekedy sa stáva, že psy, kt. sú rozmaznané a následne dominantne, častokrát vrčia na svojich pánov, tak neviem


Myslím, že pohled na mentalitu psů a na jejich způsob uvažování máš absolutně zkreslenej. Ale je to jen můj názor. Já bych to spíš viděla stylem asi:,, Já (jako Afa) tu kost (žrádlo) chci, takže ty mi jí prostě dáš a je jen na mém uvážení jestli tě nechám o hladu nebo ti dám najíst."
Ruda ti to řekl o příspěvek výš. Alfa rozhoduje o všem, ten kdo je pod ní o ničem co se Alfy týká. Když to vezmem do extrému, tak může dojím v nejhorším až k tomu, že...? JÁ, ALFA, rozhodnu jestli ty budeš žít nebo jestli tě zabiju." Ale to už je hodně hodně velkej extrém a jakási univerzita psí mentality, kterou ovládá asi jen Ruda.

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 26. srp. 2007 19:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte 20. čer. 2006 12:23
Příspěvky: 169
Bydliště: Chomutov
MisheliQ píše:
noo myslím si, že treba vedieť, že psy boli domestikovaní a ich predkami sú vlky, kt. bojujú o potravu, tým aj o prežitie..takže je úplne jasné, že pes na vás vrčí ak sa mu pokúšate vziať niečo, čo nateraz považuje za svoje...trebalo od šteňaťa učiť, že vy mu potravu neberiete, ale dávate a že pes nemusí mať obavy o svoju potravu...toto je dosť častá chyba chovateľov, majiteľov psov, bola by som zvedavá, koľko ľudí môže pohladkať svojho psa pri jedení, ba dokonca koľko ľudí svoje psy môže pobozkať pri jedeni trebárs aj na hlavičku..alebo im dokonca zdvihnúť labku...nie veľa ľudí si to môže dovliť, kvôli zanedbanej výchove..takéto správanie je prirodzené..inštinkt boj o prežitie...aneb čo je moje je len moje, ja sa nedelím...(ale môžem sa mýliť svojou ehm "teóriou";))
ale viem z vlastných skúsenosti, že môj pes ešte kým bol šteňa ani tak nevrčal na to, keď sme mu brali misku...ale nechceli sme nič zanedbať, a tak sme mu niekedy jedlo dávali aj z ruky, aby pochopil, že ruka dáva, nie bere...a teraz, keď má 3 roky sa mu v miske môžem rukou počas žrania aj pohrabať, nehryzne ma ani nezavrčí..
niekedy sa stáva, že psy, kt. sú rozmaznané a následne dominantne, častokrát vrčia na svojich pánov, tak neviem


Já svojí fence můžu dát ruku do misky a když jí zbytek žrádla rukou překryju, tak mi ji olízne a počká až dám ruku sama nastranu. Nikde ani náznak agrese a to jsem jí nikdy neučila že ruka nebere jenom dává protože občas je potřeba něco vzít, jednou jí cizí dítě hodilo kost (byli jsme v restauraci). Řekla jsem jí aby mi jí přinesla, Feli mi jí dala a to jsem jí to nikdy neučila, za odměnu dostala kousek masa. :lol: Všechno je jenom o přístupu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 26. srp. 2007 20:41 
ahoj,nas psi delikvent nedovoli ani kolem nej projit,kdyz si cpe nácka.je zralej na polepsovnu:)) a stejne ho milujem.snazim se ho respektovat,ale nebojim se ho,dneska jsme meli konflikt vrcel na me a mel pri tom uzel v tlame.myslela jsem,ze si chce hrat,ale asi mu nerozumim.tak jsem ho servala,ale chtel se hadat. nakonec jsem prece jen vyhrala...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 26. srp. 2007 21:49 
Offline
Lidový vypravěč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 23:25
Příspěvky: 1874
Bydliště: Osek u Duchcova
jarmila27 píše:
ahoj,nas psi delikvent nedovoli ani kolem nej projit,kdyz si cpe nácka.je zralej na polepsovnu:)) a stejne ho milujem.snazim se ho respektovat,ale nebojim se ho,dneska jsme meli konflikt vrcel na me a mel pri tom uzel v tlame.myslela jsem,ze si chce hrat,ale asi mu nerozumim.tak jsem ho servala,ale chtel se hadat. nakonec jsem prece jen vyhrala...


au au au, tak v tom máš pravdu, že mu vůbec nezorumíš. Máš tam víc chyb než je zdrávo a zakládáte si na pořádnej malér. Kdo z vás dvou je vlastně Alfa? On? Vypadá to tak.

