Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 01. kvě. 2025 21:51
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1632 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: krmení syrovým masem - BARF
PříspěvekNapsal: stř 01. pro. 2010 10:30 

Pokud je v bobku krev, je treba vedet, jestli je cerstva (cervena) nebo natravena (tmava az do cerna). Pokud je cervena a neni ji nejak moc, tak to si nejpravdepodobneji poskrabal strevo a veti to resi pouze smectou. Priste bych asi davala bez kosti a casem je pomaloucku pridavala a vybirala, ktere by mohl lepe stravit.

PříspěvekNapsal: stř 01. pro. 2010 10:46 

...cervena a len malo...kosti dostava len kuracie....s masom, a na obhryzanie bravcovu lopatku

PříspěvekNapsal: stř 01. pro. 2010 11:01 

a kdy dostal tu lopatku?

PříspěvekNapsal: stř 01. pro. 2010 11:18 

...vcera odpoludnia obhryzal lopatku, kustik z nej zchaloval, a vecer dostal cca 70 g kuracich prs, dal som mu ho, aby nemal tvrdy "kak", a vsetko to islo von...a aj poslednu dobu, cca 2 tyzdne, ze sa vykadi, a potom este skusa, nejde mu, alebo maly klocok, a potom "sánkuje"....

PříspěvekNapsal: stř 01. pro. 2010 11:22 

no to maso musíš dát rovnou k té lopatce. nebo hned po ní. Večer už se kost nesmíchala s tím masem. Jestli měl tvrdy kak tak ta krev je s největší pravděpodobnodtí z toho. Někteří psi jsou na kosti citlivější, takže bych na to dávala pozor, aby ke kosti dostal hned maso.

PříspěvekNapsal: ned 05. pro. 2010 23:10 

Tak jsem se nadchla do toho BARFu. když jste říkali, že po něm pes nep.dí. Začla jsem googlovat a hned mě to přešlo :?. Vždyť já nevařím ani sama sobě. Co je to nůž, vím jen proto, že si občas potřebuji rozkrát na půl avokádo. My jsme s kuchyní nepřátelé. Takže nic :Hangman:. Ale slyšeli jste o lisovaném krmivu? Vygůglovala jsem to současně s BARFem. Přijde mi to drahší než granule, ale kdyby to mělo být lepší, tak neváhám.

PříspěvekNapsal: pon 06. pro. 2010 08:11 

Já už poslední dobou nepoužívám ani to struhadlo - když byla Baysha malá, tak jsem jí zeleninku strouhala nebo najemno sekala, protože vcelku ji neuměla sníst. Dneska fláknu do misky třeba kus kuřete, k tomu celou mrkev a dva listy čínského zelí a mám během 15 vteřin navařeno :finga:

PříspěvekNapsal: pon 06. pro. 2010 09:08 

Taky mi to netrvá dýl. Ale je fakt, že já nebarfuju úplně poctivě. Dávám někdy kusové maso, to ani nepotřebuju misky, někdy mleté smíchané se střední třídou granulek nebo s jinou přílohou a zeleninu dostávají taky celou. Mrkev, salát, okurku. Šetří mi čas se strouháním a ještě je to zabaví. Občas vajíčko, taky celé, nebo jen žloutek a skořápka. Hodím do misky, lehce podrtím vařečkou nebo čímkoli jiným a je vaříno. A tenhle způsob mi pořád přijde přirozenější, než úplně samotné granule, byť to, jak píšu, není úplně stoprocentní BARF. A nůž potřebuju jen když jim potřebuju rozpůlit velké kuře.