Citace:
.....ahoj,nas psi delikvent nedovoli ani kolem nej projit,kdyz si cpe nácka......
....snazim se ho respektovat....


Jak nedovolí? Vy se ho snad ptáte?
A snažíš se ho respektovat? Odkdy séf respektuje podřízeného?
Nemáte to trochu všechno naruby? Myslím že by jste měli navštívit Ovčáry co nejdříve než se stane malér. A s tímhle přístupem bych se dokonce odvážila říct, že se na 100% dřív nebo později stane.

_________________
“Pokud není milováno zvíře, část vlastní duše zůstává uspána.”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27. srp. 2007 15:29 
nojo,mam asi blbej nazor.je to n.doga,5,5roku stara.jezdi s nama na vikendy.(je dcery)uz jsem o tom mluvila s p.desenskym...muj muz by ji nejradsi zmlatil kdykoli ho potka:))ja bych to resila podobrem,porad verim tomu,ze v jadru je to hodny pes.jen je ted vykolejenej z ruznych udalosti..myslis,ze musi respektovat celou rodinu i s "babickou?"


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27. srp. 2007 16:31 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
je to pes a ten musí respektovat každýho, koho chcete, nemusí ho milovat, ale respektovat ano (tim myslim akceptovat, nevyjíždět a pod., ne poslouchat - na tom by musela zapracovat "babička")

_________________
"Požaduj hodně, spokoj se s málem. Savvy up!" PNH

stránky Bonyho a Dutchee


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27. srp. 2007 18:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 09. čer. 2006 20:48
Příspěvky: 2794
Náš psí delikvent....., to nezní pro psa zrovna dobře. Pokud k tomu váš muž má tento přístup, nedopadne to dobře ani pro vás, ani pro psa. Zavolejte Rudovi co nejdřív.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 27. srp. 2007 19:47 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
jarmila27 píše:
...muj muz by ji nejradsi zmlatil kdykoli ho potka:))ja bych to resila podobrem,porad verim tomu,ze v jadru je to hodny pes.jen je ted vykolejenej z ruznych udalosti..myslis,ze musi respektovat celou rodinu i s "babickou?"
To je na dlouhé povídání a patří to až k několikáté laťce, kdy musí být nezbytně splněny ty předchozí. Těžko skákat tři metry, když se neumí ještě ani metr. Lepší je sem přijet a probrat to celé osobně.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Podrobnější situace u vrčí, vrčí, vrčí
PříspěvekNapsal: pon 29. říj. 2007 07:43 
Dobrý den všem, uvedu Vám pár příkladů kdy náš Bady vrčí a my nevíme přesně proč.
1. Je to německý ovčák, který je u babičky a my tam jezdíme na víkendy a občas i jen na otočku a v tom je právě ten problém , když přijedeme na víkend a dáváme auto do dvora, pes běhá nosí nám svůj oblíbený provaz má hroznou radost, že jsme přijeli, ale když přijedeme jen na otočku s tím, že necháváme auto za vraty a vcházíme do dvora pes k nám vůbec nejde. Stojí na místě i po přivolání a když k němu přijdeme a chceme ho pohladit začne vrčet (má uši mírně stažené dozadu, uhýbá pohledem a celé tělo má jako zkoprnělé, pysky neohrnuje), když mu řekneme "podej pac" začne své vrčení zvyšovat, ale pac pomalu podává.Ze začátku jsme ho za to trestali , ale on na to vůbec nereagoval a vedl si svojí...
2. Sedíme na zahrádce a chceme si s ním hrát, když ho přivoláme někdy má radost a hned začne lítat a hrát si, a někdy jde k nám (přikrčený, uši mírně dozadu, kouká do jednoho místa a pomalu se přibližuje se svým výstražným vrčením...
Nikdy po nikom nevyjel ani nikoho v životě nepokousal, jen dává takovéhle výstražné znamení...Nevíme jestli se ho bát nebo jestli je opravdu jen tak rozmazlený, že si sám určuje co chce a co nechce dělat...
Predem děkuji za odpověď