PříspěvekNapsal: pon 06. pro. 2010 09:20 

Každej řešíme ten kompromis mezi časem, prostorem a penězma nějak jinak. Někdo to zvládá i s pidimrazáčkem a nakupuje pomalu denně v lidském řeznictví, někdo si nechá jednou za měsíc dovézt 50 kilo od dodavatele, někoho baví shánět, hledat, chodit pro maso na jatka... Pokud nemáš problém s místem a penězma, tak myslím Baron?? dodává přímo hotové mražené porce maso+zelenina. Vyndat každý den porci a vyklepnout do misky, to už je snad srovnatelné s granulema... :dontknow:

PříspěvekNapsal: pon 06. pro. 2010 11:03 

no a koupit mixér a jednou za měsíc udělat dávky zeleniny do mrazáku a pak to jen vyndávat spolu s dávkami masa taky není nic složitýho....a myslím, že krmení masem vyjde cenově líp(aspoň u nás to tak je), než (kvalitní) granule a za tu pohodu psa a jak se těší na misku s masem nebo na kosti...za to to stojí:)

PříspěvekNapsal: pon 06. pro. 2010 18:35 

taky s kuchyní nekamarádím a nevařím - sobě ani psovi. Prostě kydnu do misky kus masa z Vetamixu, rozmixovanou zeleninu (to je to jediné co s tím dělám - jednou za měsíc nakoupím, namixuju, nastrkám do krabiček a hodím do mrazáku), zakápnu olejem, občas nějaké ty zbytky, vajíčko, na "dožrání" suchý chleba. Jo, trvá mi to o pár vteřin dýl než nasypání granulí. Stojí to míň, je to lepší a psejk neplynuje.

PříspěvekNapsal: pon 06. pro. 2010 21:52 

Já s kuchyní kamarádím moc a proto si občas neodpustím uvařit něco i holkám - třeba "psí ratatouille" nebo sulc z nožiček... Určitě by se bez toho obešly, ale maj to moc rády :rolleyes:

PříspěvekNapsal: úte 07. pro. 2010 11:53 

Tak to nějak nechápu, BARF není o vaření psovi, tomu se vše dává syrový. Já prostě koupím jednou týdně maso a pak jí to každej večer šoupnu do misky = uvařeno.

Zelenina je horší, ale dávám ji zase jen cca dvakrát týdně. Rozmixuju si to rovnou na ty dva dny a je to.

Lisovaný granule za studena nemaj zrovna moc masa, co jsem tak na ně koukala.

Ale co se paničky týče, tak já vaření miluju, není nad poctivou domácí musaku a koláče, mňam.

PříspěvekNapsal: úte 07. pro. 2010 12:45 

Barbora píše:
Tak to nějak nechápu, BARF není o vaření psovi, tomu se vše dává syrový. Já prostě koupím jednou týdně maso a pak jí to každej večer šoupnu do misky = uvařeno.

Zelenina je horší, ale dávám ji zase jen cca dvakrát týdně. Rozmixuju si to rovnou na ty dva dny a je to.

Lisovaný granule za studena nemaj zrovna moc masa, co jsem tak na ně koukala.

Ale co se paničky týče, tak já vaření miluju, není nad poctivou domácí musaku a koláče, mňam.

jo,me vareni taky bavi,ale musi bejt pro koho..sama bych si varila hrozny slichty :D .ja teda davam zeleninu denne,aby se zafutrovala.podle toho mnozstvi,co ma mit mi prijde,ze je to desne malo a ona je tak hladova. ale stejne me ukeca aspon na trochu tvarohu nebo kousek suchyho chleba....kdyby mela problem pribrat,tak by mi delalo radost ji krmit.ale takhle si musi hlidat linii.

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 10:31 

...sliz a krv v "kaku"...vet nam vcera povedal (ako krmite? ...sme na BARF-e....nevedel co to je, az asi na 3x nasiel odvahu sa spytat...mal by vet-dobry -vediet, co je to BARF ?)...preliecim Vam psika, ale zle robite, ako ho krmite takto , zlo mu sposobujete, dostali sme injekciu-antibiotika, nejake 2 pirule, polku denne, a americke konzervy dietne, cca po hodine po injekcii, Charlie aj "krcal" bielu penu a aj cervenu krv, trosku,bol zvädnuty, tlacil sa mi ku hlave- to je znak, ze je mu nie dobre, uz je lepsie....vet zdoraznoval-kuracie maso je to najhorsie, co moze byt, vela chemie, a ako krmime-tym Barfom, vraj havo nedostava niektore bielkoviny, aj vlka spomenul, ak tomu nieco chyba, tak ten si to najde, telo si to pyta, ale tieto preslachtene rasy nie, co vedie az..... je pravdou, ze cca 3 tyzdne nie je Charlie fit, aj "kak" nie je dobry (vylucil som syr a tvaroh), ale nezlepsili sa, ak sa mu polepsi, prejdeme na znovu na BARF, i ked manzelka robi atak, ci to nie je BARF-om, ...ale mam dojem, ze nejake doplnky by som mal dosuvat, nedaval som nic,...a krv nam nechcel vziat, ze i tak je to teraz "rozhadzane" ?....uvidim...