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podrobnější situace u vrčí, vrčí, vrčí
PříspěvekNapsal: pon 29. říj. 2007 09:28 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Pavlína Miklíková píše:
...my tam jezdíme na víkendy a občas i jen na otočku...
...Ze začátku jsme ho za to trestali , ale on na to vůbec nereagoval a vedl si svojí...
...přikrčený, uši mírně dozadu, kouká do jednoho místa a pomalu se přibližuje se svým výstražným vrčením...
Stručně řečeno, chcete po psu, aby respektoval jiné vzorce, než které mu nastavili jeho skuteční majitelé, kteří s ním žijí. Trestat psa za něco, čemu nerozumí mi přijde dosti drastické a riskantní. Pokud máte s babičkou jednotný přístup ke psu, budiž, pes bude vědět, o co vám jde, ale ve vašem případě o tom silně pochybuji. Tím, že jste ho trestali za nic, jste se u něho dostali do pozice silně nedůvěryhodných a on vám to svým projevem jen dává najevo. Pes s vyšším sebevědomím by vám už za tohle zabránil se k němu přiblížit a použil by k tomu všechny prostředky včetně těch, které by se vám moc nelíbili.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podrobnější situace u vrčí, vrčí, vrčí
PříspěvekNapsal: úte 30. říj. 2007 07:29 
Asi jsem špatně popsala tu situaci u naší babičky. Z toho příspěvku to vyznělo tak, že se o psa stará někdo jiný něco ho naučil a my chceme aby se choval jinak než ho vychovali majitelé. Ano babička s dědou jsou jeho majitelé, ale už jsou příliš starý na to aby Badyho vychovávali nebo ho něco učili a chodili s ním na procházky.Jediné co pro Badyho dělají je, že mu dávají najíst a napít...Jinak celou výchovu a výcvik psa máme celou dobu v rukách my lépe řečeno můj přítel....Výcvik, chování, venčení, procházky, koupání, veterina, , česání, hraní.Babička s dědou mu žádné vzorce chování neurčili to je od malička naše práce...Myslíte, že jsme někde udělali chybu???Děkuji předem za odpověď


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 30. říj. 2007 07:39 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Největší problém vidím v tom, že s tím psem pracujete jen víkendově. Se psem je potřeba v rámci možností dělat denně alespoň několik minut, jinak nebude vědět, kam patří a tím se právě stane dosti nervózním.
Pes není člověk, akceptuje jako standard to, v čem žije, ne to, co je jenom občas.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 30. říj. 2007 07:54 
Desenský píše:
Největší problém vidím v tom, že s tím psem pracujete jen víkendově. Se psem je potřeba v rámci možností dělat denně alespoň několik minut, jinak nebude vědět, kam patří a tím se právě stane dosti nervózním.
Pes není člověk, akceptuje jako standard to, v čem žije, ne to, co je jenom občas.

Takže jestli to chápu správně, udělali jsme chybu hned ze začátku, že jsme tam nejezdili denně byť jen třeba na hodinu, aby jsme si s ním pohráli nebo ho chvíli cvičili a aby hlavně věděl, že to není nic neobvyklého. Teď nás tedy bude brát jako nepřátelé už pořád?A myslíte, že by se s tim dalo ještě něco dělat???
Mockrát Vám děkuji


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 30. říj. 2007 08:07 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Pavlína Miklíková píše:
...myslíte, že by se s tim dalo ještě něco dělat???
Stačí nad ním převzít plnou kontrolu a brát ho jako vlastního psa se vším všudy.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 30. říj. 2007 08:20 
Desenský píše:
Pavlína Miklíková píše:
...myslíte, že by se s tim dalo ještě něco dělat???
Stačí nad ním převzít plnou kontrolu a brát ho jako vlastního psa se vším všudy.