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 10:45 

serpico píše:
i ked manzelka robi atak, ci to nie je BARF-om

Ahoj
Tak, je otazka ako tym Barfom krmis. Pokial dostava iba hydinu s ryzou, tak to ozaj nie je dobre. Hlavne ak to obcas dostal aj polozmrzle (je mozne, ze ma zapal zaludka).
Druhy masa je dobre striedat, doplnat roznu zeleninu, plus masove kosti, vnutornosti... Inak pes skutocne nedostane vsetko, co potrebuje.
Pokial to nezvladas, je dobre davat nejaku vitaminu-mineralnu zmes. Staci aj obycajny Roboran.
Co sa tyka chemie v kuracom mase - a tie granule sa potom robia z coho, ked mi tvrdia, ze tam maju tiez ciste kuracie maso..? A to tam tej chemie napchaju ovela viac :yawinkle:
Jedlo by mal mat izbovej teploty - ani moc studene, ani horuce. Pomer kosti odhadnut podla toho, ako robia psikovi.
V kazdom pripade, ako dieta na skludnenie zaludku je teraz skutocne najlepsie varene kuracie s rozvarenou ryzou a moze byt i trochou mrkvy. Alebo aj banan a nastruhane jablcko. Ale do toho kuracieho (bez koze) s ryzou by som urcite teraz pridala vitaminy a mineraly a mozno by som mu dala ja Probican pastu. Alebo ine probiotika, na upravu crevnej mikroflory. Urcite kym nebude niekolko dni v poriadku by som nedavala kosti, ani vnutornosti.

Mimochodom, stanovil vam veterinar nejaku diagnozu? Alebo mu len dal injekciu aby nevracal a antibiotika?
Inak, kvalitu veterinara neurcuje, co pozna BARF, ale starostlivost o psa. I dost inak kvalitnych veterinarov je proti BARFu a dost ich je zas proti granuliam.

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 11:00 

...dakujem.......dostava i hovadzie, obhryza bravcovu lopatku, i pecienky-tie mu neberu, srdcia, zeleninu a ovocie rozne, i vajicko sem tam, mliecne som vylucil, i surovy zemiak ma rad, .....
..."dobry veterinar, je dobry nie poznanim slovka BARF, ale starostlivostou o psika"....a nemal by dobry vet, sledovanim diania a samostudiom poznat termin BARF ? (ale nie o tom som chcel)...tento vet ma i 3 psiky....zadovazim Probican pastu, aj Roboran...

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 14:21 

serpico píše:
....vet zdoraznoval-kuracie maso je to najhorsie, co moze by

Já jsem teda měla vždycky pocit,že kuřecí je právě takové to dietní maso základní....já zatím nekrmím úplně syrové,musím ještě pár minut převařit,ale krmím jen to kuřecí+granule.Je teda třeba krmit občas i jiným druhem masa?

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 14:34 

lomata30 píše:
Já jsem teda měla vždycky pocit,že kuřecí je právě takové to dietní maso základní....já zatím nekrmím úplně syrové,musím ještě pár minut převařit,ale krmím jen to kuřecí+granule.Je teda třeba krmit občas i jiným druhem masa?

No, jestli krmis granule a k tomu trochu masa, tak bych to moc neresila.
Ale pokud se krmis jenom maso, tak je dobre to prostridat aspon necim. Jednodruhova dieta zadna neni zdrava. Takze aspon ty vnitrnosti, syry a tak..
Ja teda v podstate tocim kureci (v podstate komplet kure bez vnitrnosti a paratu), veprove odrezky s chrupavkama, veprove kosti, hovezi zebra, nekdy krmim hovezi kousky ve vetsi mire, nekdy v mensi. A sem tam nejake ty vnitrnosti, vemena, zelene drstky. Sadlo, oleje. Mlade pridavam i mlecne vyrobky.
Krmim bez zeleniny, proto pridavam Roboran a jine vitaminy dle nalady. Neco varim, neco ne.
V podstate ale jedu hlavne na kurecim a veprovem. Ale stridam, protoze i pes, kdyz to ma opakovane v misce, tak mi prestava zrat. Takze je to u nas nejak takhle: jeden den kureci, druhy den veprove, pak drstky, kureci, vemeno, veprove, kureci, veprove, drstky... Obcas samozrejme jsou rozdilne jidla na veceri i na snidani, ale davky za sebou prostridavam.
Kosti (hovezi zebro) na hlodani maji v podstate porad, cerstve tak 2x tydne (tim myslim, ze z toho okousou maso a pak si dva dny hraji uz jen s tou cistou kosti. A ohlodavaji ji dal)

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 14:50 

Serpico, a jak jste to měli s tím mraženým? Jak dlouho jste tím krmili? To jste vetovi přiznali? Von zánět žaludku (prý) opravdu neni sranda a nějakou chvíli se léčí. Granule bych nedávala, taky bych zvolila kuře+rejže+mrkev+ doplňky (v této stravě podle mě nemá dost Ca) s tím, že až se to uklidní, pomali najet zpět.
Hodně štěstí
Jinak taky nevím, co by na kuřecím mělo být "nejhorší", jasnně, jsou v tom hormóny, ATB a další srajdy, ale v čem dneska nejsou???? My krmíme taky asi hlavně kuřetem.

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 14:59 

Alvi píše:
No, jestli krmis granule a k tomu trochu masa, tak bych to moc neresila.

No,k barfu se snad taky dopracujem,ale zatím úplně syrový nechce....granule už jen dožere pytel a pak se uvidí jak dál.Chtěla bych ještě zkusit ty srdce,ale jak se bude tvářit na zeleninu si neumím představit,už tahle se v tom občas přehrabuje a to jen proto,že mu moc nejede ta kůže.....

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 15:10 

...Zita, dakujem srdecne......dostaval to obcas, to mrazene, sem tam sa dalo uz rozobrat rukami (bolo naporciovane na mensie kusky), niekedy nozom, ale vacsinou dostaval rozmrazene, niekedy dala manzelka do teplej vody rozmrazit, ale uz som si to strazil, vecer vybrate dostaval rano, mozno nebola izbova, lebo som to nechal i PLAS sakli, ale uz bolo prijatelne...
...a ja nezatajujem veci, aj ked urobim chybu...mam to zafixovane-ten kix na ume, a snazim sa nevstupit do....druhy krat (priznam, nedari sa vzdy)...
...skoda, ze to vemeno a zelene držky nemozem zohnat...ale urobim ofenzivu u bracha, sak je papalas v jednom mäso kolose....Charlie sa javi dobre, aj vtakoviny uz vyvadza....

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 15:13 

lomata30 píše:
No,k barfu se snad taky dopracujem,ale zatím úplně syrový nechce....granule už jen dožere pytel a pak se uvidí jak dál.Chtěla bych ještě zkusit ty srdce,ale jak se bude tvářit na zeleninu si neumím představit,už tahle se v tom občas přehrabuje a to jen proto,že mu moc nejede ta kůže.....

Tak krm bez kuze :)
Ja teda taky nemam psy na cistem BARFu. Zeleninu mi doma nikdo nezere, Raist vetsinou kureci mlete sezral, ale kusove syrove odmital - tak kurata varim. Ted si vzal ale i syrova kureci kridla. V podstate sme tak castecne na varenem , castecne na syrovem mase s Roboranem. Prilohy nedavam zadne. Taky je nikdo nezere. Obcas dostanou rohlik, nebo kus chleba. Se priznam, ze uz to moc neresim, jen se snazim, aby to nemeli jednotvarne a spoleham na chemicke vitaminy :rolleyes:
Ale to je taky tim, ze kdyz pes prohlasi, ze radeji chcipne u plne misky, nez by to sezral, tak mu to uz nenutim. Davam mu to, co vim ze zere a jsme spokojeni oba. Nevidim duvod, proc by cas krmeni mel byt stresem pro oba. :)

Serpico
Zita to nemyslela zle. Ono to moze psa postihnut aj ked sa nazerie snehu a ty si to spominal v rovnakom obdobi, ako pes zacal byt chory. A to je fakt na dlhe liecenie. A priznaky to ma v podstate rovnake, ako popisujes -ale to aj kopec inych chorob.