Tím tady myslíte, aby jsme za nim jezdili každý den aspoň na chvíli, ale právě když přijedeme takhle na chvíli, že necháme auto za vraty tak on ví, že zase odjedeme a vůbec k nám nejde jako by byl uražený že jsme nedali auto do dvora a on podle toho ví, že pojedem zase pryč a nebudeme tam s nim, řekla bych že se mu stýská a je mu líto, že zase pojedem pryč tak nám to dává najevo nemyslíte???


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 30. říj. 2007 08:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 12. čer. 2006 10:23
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha - Kobylisy
podívej se na to z pohledu toho psa - pes potřebuje pána. KDO je jeho pán? Babička a děda - u těch bydlí, ti ho krmí, no, tak jsou to páni - ne zrovna ideální, ale pes si nevybírá, že ano... A pak občas přijedete vy, staráte se o něj jako páníci a zase odjedete - no a pes v tom má guláš. Potřebuje JEDNOHO pána (nebo teda jednu smečku, takhle jste smečky dvě)

_________________
Bardovy stránky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Jak zabránit kousání?
PříspěvekNapsal: sob 15. pro. 2007 18:27 
Dobrý den, mám doma rok a půl letého trpasličího pudla a už od štěněte s ním máme docela problémy.Nejprve kňučel (spíše vřískal) kudy chodil-to se nám povedlo velice dobře zredukovat. Ovšem zhruba od třetího měsíce nás začal kousat. Myslím, že to v některých případech nebyla hra. Například sedím v křesle, pejsek leží vedle na zemi, díváme se na televizi.Najednou se na mě otočí a začne vrčet a cenit zuby a u toho mu neuvěřitelně zčervenají oči. Já se na něj nedívám abych ho nedráždila a nevšímám si toho, někdy mu řeknu fuj, pak na mě skočí a pokouše mě (stikává opravdu natvrdo) :( ....i když ho za to vytahám za kůži udělá to znovu a znovu. Poradí mi někdo jak se mám zachovat když začne vrčet nebo proč vlastně vrčí? Jinak je poslušný a velice mazlivý. Kouše nás tak velice často. Předem děkuji za radu


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zabránit kousání?
PříspěvekNapsal: sob 15. pro. 2007 22:20 
Ještě jsem zapomněla dodat, že potom si většinou najde nějakou věc, kterou hlídá, aniž by o ni měl předtím sebemenší zájem, většinou nějaká hračka na druhé straně pokoje, či polštář na gauči.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 15. pro. 2007 22:57 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: sob 26. srp. 2006 09:07
Příspěvky: 344
Bydliště: Banska Bystrica
Nieco podobne sme mali doma s fenkou ked sme si ju vzali z velmi zlych podmienok k nam. bolo to vzdy len vecer alebo v noci, ked spala. zrazu sa strhla zo spanku, zacala neskutocne vrcat, bola cela vyjezena a vobec nic nevnimala. tiez som na nu skusila zakricat fuj, ale prisla som na to ze najlepsie je zacat na nu uplne v klude a potichu hovorit prist k nej a zacat ju hladkat. vtedy sa akoby sa prebrala a bolo na nej vidiet ze vlastne celkom nechape co sa deje. postupne tieto stavy presli, ale trvalo to skoro tri roky. takze netusim co sa s tvojim pesanom deje ale mne zabralo toto, takze vyskusaj a daj vediet. dufam ze sem zavita ruda, rada by som pocula jeho nazor.

_________________
Toto motto nesúvisí s obsahom môjho príspevku. Je to môj obľúbený výrok A.Einsteina tak ho prosím neberte osobne: "Dve veci na svete sú nekonečné, vesmír a ľudská hlúposť. Len tým vesmírom si nie som taký istý."


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak zabránit kousání?
PříspěvekNapsal: ned 16. pro. 2007 05:47 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
chiqita píše:
...mám doma rok a půl letého trpasličího pudla a už od štěněte...

eliska píše:
ked sme si ju vzali z velmi zlych podmienok


Počkej Eliško, tohle je diametrální rozdíl! Ve výše zmíněném případě platí pořekadlo našich babiček "čiň čertu dobře, ďábelsky se ti odvděčí...". Uvedený příklad je jasnou známkou toho, že je pes neskutečným způsobem rozmazlený a diktuje si pravidla šikanou. Tvoje fenka měla noční můry, ale tento pudlík si hraje na pána domácnosti. Mám v kotci něco podobného a tam už jde i o život. Kdyby byl ten pudlík ve vyšší váhové kategorii, s největší pravděpodobností by se už řešilo jeho utracení, ale lidé jsou u malých psů dost dlouho tolerantní a nevidí, nebo ani nechtějí vidět, že je pes celou dobu vlastně nebezpečným způsobem šikanuje.

Jestli s tím pudlíkem chcete něco účinného provést, budete s ním muset přijet. Rady na zvládání takovýchto psů se "šijí na míru" a nikomu je nikdy na net nedám kvůli možnosti zneužitelnosti. Lidé jsou schopni vyzkoušet cokoliv bez ohledu na to, co to pak se psem udělá. Agrese spojená s rozmazleností je nejčastější kombinace, kterou považuji za kritickou. U převýchovy tohoto typu se musí hodně přemýšlet, jelikož stačí jediná chyba k tomu, aby se vše jenom zhoršilo a pak to fakticky může skončit utracením. Už z tohoto důvodu každému jakékoli nepřesné rady na takovéto extrémní chování psů blokuji. Určit diagnózu a nastolit po netu řešení na základě znalosti jednoho nebo pár psů, je hodně nebezpečná věc! Přijde mi to, jako bychom tu řešili pacienta na chřipku a on nám mezitím stonal na H5N1, také je to jenom chřipka, jenomže tuhle čaj s medem asi neporazí.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 12. bře. 2008 13:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 29. úno. 2008 08:06
Příspěvky: 60
Bydliště: Běstvina
Chtěla jsem se zaptat ohledně toho kousání. Něco jiného je, když si s pejskem hraju a on mě žužlá ruce...............vadí mě to, ale je to marnej boj ho to odnaučit. Mě to vadí spíš z toho pohledu, že je žužlá (okusuje kažému) moje vem čert.
Ale co mě vadí a nevim si rady je že, když chci Dennymu třeba připnout obojek.............dám mu sedni a on se začne vzpírat, tak že začne skákat do výšky a tak. Takže já ho vezmu a posadím. V tom jak ho chci posadit on otevře papulu a vycení zuby (nevrčí a neútočí), spíš se brání tomu, abych mu ten obojek dala. Takže mě mezi tím zdrhá já ho chytám (ono bez toho obojku to jde ho docela blbě chytnout) a vidím, že se podřizuje..................má sice vyceněné zuby a otevřenou tlamu a kousne mě, ale přitom má ocas a zadek skoro u země a uši má taky stažený dozadu. Takže z toho je moje otázka, protože já mu nerozumím v tomhle. Pak ho nandáme a já ho pochválim. Mrská ocáskem a je vše v pořádku.

_________________
Denny * 26.6.2007 (labradorský retrívr)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 12. bře. 2008 14:28 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
vemte si pár piškotů (nebo balonek....) a klekněte si třeba na zem, připravte si obojek, vodítko..... a se psem si hrajte, pak jakoby nic nandat, pochválit a zase sundat, a to opakujte dokud si nenechá nandat obojek v klidu, za hodinu třeba zase
nebo během dne si ho zavolejte šoupněte mu obojek, pochvalte (ale ne nijak hodně nadšeně - prostě normální věc), chvilku mu ho nechte, pak si ho zase zavolejte a obojek sundejte

jsou to dva způsoby, vy se rozhodněte, kterej by seděl vašemu psovi; a když ho budete chytat (neměla byste dopustit aby utek) tak vše v klidu, dyť o nic nejde a máte čas! :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 12. bře. 2008 16:17 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Evidentně se nandavání obojku bojí. Nesundaval bych mu ho.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 12. bře. 2008 17:18 
Offline
Oprávněný poradce
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. lis. 2006 21:21
Příspěvky: 8242
Bydliště: Luční Chvojno
Desenský píše:
Evidentně se nandavání obojku bojí. Nesundaval bych mu ho.

chci si to jenom ujasnit - když se pes bojí nandavání, tak by přece bylo lepší jak jsem psala nandavat - sundavat "dounudění" až si na ten proices, že mu někdo něco dává na krk zvykne, ale kdyby se bál obojku, tak bych mu ho nechala. Nebo je teda lepší mu ho nechat v obou případech? A proč?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 12. bře. 2008 17:52 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
Jestli jančí při nandavání obojku a připínání na vodítko, začnu odzadu. Nejprve samotné připínání, přičemž se často hledá kroužek na připnutí a už tím si zvyká pes na manipulaci na krku. Až když už to vůbec neřeší, dá se mu obojek sundat a pak zase nandat. Zde se píše, že hodně vyvádí, když se mu sahá na krk a na to je nejlepší cesta menšího odporu. Tvůj postup se na hysteriky moc nehodí. Dělala mi to Mufka a před ní spousta dalších psů, kdy se spíš osvědčilo pomalu a nenápadně, než moc rychle.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Začal si dovolovat i na nás
PříspěvekNapsal: pát 21. bře. 2008 09:42 
Offline

Registrován: čtv 20. bře. 2008 21:20
Příspěvky: 10
Bydliště: bystřice
Dobrý den, taky přihodím něco do mlýna. Ve 2.5 letech jsme si vzali křížence novofundland x leonberger, bohužel výchově předchozí majitelé mpc zabrat nedali, nezvládal základní poveli, pořád po někom skákal, no děs. Máma jej už 3.5 roku a za tu dobu jsem ho vše naučila, sedni, lehni, k noze, na místo....bohužel teď mu je 6 let a je čím dál agresivnější- na psi, kočky prostě cokolik co uvidí, že se hýbe, a o slepicích, holubech a králíkoch ani nemluvě- naštěstí nic takového nechováme. Ale co je nejhorší, začal si dovolovat i na nás. Uvedu tedy příklad neuposlechne rozkaz , jdu k němu a zvýšeným hlasem mu řeknu, že si to dovolovat nebudea on už startuje- vrčí ,bělmo v očích a vůbec mu nedělá problém se vám přitom dívat do očí. nebo , šla jsem přiložit do kotelny( je volně puštěný na zahradě) on ji obsadil a když jsem vztoupila vyjel po mě- a vypakovat ho z tama ani boha. Dám mu žrádlo a jede po každém kdo projde okolo, byť je to můj ani né dvouletý syn. Tohle vše dělá i mému příteli. A cizí co k nám vejdou? sežere každého. Nijak jsme ho nemlátili, ani nikam nezavírali, psů jsem vycvičila několik(všeci poslouchali na slovo i bez vodítka a venku). Zvládla jsem i několik agresivních jedinců a vše v poho. Byť nejsem zrovna začátečník, ale nebudu o sobě tvrdit, že jsem znalec(protože člověk se učí celý život) TOHLE UŽ JE FAKT MOC.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: agresivní pes
PříspěvekNapsal: pát 21. bře. 2008 10:10 
Offline
psycholog psů
Uživatelský avatar

Registrován: pon 27. úno. 2006 20:53
Příspěvky: 6751
Bydliště: Vlčáry
mates píše:
...za tu dobu jsem ho vše naučila, sedni, lehni, k noze, na místo...
Tyto povely nepovažuji za prioritní, zvláště pak ne u neovladatelných agresorů. Své psy učím bez ohledu na věk přivolání, odvolání, odložení, odeslání na místo a to tak, že na první povel za všech okolností, všude a vždycky.

Citace:
...příklad neuposlechne rozkaz , jdu k němu a zvýšeným hlasem mu řeknu, že si to dovolovat nebudea on už startuje- vrčí ,bělmo v očích a vůbec mu nedělá problém se vám přitom dívat do očí. ...
Toto je útok na psa se vstupem do jeho teritoriální zóny, což je u dominantních psů docela risk. Vyřešil bych to povelem "ke mně!" a s naprosto chladnou hlavou bez řvaní. Předpokladem je tedy, že pes musí umět špičkově přivolání na první povel i ve stresu a kritických situacích.

Citace:
... šla jsem přiložit do kotelny( je volně puštěný na zahradě) on ji obsadil a když jsem vztoupila vyjel po mě- a vypakovat ho z tama ani boha...
Pes tento model situace vyhodnocuje jako ten výše. Opět vstup do jeho teritoriální zóny, agrese, ...
Zase to lze v pohodě a s chladnou hlavou vyřešit povelem k přivolání. Rozčilování je agrese, tudíž emoce, která je považována za slabost. Mnohem větší síla je v povýšenosti nad věcí a chladnou hlavou s tím, že víte, co děláte.
Pokud s tím potřebujete pomoci, umím naučit lidi dělat i s takovýmito psy.

_________________
Rudolf Desenský - Artemis
psycholog psů

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. bře. 2008 10:16 
Offline

Registrován: čtv 20. bře. 2008 21:20
Příspěvky: 10
Bydliště: bystřice
zkoušeli jsme to jakkoliv, i s chladnou hlavou, nejsem tip člověka, který hned vybuchne, ale je tak dominantní, že je mu jedno jak mu dáte povel, zuří jen se něco rozkáže. mnoho lidí mi radilo, že takového psa by netrpěli, že jej mám utratit, ale nejsem blbá a tuhle variantu jsme vyloučila hned. Dokud to půjde budu bojovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21. bře. 2008 11:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. led. 2008 16:44
Příspěvky: 445
Bydliště: Přišimasy
Mates, tady se vám nabízí možnost, jak svého psa zvládnout, ale chce to ujet těch 300 km... někdo jede hned, ani nemusí psát na poradnu a z mnohem větší dálky a někdo se jenom vymlouvá, proč nemůže. (V tom případě tedy nechápu, co tu vlastně řešíš... když Ruda na net žádné romány, jak zvládnout tvého psa, tady psát nebude. - a když, tak by to byly jenom univerzální rady, které bys ani nemusel pochopit)

A co by si jako měli dokazovat? Myslíš jako zodpovědnost? Tak to jo.

_________________
zdraví Vás Lucka + Aneta + Ben + Brita


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 25. bře. 2008 12:57 
Offline

Registrován: čtv 20. bře. 2008 21:20
Příspěvky: 10
Bydliště: bystřice
Mám ještě jeden dotaz, zda když psa vykastruji agrese zmizí, nebo se jen zmírní, nebo bude pořád stejný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 25. bře. 2008 13:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 11. čer. 2006 11:52
Příspěvky: 1050
Stejny to nebude, bude pro dost psu "necitelnej" a tim bude v nich vyvolavat nejistotu se vsim co k tomu mezi psama patri.
Co se tyce chovani psa trochu zmizi sexualne podbarvena agrese, ale ostatnich druhu agrese se to prilis nedotkne.

_________________
Ladislav Tejml (Tchor)
SKYPE: ladislavtejml
tchor2@gmail.com , tchor@pesani.cz
http://www.pesani.cz http://tchor.rajce.net
viphone: +420325203956


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 25. bře. 2008 13:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř 09. led. 2008 16:44
Příspěvky: 445
Bydliště: Přišimasy
Zadej si do vyhledávače kastrace a pohledej... Dočteš se velmi zajímavé věci... mimo jiné to, že kastrací se nic nevyřeší.

_________________
zdraví Vás Lucka + Aneta + Ben + Brita


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 461 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející tuto poradnu: Žádní registrovaní uživatelé a 38 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v této poradně
Nemůžete odpovídat v této poradně
Nemůžete upravovat své příspěvky v této poradně
Nemůžete mazat své příspěvky v této poradně
Nemůžete přikládat soubory v této poradně

Hledat:
Přejít na:  








Nákupem prostřednictvím tohoto banneru podpoříte všechny zdejší psy na převýchově


Prozdravi.cz



Na Vlčárech krmíme těmito krmivy



Psí poradnu pro vás vytvořil © 2006-2015 Rudolf Desenský - Artemis


Tento web je soukromým majetkem, jakékoliv šíření jeho obsahu nebo jen částí je nelegální a bez souhlasu © Rudolf Desenský - Artemis zakázáno!