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 15:29 

...[Serpico
Zita to nemyslela zle. Ono to moze psa postihnut aj ked sa nazerie snehu a ty si to spominal v rovnakom obdobi, ako pes zacal byt chory. A to je fakt na dlhe liecenie. A priznaky to ma v podstate rovnake, ako popisujes -ale to aj kopec inych chorob.[/quote]
...ja som vdacny, ked sa niekto k tomu vyjadri, dakujem vsetkym, mozbo to vyznelo ostrejsie ?...ale ja tak nejednam....ale ako zistit, ci je to zapal zaludka ?....vet spominal , ze ta krv, cievky mu praskaju v crevach ?....

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 15:41 

Čubina měla zánět žaludku vloni na Silvestra, byla celý den smutná, unavená, v noci se pozvracela a neměla chuť ani na laskominy na stole = něco se dělo (dělobuchy rozhodně ne, jednak jsme byli na samotě, druhak ona měla ohňostroje ráda). V žaludku je spousta kyselin, který ty bakterie tam většinou povraždí samy, takže jsme to ani nijak neléčili, jen měla pravidelně po kouskách pít a jíst jen lehce, aby se žaludek usadil. Srovnalo se to samo. Vet ji pochopitelně viděl, ale k antb jsme byli rozhodnuti sáhnout až kdyby se to nedařilo samo a kdyby zvracení bylo úporné a nepřestávalo. Jinak žádný děsivý průběh, prostě to jen vypadalo, jako když "nemá svůj den."
Zkus ohledně vemínka obvolat řezníky, já jsem ho sehnala díky tipům tady od holek a malá už ho baštila, děsně jí šmakovalo a rozhodně ji ani neprohnalo, ani jí nic nezpůsobilo. I po rozmražení má houževnatou konzistenci, takže si požvýkala a olizovala se až za ušima :) takže díky holky a díky pane Mrázku :D

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 16:13 

Ne, serpico, v pohodě, nic nevyznělo ostře :wink:
Z mé strany to byl jen tip, protože znám pejsky, co tenhle problém měli. Nemám znalosti veterináře, nevím, co se mohlo pejskovi stát... Nějaký zánět to asi byl, když ATB zabraly. Nevím, jestli se to mohlo rozjet až do střev... nevím, jestli to mohly způsobit kosti, ani mléčný výrobky :(
Zánět střeva nebo žaludku přece může dostat i člověk a žádnej doktor vám neřekne že to je proto, že nejíte granule. (Já jsem teď byla obviněna, že pes kvůli BARFu kulhá, takže ať žije hon na čarodejnice!)
Hlavě že je Charliemu líp a jen tak dál!

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 16:17 

Hnid píše:
Čubina měla zánět žaludku vloni na Silvestra, ... Srovnalo se to samo.

No, ono ten zanet zaludku muze mit ruzne priciny a ruzne projevy. Od mirneho podrazdeni zaludku jako mela vase cuba, az po chronicky zanet, ktery se vyvinul u matciny cuby.
V podstate se gastritidou oznacuju vsechny pripady podrazdeneho zaludku. Od bakterialnich az po virove, resp. bez zname priciny (ledove,..) Muze to byt od zkazeneho zaludku, kdy staci dieta po zapal, kdy uz je nutna dlohoudoba lecba ATB.
Diagnostika - vysetreni stolice a zvratku (jestli neni problem zpusoben nejakym parazitem - to jsou i treba bicikovce a podobne, nejen cervy), muze byt krev - sedimentace ukaze zapal v tele. Ale to je takove - neukaze kde ten zapal je.
A samozrejme endoskopie. Ta se pouziva pri dlouhotrvajicich pripadech, kdy nepomuze lecba ani dieta, resp. se casto opakuje problem. Ta uz ale vetsinou urci chronicky zanet.
Jednim ze zpusobu lecby je taky podavani antacid, ktere zvysuji pH v zaludku - takze neni tak silna kyselina, ktera by drazdila zaludek. Rovnez ale nezlikviduje vsechny bakterie, ktere prijdou, takze je lepsi dohlidnout, aby pes nezral potvorstvo ze zeme..
A tak. Zanet zaludku je vec osemetna, s tezkou diagnostikou a lecba muze byt od diety az po velice zdlouhavou lekovou...

BTW. mlecne vyrobky to moc neovlivni, ty klidne muze - treba jogurty. Akorat v ramci diety by nemel jist tucne veci.

PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 21:45 

Rád bych objednal maso od vetamixu jenže nikdy nedám dohromady 50kg, Možná jsem hledal špatně, ale nenašel téma kde se ptát.
Moc by mi pomohlo pokud bych se mohl k někomu přidat. Pokud možno na trase: Hranice na Moravě, Nový Jičín, Kopřivnice, Frenštát. (jsem z Kopřivnice)

Pokud je tu takové téma tak se omlouvám. Najde se někdo kdo odsud bere Vetamix?? :-k

PříspěvekNapsal: pon 13. pro. 2010 03:53 

Zita píše:
Ne, serpico, v pohodě, nic nevyznělo ostře :wink:
Z mé strany to byl jen tip, protože znám pejsky, co tenhle problém měli. Nemám znalosti veterináře, nevím, co se mohlo pejskovi stát... Nějaký zánět to asi byl, když ATB zabraly. Nevím, jestli se to mohlo rozjet až do střev... nevím, jestli to mohly způsobit kosti, ani mléčný výrobky :(
Zánět střeva nebo žaludku přece může dostat i člověk a žádnej doktor vám neřekne že to je proto, že nejíte granule. (Já jsem teď byla obviněna, že pes kvůli BARFu kulhá, takže ať žije hon na čarodejnice!)
Hlavě že je Charliemu líp a jen tak dál!

...pirule aj americke konzervy (za tymi sa isiel spochabit, skoro prelizal misku az na dlazku, -ti amici to umej (?!)) sme dobrali, v miske banan , hrst prevarenej ryze a kusok morcacieho vareneho-to zmizlo ako gafor, ostatne ani líz, aj vecer tak, takze babo rad, rozmysli si to ?..."nechces, nechaj tak, ine nedostanes"...javi sa fit, ale "kak".. sa mi zda, ze tam vidim sliz......a vonku Charlie chaluje na plne pecky sneh....

PříspěvekNapsal: pon 13. pro. 2010 08:36 

[quote="serpico...pirule aj americke konzervy (za tymi sa isiel spochabit, skoro prelizal misku az na dlazku, -ti amici to umej (?!)) sme dobrali, v miske banan , hrst prevarenej ryze a kusok morcacieho vareneho-to zmizlo ako gafor, ostatne ani líz, aj vecer tak, takze babo rad, rozmysli si to ?..."nechces, nechaj tak, ine nedostanes"...javi sa fit, ale "kak".. sa mi zda, ze tam vidim sliz......a vonku Charlie chaluje na plne pecky sneh....[/quote]
Hydinu s ryzou mu este nechaj a nedavaj nic tazsieho. A ten sneh rozhodne zakaz.
Vo chvili, kedy riesis mozny zapal zaludka, o ktorom vie, ze moze byt sposobeny studenym jedlom a ze ho sneh sposobuje urcite... sa ti pes nikdy nevylieci takto.
Alebo ho nechaj zrat sneh a laduj do neho lieky nadalej... skoncis na chronickom zapale zaludka a uz ti nikto nepomoze.

PříspěvekNapsal: pát 17. pro. 2010 18:44 

co říkáte na tohle? nebute to lepší než tinktura??
Je to OLEJ - OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ.
Odpadlo by odpařování a bude asi i chutnější

http://Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv 23. pro. 2010 11:52 

Co kapří hlava, může se dát? Něco s vnitřností?

PříspěvekNapsal: čtv 23. pro. 2010 12:04 

No já bych jí teda nedala ani za nic, udělala bych si polívku... ale jinak asi jo, naše psiska žerou normálně ryby i s hlavama.

PříspěvekNapsal: čtv 23. pro. 2010 13:01 

polívku něděláme takže by hlava letěla do koše a to mi přišlo škoda :)

PříspěvekNapsal: čtv 23. pro. 2010 13:33 

armanny píše:
polívku něděláme takže by hlava letěla do koše a to mi přišlo škoda :)

Daj mackam. To oni priam zboznuju :-) Mama nosi nasim vzdy hlavu z kapra.

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 17:54 

Tak jsem dneska holká dal trošku vovařený ty žaludky jeden filet pangase a zeleninu a holky to zblajzli téměř vše(trochu zeleniny zbylo) ještě jsem každý přidal 1/2 lžíce oleje a lžičku skořápek(necelou)

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 18:17 

:icon_thumleft:

Teda to byla rychlost, takhle bleskově jsme tu na BARF snad ještě nikoho nepřesvědčili :D Jsem ráda, že holkám chutná. A neboj, není to tak složitý, jak to na první pohled vypadá, já jsem se toho ze začátku taky hrozně děsila - ale rychle se z toho stane rutina. A pohled na šelmu psovitou, jak s chutí chroupe celou rybku nebo čtvrtku kuřete, je k nezaplacení.

Jinak doporučuje se dávat štěndům a mladým psům víc masa než zeleniny a starším psům, zvlášť pokud mají sklon k tloustnutí, zase víc zeleniny na "zaplácnutí" žaludku. A určitě pokračuj v léčbě toho demodexe, samotná strava to rozhodně nevyřeší, i když může hodně pomoct.

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 18:28 

žaludky a pangas - to je strašně moc proteinů (=bílkovin). Je to zátěž pro psí ledviny a u štěněte hrozí, že bude moc rychle nabírat svalovinu na úkor kostí. Abych přiznala, štěně krmím skoro větším "šitem" než dospělé psy. Dávám relativně víc kostí (hlavně kuř. hřbety a skelety) a tuků (např. kůže, vemeno). To si třeba u starších fen nemůžu moc dovolit kvůli postavě - obě mají jakožto LR sklon k tloustnutí a špatné klouby. Kosti se ale musí střídat s masem (aby se nastartovalo trávení) a vlákninou (aby to lépe prošlo střívkem), aby nenastala zácpa. Ta se dá v lehčích případech dobře vyřešit třeba játry nebo lososem.
Co tedy dávám štěněti:
"maso" (celkem asi 75% stravy): cca 25% vemeno, cca 50% kuřecí skelety. Zbytek to co dospělým tzn. celé ryby, mleté hovězí, zelené dršky, krůtí biskup, vnitřnosti...
"zelenina" (asi 15%): většinou nastrouhaná mrkev, jabko, salát, rajče, dušená zelenina (cibule, cuketa, česnek, brokolice, mrkev... všechno) - v podstatě stejné jako dospělí.
mléčné výrobky: jogurt nebo tvaroh třeba 15 deka denně nebo ob den
další (třeba 1x týdně): vajíčko, těstoviny, rýže, ovesné vločky - přílohy moc nedávám kvůli tloustnutí. Kdo nemá labíky, může si asi dovolit víc.
Doplňky: mořské řasy a pangamin, teď v zimě štěněti i jitrocelový sirup a med (skoro denně)
Tak to je moje krmící filozofie v kostce, a určitě jsem na něco zapomněla :wink:

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 18:32 

Zita: souhlasím s tebou, ale myslím si, že je potřeba psy na novou stravu zvykat postupně - vesměs se doporučuje první týden dávat třeba jen libovou svalovinu (kuřecí prsa) a až pak začít přidávat kosti, vnitřnosti a podobně....

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 18:40 

Nevím, no... v tom jsou taky různý názorový proudy... My třeba přešli rovnou na drůbež (asi týden jen dost masité kuřecí hřbety, ne takové ty chudáky) s kostima a problém naprosto nebyl. Elí předtím žrala granule přes 3 roky a Sallinka 12. Erytrin to bude mít IMHO snazší, když pes už ví, co to je maso :-)

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 18:47 

Však on si z toho něco vybere :D
Každopádně moc hezky zpracovaný jídelníček - já jsem to nikdy takhle nepočítala, určitě ale dávám o něco víc svaloviny. Další příklad rozdílných názorových proudů :wink:

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 19:28 

No tak vida zase jsem dal hodně proteinů :D to se hold musí vychytat. Problém trochu vidím v tom, jestli mužu dělast oběma to samé, a jen starší dát více zeleniny? A jak je to s vnitřnostmi?muže je i štěně? A tedy spíše kosti štěněti než svalovinu? sakra semnou budete mít o zábavu postaráno :D

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 19:43 

Štěndu můžeš klidně dát i tučnější, výborné je právě Zitou zmiňované vemeno, obsahuje spoustu vápníku. Starší bych zase dávala libovější masa. Pro každého psa jsou vhodné "odpadní" části - šlachy, chrupavky. Taky jsou velice vhodné dršťky, ideálně zelené - neprané. Vnitřnosti určitě ano, ale opatrně, třeba po samotných játrech by ti nejspíš průjmovaly. A srdce se počítá spíš jako svalovina.
Co se týče kostí, taky je na to spousta různých názorů, já třeba svojí štěňule nedávám zdaleka tolik kostí jako Zita, snažím se držet víceméně poměr kostí a svaloviny takový, jako by pes sežral celé zvíře. Ze začátku jsem zkoušela dávat kostí i víc, ale příšera jich prostě víc nestráví a jen jí projdou zažívacím traktem v podstatě beze změny. Ono každý pes je individualita...

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 19:52 

Koukni třeba na stránky chovné stanice ridgebacků "manwe" (vyguglíš) - tam je o BARFu psáno moc pěkně, i o rozdílech v jídelníčku pro dospělé psy a štěňata. Jsou tam i příklady jídelníčků na týden... mně to v začátku hodně pomohlo. V zásadě platí hlavně: pro štěně víc vápníku. U staré čuby omezit sacharidy (přílohy - rýže, těstoviny, brambory - a sladkosti) a nepřehánět to s tukem, když má sklon tloustnout, radši docpat zeleninou (ale zase všeho s mírou, není to koza).
Baysha - díky a nemysli si, je to všechno tak by oko :wink:
S těma kostma, jak ti je tráví, to teda čumím - já právě bobek sleduju a je pěknej :roll: malá tráví kosti líp než dospělý čuby - ty mají někdy zácpu a ona nikdy (ťuk ťuk). Snad akorát jednou po krkách, takže je nedávám - polykala je v celku. Dávám hlavně hrudní kosti a hřbety, aby to MUSELA rozkousat. Ale i když spolkne celý křídlo naráz, v bobku nenajdu nic. Je to prostě kyselina.

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 19:56 

Hrudní kosti, hřbety skelety, kde to mam shánět u nás v masnách to nevidím...

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 20:00 

Mívají to hodně často... skelety jsem viděla i třeba v masně u Penny, ale kapku předražený (za 35 :shock: ). Chce to se zeptat, není to nejestetičtější zboží a tak je často nenápadně uchováno. A taky brzo vyprodáno. Zeptej se případně, kdy to vozí.
Já kupuju dobré (cena/kvalita) hřbety na Smíchovském nádraží a fajn hřbety mají také na Opatově v té sámošce v metru.

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 20:00 

Jsi z Prahy, tak se můžeš přidat: http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php?f=3&t=6209

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 20:18 

A výborné jsou taky velké hovězí kosti - i když hlavně jako hračka na zabavení, pes velikosti tvojí štěňuly je bude spíš jen ožužlávat a vydrží jí dlouho 8) a navíc si tím báječně vyčistí zuby:-)

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 21:41 

Nezaznamenali jste Vy co jste přecházeli z granulí na syrový maso nějaké změny na srsti?Jackie co jsem tedˇ začla krmit víc masem začal neuvěřitelně línat a to jako dost!! :Hangman:

PříspěvekNapsal: úte 28. pro. 2010 21:45 
Oprávněný poradce

Samozřejmě že přesrsťuje na lepší :wink:

stránky Bonyho a Dutchee

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1632 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina