Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 01. kvě. 2025 23:18
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 867 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Agrese vůči jiným psům
PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 16:04 

Nechce se mi zakládat nové téma tak snad nevadí když to napíšu sem. Táta má jednoho známího, který je odborník na psi, pracuje s NO už někde přez 35 let, ovšem podle toho co radí mám na něj vlastní názor. Nedávno se s ním táta bavil o agresivitě vůči jiným psům a hlavně jak takovou situaci řešit. Bylo mu řečeno, že když pes vyjede po jiným psu, měl by se pes pomocí vodítka vyzvednout nahoru a přiškrtit na obojku a držet ho dokud se pes neuklidní. Tím, že se pes škrtí vlastní vahou ho za chvíli přinutí se zklidnit, že to prý takhle používá na všechny své agresivní psi... Mě se ovšem metoda škrcení moc nezamlouvá a nemyslim si, že by se tím agrese nějak vyřešila, možná, že pes se uklidní, ale asi to nevyřeší agresy vůči ostatním psům. Co si o tom myslíte, je to dobře, nebo to mám raději hned tátovi vymluvit aby náhodou něco nezkoušel??

PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 16:14 

ted dotaz myslíš vážně? Seš tu dva dny že neznáš odpověď?

PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 16:39 

říkám že se mi to nelíbí, ale potřebuju nějaký pořádný odůvodnění proč takhle NE. On je přece pan odborník a né já, tak potřebuju pádný logický důvod, ale já na to vysvětlování moc dobrá nejsem....

PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 17:00 
psycholog psů

Agresí agresi nevyřešíš, tak to dělají jen ti, co nemají na víc a problém spíše zesilují, než tlumí.

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď

PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 17:14 

Benick píše:
říkám že se mi to nelíbí, ale potřebuju nějaký pořádný odůvodnění proč takhle NE. On je přece pan odborník a né já, tak potřebuju pádný logický důvod, ale já na to vysvětlování moc dobrá nejsem....

Žádný logický pádný důvod nehledej. Pro takové lidi žádné argumenty neplatí - oni mají spoustu let zkušeností a vědí všechno. A pokud se nad těmi jejich argumenty pousměješ, nebo sklopíš oči a necháš je mluvit, jsi automaticky arogantní....a co se týče tvého táty..já mám něco podobného s mým ex...taky jeho známí "odborníci" předkládají různé tvrzení a postupy...on se pak se mnou hádá kvůli Cindy, že to dělám blbě a že na to škaredě doplatím, ti lidi přece mají tolik zkušeností, chovají a cvičí psy profesionálně celý život...já jen řeknu - počkej a uvidíme, kdo má pravdu - zatím jsem to já ( a hodně díky téhle poradně, to připouštím :-) )

A to co píše Ruda, platí pro nás, ale "cvičitelé" to často neuznávají, hlavně ti staří uznávají čato jako metodu výcviku agresivního psa strach

PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 17:40 

vida.loca ty máš ale to štěstí, že tvůj ex ti už do psa nesahá. Tenhle chlápek pracuje s NO už od 15ti let a je mu kolem 50ti, takže plno zkušeností. Přitom tátovi doporučil dát Borkoj v půlroce ostnáč a nabízel mu elektriku :roll:
Já mám k tomuhle díky této poradně úplně jiný názor, škrcením psa se podle mě agrese vůbec nevyřeší a tím jak Borka znám bych řekla, že se jeho agrese ještě posílí, navíc teďkon s Boranem občas chodí ven brácha (kterýmu tohle táta samozřejmně poradil) a brácha má s Borisem celkem problémy. Takže tu asi za chvíli budu řešit agresy proti pánovi...ale má to cenu vůbec řešit? nejspíš ne- chystrýmu napověz, hloupího.....

PříspěvekNapsal: stř 09. pro. 2009 17:43 
psycholog psů

Tohle už není o psech.

Předmět příspěvku: Pes v pubertě a vztahy s ostatními psy – především samci
PříspěvekNapsal: úte 29. pro. 2009 17:41 

Dobrý den.
Mám leonbergra Otu (20 měsíců) a voříštici Mášu (7let). Oťák má psy rád a rád si hraje. Ještě tak dva měsíce zpátky z konfliktů ustupoval – když na něj dospělý pes zavrčel, dal najevo podřízenost a snažil se druhého psa „rozehrát“.
Měsíc dva zpátky Oťák začal vrčet na některé velké psy, dospělé nebo v jeho věku. Máme za sebou dva konflikty, jeden, kdy šel vrčet na dospělého psa, který si právě hrál s fenou (dospělák i fena leoni), a vlítli do sebe, a druhý na cvičáku, kdy si vjeli do vlasů se stejně starým a stejně velikým hovawartem: potkali se u fenky, o kterou měli oba zájem, Oťák začal vrčet, Šemík (hovawart) se nedal a šli si to vyřídit zblízka.
Myslím, že je Ota prostě v pubertě. Jak se ale správně zachovat?
Dostávám dvě protichůdné rady:
A)na vrčení reagovat zákazovým povelem, odvolat/odvést pozornost jinam.
B)nechat proběhnout: pokud jsou to normální psi, jeden z nich ustoupí dřív, než si něco vážného udělají.
Ad a) znamená chtít po psu, aby se nepasoval s druhým psem v cvičákové smečce, protože jeho smečka jsem já a cvičák je neutrální území. Mám ale pocit, že můj pes na můj povel potlačí svoji agresi vůči druhému psu, možná to udělá podruhé i potřetí, ale ta agrese v něm je a někudy prostě vyjde ven.
Ad b) Chápu, že psí souboje o postavení v hierarchii jsou přirozené. Pro kontakty s ostatními normálními psy (tzn. dobře socializovanými, znajícími pravidla psí komunikace včetně agrese) je nejlepší, když se naučí chodit v tom sám.
Děkuju, Eliška.

PříspěvekNapsal: pon 04. led. 2010 18:49 

dobrý večer,
mám 3,5 letého maďarského ohaře, který začal cca před 3 měsíci soustavně napadat ostatní psy (ne fenky) - a to bez ohledu na rasu i velikost. Řeším to opětovnými návštěvami cvičáku, každodenním cvičením v průběhu venčení, košíkem. Snažím s řídit radami, které jsem načerpala v této rubrice. Bohužel výsledek je téměř nulový. Zvýšila se pochopitelně poslušnost, ale při sebemenší ztrátě mé koncentrace při venčení, se snaží ostatní psy napadnout. Od malička je dominantní, je mi jasné, že jsem mu povolila víc, než kolik je zdrávo. Ráda bych přijela 16.ledna do Vlčár, ale mám strach, jak budeme zvládat přítomnost tolika psů. Jsem připravená přijet i na individuální "poradu" - proto píšu, nevím, co je v mé situaci lepší.
Děkuji moc za radu / pomoc
Andrea

PříspěvekNapsal: pon 04. led. 2010 19:40 

Domluv si konzultaci, zavolej Rudovi ve všední den mezi 9. a 10. hodinou. Návštěvami cvičáku a cvičením povelů nenaučíš pejska, jak se má chovat k jiným psům. Nikdy nenapínej vodítko ani ty ani pes.

PříspěvekNapsal: pon 04. led. 2010 20:33 

Dobry den. Mame rocnu fenku krizenca labradora a NO. Zobrali sme ju z utulku, ked mala 5 mesiacov. Na cloveka je velmi mila, nikdy ziadnemu neublizila, ale co sa tyka psov, tak posledne 2 mesiace dost utoci, a to hlavne ked je na voditku. Este neharala. Ked je na volno, tak je privolatelna, poslucha prikazy. Boji sa vacsich psov, ked sa s nimi stretne, tak na nich steka, ale nie zurivo, akoby len na vystrahu a hned na to sa necha odvolat. S malymi psami sa krasne hra, kym nie je na voditku a kym to nie su stenata. Vyzera to, ako by ich chcela sikanovat. Ide im po krku. Stalo sa nam to dvakrat. Najhorsie na tom je, ze nic neukazuje tomu, ze sa chysta zautocit. Raz som si ju dala do lahu, cakala som kym stena prejde, lebo sme sa mu nemohli inac vyhnut, ale ono pribehlo k nam a Ely v jednej sekunde po nom vystartovala, nechapala som, kde nabrala tu silu sa mi vytrhnut z ruky. Skusali sme uz rozne metody. Odreagovanie, odmenovanie, pritlacenie k zemi. Vsetko ma len docasny ucinok. Ja s nou pri rannom venceni problem nemam, na volnom vybehu kam chodime ma svojich kamaratov. Ale dcera (16 rokov) zaziva pri vecernom venceni na sidlisku obcas stresy. Ely si buduje povest zleho psa a to urcite nechceme. Je clen nasej rodiny a za nic na svete by sme sa jej nevzdali, len s nou potrebujeme pomoct. Ak by sa dalo, urcite by sme chceli prist za vami pan Desensky. Mozno by ste nam s nou vedel poradit. Dakujem. Tobolova

PříspěvekNapsal: pon 04. led. 2010 20:50 

A nemůže to být jen součást hry??? Labroušové si ohlodávají hlavy a vydávají u toho šílené zvuky, taky to blbě vypadá.. :finga: a NO se pohryzují taky všemožně.. Co???? :rolleyes:

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:00 

Nastane situace kdy se pes dostane k plotu kde na něj doráží jiný. Této situaci mnohdy nejde zabránit, pokud cestu neznám a už o provokatérech nevím dopředu. Najednou mám svého psa u plotu kde po sobě budou útočit. Končí to většinou šrámy na tlamě, krvavé tlapy... stačí jen chvilka. Pokud je ještě zahrada větší, psi se nahánějí a naskakují na plot je obtížné si svého psa odthnout (usnadňovalo by to připnuté vodítko).
Většinu se nepodaří ani po razantních krocích kdy už je pes v mé kontrole aby odtrhnul pohled od druhého útočníka. Ještě daleko od plotu se otáčí.

S tím držením za obojek souhlasím. Je to jednoduchý způsob jak udržet i velkého psa na místě, probuzuje to však v nich ještě větší agresi. Pokud byla cesta úzká a vodítko by mi nepomohlo, zastavil jsem, psa stáhl mezi nohy a zezadu držel. Tím víc ho to ale vydráždilo a jak procházel druhý začal vyrážet.

Další situace. Pokud se k nám blíží jiný pes a já vím že můj je útočník jak postupovat? Je popisován postavit se mezi ně, ale jak na to? Vodítko pes napne jak bude chtít jít druhému naproti..

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:08 

Možná bych ještě napsal že mnohdy hlídám přes dovolené a nejsem majitelem psa. Za těch pár dní psa nejde věci odnaučit

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:20 
Oprávněný poradce

armanny píše:
Možná bych ještě napsal že mnohdy hlídám přes dovolené a nejsem majitelem psa. Za těch pár dní psa nejde věci odnaučit

Aha, takže bych na tvém místě pořídila halti ohlávku a zaměřla se pouze na prověšené vodítko a na přivolání.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:22 

pokud za plotem běsní cizí pes, dám svého psa k noze, trvám na tom aby se staral výhradně o to kde má jít a cizí ať se třeba postaví na hlavu. Pokud tě neposlouchá (= přivolání kdykoliv a kdekoliv), nemůže být navolno, tedy má buď vodítko nebo stopovačku, přivolání si vynutíš a buď chůzí u nohy nebo chůzi na prověšeném krátkém vodítku (v podstatě je obojí totéž) kolem psa opět v klidu projdeš.

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:25 

Když musím projít blízko kolem jiného psa a vím, že ten můj se pokusí zaútočit, chytnu vodítko nakrátko a jdeme jako kdyby se nic nedělo (můj pes většinu hypnotizuje druhého psa a v pravou chvíli se pokusí vystartovat). Psa oslovím a upoutávám pozornost na sebe. Je mi v tom velkým pomocníkem halti-ohlávka. Držení za obojek se mi moc nedařilo, ale to je asi tím, že nemám dost síly. Haltina "udělá" dost práce za mě.

Vylítávání k plotu nesnáším a když se to psovi i přes moji snahu podaří, je posazen zády k plotu a běda mu jak by se k útočníkovi ještě chtěl obrátit. Pak od plotu odcházíme a každý pokus o otočení hlavy k plotu "komentuji" rázným cuknutím. Pokud tvůj pes vylítává k plotu a nenechá se odvolat, pak je lepší, aby za sebou tahal šňůru.

V obou případech samozřejmě pracujeme na tom, aby pes výše zmíněné chování už neopakoval. Kdybych byla zkušenější, už bysme to asi měli zmáknuté...

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:40 
psycholog psů

gini píše:
...Držení za obojek se mi moc nedařilo, ale to je asi tím, že nemám dost síly...
Ne, to je tím, že psu zvedáš agresi namísto toho, že ho chceš přibrzdit. Tah způsobuje protitah a třeba klasické obrany se dělají tak, že psa vydráždíš záměrným tahem od figuranta. Čím víc psa taháš pryč "od" zdroje zájmu, tím více se rve "ke" zdroji zájmu. Z toho důvodu hrábnu psovi kamkoli do kožichu, než bych ho napnul na vodítku nebo prostě na obojku.

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 15:54 

ještě ke svému příspěvku dodám že tento postup můžeš uplatňovat nejen u záploťáků, ale i u "trhačů" na vodítku - prostě druhý pes se zmítá na vodítku (hlídám si aby na mého fakt nedosáhnul) a já kolem procházím se psem u nohy, pokud možno tak abych mezi psy byla já. Když to máš dobře naučené (samozřejmě se jistíš vodítkem dokud psu opravdu nevěříš), můžeš se pak starat jenom o cizího psa, aby opravdu neměl možnost tvého napadnout.

PříspěvekNapsal: stř 06. led. 2010 16:12 

Já ho odkládala u takhle běsnících psů (za plotem), střídali jsme různé psy a různé ploty. Dneska je mu to úplně ukradené, že za plotem někdo běsní a zůstává v klidu. Tohle byla rada k nezaplacení a vyřešila spoustu problémů.

PříspěvekNapsal: čtv 07. led. 2010 10:00 

Jooo, tak mi pes běsnil dřív na ty za plotem. Odnaučila jsem ho to na stopce, prostě měl mi jí u nohy nebo dostal "povel" třeba "prď na něj".... Celkově nesnášim, když strká čumák plotem do cizích zahrad, takže tam s nim třeba mírně cuknu a okomentuju to stylem "tady nebydlíš, tak tam nečum". On totiž takhle vyhlíží kočky....
Teď už si psů za plotem nevšímá, když ale občas vyletí (má svoje oblíbený psy, co by chtěl sežrat), tak musí projít kolem nich na prověšenym krátkym vodítku u nohy, nebo na stopce u nohy. A klidně kolem těch běsnících psů projdem 6x. Prostě dokud to neudělá, jak má, tak tam budem chodit.... A když už mi náhodou vyletí a já to nečekám, tak si ho ihned pomocí stopky přivolám a pak zase chodíme kolem, dokud se neuklidní. taky mu řikám, ať si těch psů nevšímá, že oni jsou na svym a hlídaj, tak ať jim do toho nekecá :)

Předmět příspěvku: Agresivita vůči ostatním psům
PříspěvekNapsal: pon 18. led. 2010 21:56 

Máme sedmi letého Chodského psa Arga. Bohužel žije u babičky, a tak není ůplně dobře socializován ve psí společnosti. Vůči ostatním psům je agresivní, snažím se dělat vše co jste radil. Chtěla bych se zeptat, zda bysme mu mohli v tomto problému ještě nějak více pomoci...Socializace je ovšem naše chyba.

PříspěvekNapsal: úte 19. led. 2010 22:22 

já mám problém s 2 letou border kolii.Doma ji mám teprve 5 měsíců, ale ve firmě, kam si ji pořídili , nestarali, trápili atd....... jsem ji minimálně navštěvovala už od mala, aby alespoň nechcípla hlady a občas se podívala i mimo voliéru.....nakonec jsem přesvědčila rodinu a vzala si ji domu. A s tím mnoho problémů, ke mně by si nic nedovolila, dost si mě hlídá, je na mě fixovaná, můžu si kní dovolit cokoli ale.......
1. nesnáší všechny muže -krom manžela, a k mému tátovi někdy jde a vynucuje si hlazení a někdy ho kousne-nechápu??????? děti a ženy naopak miluje
2.chodili jsme na cvičák, zpočátku dobré ale po kastraci jsme se kvůli její agresivitě a napadání všech psů museli odhlásit (má ráda jen našeho druhého psa a kamarádčina psa)
3.máme doma kocoura ,kterému psi nevadí ,ale kdyby se k němu Bára dostala ,obávám se nejhoršího- což by máma nepřežila a se psem bych se pak mohla rozloučit :( máte někdo k nějakému z problémů jakoukoli radu, budu ráda za vše díky lenka

PříspěvekNapsal: úte 19. led. 2010 23:18 

prakticky všechny problémy už se tady řešily - pohledej na poradně. Případně, protože máte víc problémů a protože řešení na míru je vždycky lepší, zajeďte na Vlčáry. V ideálním případě bych to zkombinovala - hodně načetla, popřemýšlela a objednala se na Vlčáry, kde už se pak dá pracovat s konkrétními otázkami

PříspěvekNapsal: stř 20. led. 2010 09:59 

Máte někdo nějaký tip?

Pes, 1,5 roku, kříženec zachráněný ze špatných poměrů, na začátku bázlivý a nervózní, to už se lepší. Je u nás skoro tři měsíce, na začátku se zdálo, že se psy ani fenkami nemá problém, chodili jsme na psí hřiště, normálně si hrál, měl skoro každodenní kontakt se psy. Jedině u samců obřích plemen po očichání od nich poodstoupil a tiše vrčel (řešila jsem to ve stylu "co blbneš ty posero?"). Postupem času se jeho tolerance samců postupně zmenšovala (nevím proč, nikdy ho žádný nenapadl, i když pochopitelně pokud vrčí, občas některý vrčí zpátky). Za poslední dva týdny jsme se dostali k tomu, že vrčí a štěká na každého nad 10 cm a to už z dálky :oops: Nedaří se mi ho v takovém případě uklidnit, začal mít hysteráky, skáče, mlátí sebou na haltině, sleduj nebo sedni, které mu jinak jdou, naprosto nevnímá. Nevím moc, kde se stala chyba... Myslíte, že jde o strachovou agresi nebo mu prostě během pobytu u nás moc stouplo sebevědomí?

Předmět příspěvku: Agresivní Choďák
PříspěvekNapsal: stř 20. led. 2010 21:10 

Dobrý den, máme 7 letého chodského psa který je moc hodný k dětem a lidem obecně.Jediný kámen úrazu je agresivita vůči ostatním psům. vyjíždí na jakékoliv velké psi i na jezevčíky. Je vidět že se ostatních psů bojí.Při potkání s jiným psem se snažíme chovat tak jak jste radil v knize, chtěla jsem se zeptat zda mu můžeme ještě nějak pomoci. :-k

Předmět příspěvku: Útočí na psy
PříspěvekNapsal: stř 20. led. 2010 22:09 
Dobrý den, mám psa autralskou kelpii, když mu začala puberta začal být agresivní na psy,bylo mu jedno jestli je to pes, fena nebo štěně.Teď už vím že jsem špatně vyhodnotil situaci, myslel jsem si že je to z dominance, ale teď vidím že je to ze strachu. Řešil jsem to nejřív napomenutím, když to nezabíralo povalil jsem ho na záda. Po přečtení Vaší knížky vím že jsem udělat absolutně to nejhorší co jsem mohl, že pes ve mě stratil oporu a řeší to tímhle způsobem a že já jsem mu nastavil tenhle vzorec chování. Teď když vyjede na psa, trestám ho chycením za čumák, musí mi chviliku koukat do očí, já mu řikam(zle, ale klidně) že tohle prostě dělat nebude, pak mu čumák pustím ale on musí furt koukat na mě a ne na psa. Poté dostane volno a já v klidu s ním odcházím. Doufám že moje chyba pujde ještě napravit. Děkuji

PříspěvekNapsal: čtv 21. led. 2010 19:49 
Oprávněný poradce

Napravit určitě pujde. Kelpie je ale tvrdý oříšek. Být váma, zajela byhc na první free sobotu, na kterou budete moct. Je totiž toto lepší vidět v praxi, aby se ten postup k lepšímu, urchlil a hlavně aby se nedělala další chyba.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: pát 22. led. 2010 13:18 

Future05
I tento zpusob jak resite problemy je podle mne prehnany,Kelpie je v dost vecech podobna Border colii a ty jsou hodne citlive.Myslim ze patrne vase problemy prameni z nepochopeni psa v kombinaci s neadekvatni reakci pri reseni problemu.Psy tohoto tipu vyzaduji predevsim klid a pohodu,pripadne problemy nebo vycvik spis na pohodu a vehre.V nekterych vecech jsou dost pri vycviku podobne Malinam -rychle,pracovvni drajv,oddane.Sombinujte Malinu a Borderku a mate tak nejak nahrubo Kellpii.
Asi tohle chce psa videt,ale predpokladam ze pes je v nervech a potrebuje predevsim sklidnit a vyrovnat.

PříspěvekNapsal: pát 22. led. 2010 15:22 
psycholog psů

Brno, Praha, Kladno... Když zapíchnu kružítko do mapy, nemáte to sem autem víc jak hodinu a půl. Na fríčkách tohle řeším běžně a pokud se tomuto problému chcete věnovat detailně, pak sem můžete přijet samostatně. V tomto ročním období mám ve všední dny na všechny z vás čas. Telefon na mne je nahoře v banneru.

Předmět příspěvku: Záchvaty agrese na jiné psy.
PříspěvekNapsal: sob 23. led. 2010 20:22 

Dobrý den, mám doma čtyřletého Australského silky teriéra.Koupila jsem si ho, když mu byl jeden rok a jsem jeho třetí majitel.Nevím, co prožil, než přišel ke mně.Je to chytrý, hodný a k lidem moc přátelský pes.Od začátku máme velký problém s agresivitou vůči jiným psům.Jerry je velmi bystrý.Není to takový ten pes, kterému je všechno jedno.Jakmile jsme ale venku a on vidí jiného psa, okamžitě ho přepadne záchvat agrese.Všimla jsem si, že on ty psy vyloženě vyhledává.Většinou jsem schopna ho v tu chvíli nějak zpacifikovat, ale jen na dobu nezbytně nutnou a za chvíli už zas o ničem neví a opět vyjíždí.Připadá mi, že ho v tu chvíli přepadne záchvat a nevnímá nic, než druhého psa.Několikrát se stalo, že když jsem nešikovně stála, nabral mou nohu a jak štěkal, kousl mě.Jinak spolu máme moc hezký vztah a vím, že by mě nikdy nekousl záměrně.Je to můj první pes a nejsem žádná zkušená panička, takže vím, že určitě dělám i já spoustu chyb.Když ke mně přišel, neuměl nic, dost jsme se toho naučili, ale jsou to spíš nepraktické věci.Jerry stále neumí chodit na vodítku - tahá.Přivolání není 100% a vím, že venku přiběhne jen když není v dohlednu jiný pes.Domnívám se, že mu v mládí nějaký pes ublížil a on z nich má teď strach a proto na ně útočí.Nevím ale jak mám přesně postupovat, abych v něm tu agresi odbourala.Prozatím jsem začala s přísnějším dodržováním všech příkazů a pracuji i na své důslednosti. Pokud mi poradíte, jak by bylo asi nejlepší teď postupovat, moc Vám děkuji.

PříspěvekNapsal: ned 24. led. 2010 06:43 
psycholog psů

Pokud vám nestačí informace, které jsou zde již napsány, pak je lepší si domluvit schůzku a přijet se psem. Naučím vás základy toho, jak ho zvládat.

PříspěvekNapsal: ned 24. led. 2010 15:49 

Jo, informací je tu spousta, taky jsem si přečetla Vaši knihu a prohlídla CD, ale buď to chce víc času, nebo dělám stále něco špatně. Zjistila jsem též, že bydlíte "kousek" od Pelhřimova, kam občas jezdím. Jakmile tam budu plánovat další cestu, kontaktuji Vás a ráda se domluvim na osobním setkání. Díky Lamzi

PříspěvekNapsal: stř 27. led. 2010 19:18 

Diskuse mimo téma přesunuta pod čáru. viewtopic.php?f=13&t=5248&start=0

PříspěvekNapsal: pon 01. úno. 2010 12:18 

mám taký problém, a to border terrierku 14mes., ktorá väčšinou na každú fenu min. rovnako veľkú a väčšiu ako ona pri kontakte nos-nos okamžite vrčí, je naježená, napnutá, prípadne hňeď chňape po čumáku bez varovania.......zoznamovanie nos-zadok : má stiahnutý chvost, a niak ani nechce preveriť 2.zadok len trpí stuhnutá. ak sa fenka pohne preč, vyletí po nej. prípadne, keď vidí iného psa/fenu behať agility či aportovať/behať je okamžite v amoku, raz sa mi vytrhla s vodítkom a rozbehla sa za aportujúcim psom NO, proste len štekala a akoby ho "štvala", keď sa otočil a šiel ju čuchnúť, stiahla chvost utekala ku mne a kňučala.....
pár krát sme boli vonku s cain terrierkou, pri kt. bola na začiatku naježená po: "čo sa ondíš ty trúba?!" sa skludnila; vonku ju stále sledovala behala s ňou (ona sama sa moc nevzdiali, neverí si) CT mala akoby väčšiu odvahu. no keď boli spolu na našej záhrade, tak bol na začiatku kľud, no potom, nevideli sme prečo na ňu vyletela, zavesila sa jej do krku.
keď sa hrá s kamošmi, tak väčšinou mladších akoby z naháňačky vytláčala, a keď sa hrajú iní tak skoro vždy zasahuje...

chystáme sa do Kováčovej 20.2.2010 na free sobotu, dúfam, že sa dostaneme na radu :help:

PříspěvekNapsal: pon 01. úno. 2010 21:46 
psycholog psů

Na tom fríčku to můžeme probrat.

PříspěvekNapsal: pon 01. úno. 2010 21:57 

Grenuš píše:
keď sa hrá s kamošmi, tak väčšinou mladších akoby z naháňačky vytláčala, a keď sa hrajú iní tak skoro vždy zasahuje...chystáme sa do Kováčovej 20.2.2010 na free sobotu, dúfam, že sa dostaneme na radu :help:

...něčeho se bojí a asi jí chybí sebevědomí .. Ruda určitě pomůže ;-) .... držím palce ...

(Bhagavadgíta)

http://jardagungan.rajce.idnes.cz/

Jarda - Gungiskunk a Skůbydunk (Maggie a Bublina)

PříspěvekNapsal: pon 01. úno. 2010 22:04 

ďakujem :icon_thumleft: :prayer:

PříspěvekNapsal: úte 09. úno. 2010 19:22 

My máme s týmto problém.Pred pol rokom Beryho pohrýzli na prechádzky dvaja psy,ktorý ušli cez dieru v plote.Bol to vlčiak a nejaký miešanec kokra.Pribehli ku nám,začali vrčať na Beryho a chnapali po nom.Snažila som sa ich odohnať ale boli dvaja,tak sa mi to moc nedarilo.Pán vybehol von za nami ale ostal tam stáť a volal na psy.Nakoniec ich zavolal asi na 7krát.Berča vlčiak pohrýzol a odvtedy ostal agresívny na psy.Zaujímavé že len na tie vačšie a tie malési vôbec nevšíma.Snažila som sa agresivitu odstrániť ale moc sa mi to nedarí.Pokrok tam je ale veľmi malý.Prosím Vás o radu.Nechcem aby bol agresivný na psov.Ďakujem veľmi pekne.

PříspěvekNapsal: úte 09. úno. 2010 21:53 

Taky bych potřebovala menší radu....
Od doby, kdy Zoráka napadnul ten RR, uplynul asi měsíc... no, moc psů nepotkáváme, tak jsem to prostě neřešila. Ale, včera mi vyjel po NO, ale ten začal vrčet první, prošli jsme kolem sebe rychle, pes napnul vodítko, tak jsem s nim cukla, zeptala se ho co blbne a šli jsme dál...
Dneska jsme potkali takovýho sympatickýho vořecha, asi Zorákovy velikosti. Zorro byl na stopce, s košem. Viděl psa a začal se k němu plížit- hlava se zádama v rovině, trochu naježenej, obezřetnej. Tak jsem ho dala na vodítko a šli jsme dál. Šel mi u nohy, i když byl napnutej. No a když jsme psa míjeli, tak po něm neskutečně skočil. Když chodíme na stopce, beru s sebou jenom krátký vodítko, asi metr a půl. Takže jsem Zorra cuknutím vrátila k sobě (netáhání učíme 2 roky, když vidí psa, tak neumíme netahat, jinak to docela jde...), jenže vyjel znova, tak jsem trhla víc, protože byl fakt agresivní... no, uklouzlo mu to, trochu se poválel na zemi, ale chtěl jít znova.

PříspěvekNapsal: úte 09. úno. 2010 21:56 

Tak jsem mu do očí řekla, že tohle zkoušet nebude, ale klidně, jenom jsem mu držela hlavu, aby koukal na mě a ne za mě na psa. Pak dostal sedni, byl sednut, protože neposlech, za chvilku, když se zklidnil, dostal zase volno, ale jenom na vodítku. Pán se psem tam furt byli, Zorro ho už potom nechal bejt, jenom šel očůrat plot, oklepal se, já mu řekla, že pes je kámoš, chvilku jsme se s pánem bavili, Zorro už v klidu, ale od psa se držel dál... Ten vořech byl v klidu, nic neřešil, jenom se tvářil uraženě... No, pak jsem psa odepla z vodítka a šli jsme, za psem neutek, neřešil, už s vrtěním ocasu šel dál...
Já po něm nechci, aby si psama hrál, on si skoro nehraje ani s fenkama, mně by bohatě stačilo, kdyby je v tom svym psím důchodu ignoroval. Problém je, že moc nevim, jak na něj, je starej, i když se chová jako štěně, ale prostě pos-ali jsme to my, my ho neubránili... já mu nechci ublížit ještě víc, i po tomhle jsem si řikala, jestli to nebylo moc, ale tvářil se po chvíli v pohodě a vrtěl ocasem... Prostě bojim se, abych to nepřehnala.
Pevně doufám, že se nám na jaře podaří přijet na freečko, ale do tý doby... tohle je neúnosný, problém je i ten, že já jediná s nim chodim s košem, ostatní ne...

PříspěvekNapsal: ned 14. úno. 2010 22:09 

dobrý večer, včera jsem pročítala všechny rady co zde píšete hlavně p. Desenský jak bránit agresi - žádné držení vodítka, ale chytnout do kožichu nebo kdekoliv jinde, a zrovna dnes jsem měla možnost tyto rady využít ale snaha marná potkaly jsme pána s vlčákem které známe, byli v pohodě já taky protože je znám, ale moje Bára vyšilovala že to jsem ještě u ní nezažila takže kdybych ji nedržela za vodítko tak je v něm i když on šel v pohodě, už jednou jsme je nechali spolu na volno vlčák byl mírný ale Bára lítala a ječela jak v amoku a až jsem ji odvolala tak se trochu zklidnila a doma jsem zjistila že má malou ranku na slabině asi ji při té hře trochu stiskl, možná byla proto taková dnešní reakce nevím. a to jsme se už zkamarádili s kavkazákem na kterého taky startovala a dnes ještě byl úspěch že jsme prošly v pohodě kolem plotu, kde na nás vždy řve vlčák a cesta kolem byla dost hektická a dneska si ho vůbec nevšímala. chtěla bych se zkontaktovat s tím pánem a zkusit společnou vycházku i z vlčákem ale mám obavu jestli to Bára zvládne jak to provést, poradte, nebo raději vyčkat ať se jí to vytěsní z hlavy?
P.S. chození u nohy bez tahání máme celkem zvládnuté ale jak potkáme psa ale ne vždycky , tak startuje a" k noze" neslyší .

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 08:31 
psycholog psů

Praktické detaily řešení tohoto problému ti na netu nikdo nevysvětlí. V každé situaci se to řeší trošku jinak a navíc se při tom pořád balancuje mezi respektem a důvěrou.

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 08:37 

Desenský píše:
Praktické detaily řešení tohoto problému ti na netu nikdo nevysvětlí. V každé situaci se to řeší trošku jinak a navíc se při tom pořád balancuje mezi respektem a důvěrou.

Chci se zeptat... je možný tu agresi vůči psům řešit i u 11 letýho psa, u kterýho mi respekt i důvěra trochu asi chybí? Nežila jsem s nim, byl zvyklej na víc lidí, co se o něj starali... na jaře chcem přijet na freečko a zkusit to řešit, ať ostatní psy aspoň ignoruje :pray tak jestli to má ještě cenu v jeho věku... i když je povahově spíš jak puberťák, ne důchodce...

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 10:14 

Ahoj všem, řešíme s Jackem problém ohledně jeho agrese k ostatním psům . Docela se nám daří to zvládat a máme i úspěchy zvládnuté agrese, dokonce včera si aktivně s jedním pse pohrál, ale vzápětí Doga na obzoru a šel by do toho. Večer jsem Jacka uvázal u krámu a šel dovnitř, byl jsem odněj cca 5 metrů a viděli jsme na sebe skrz výlohy. Venku přišel pán který mněl na vodítku psa do kterého by určitě Jack šel, chlap zůstal stát vedle uvázaného Jacka, vůbec si ho nevšímal, jen se po ně, otočil a to bylo vše. Co hraje roly v jeho chování, když je semnou na vodítku vyvádí jak pominutej a když je uvázaný, tak ho nezajímá nic jiného než já za výlohou. Jak dosáhnout toho aby se tak choval i za mé přítomnosti :?:

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 14:36 

Ruda nám kdysi vysvětloval, že pokud se chce můj pes prát, tak klidně může, ale akorát tak se mnou - sem jeho tiskový mluvčí.

Takže pokud chce můj pes vystartovat, tak (mimochodem napne vodítko, ale to se rozebírá jinde) si ho otočím na sebe a velice arogantně se ho zeptám co MĚ chce. V tu chvíli jakýkoli jinej zájem než zájem o mě považuju za pohrdání autoritou (mnou) a jednám podle toho. Pokud však autorita není ani v jiných situacích, doporučuji vrátit se o pár levelů níže a začít znova.

Tohle se dá velmi efektivně vyřešit na free sobotě (Ruda) nebo na společném venčení (někdo z nás).

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 15:11 

Jirko, ale jak to řešit se staříkem, kterýho nechci rozhodit? Taky takhle? Já u něj tu autoritu třeba moc nemám, nechci na něj bejt moc hnusná, abych si tohle ještě nepo.... dneska jsme minuli vlčáka, Zorro mi šel u nohy a akorát se trochu pokusil zatáhnout, ale nevrčel, nevyváděl...
Já mám dojem, že dokud mi nebude věřit, tak se to nezlepší... je mi líto, že to máme takhle, jinak by to byl pohodovej pes :(

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 16:33 

Tohle se dá velmi efektivně vyřešit na free sobotě (Ruda) nebo na společném venčení (někdo z nás).[/quote]

no to je fakt, určitě se rozjedeme na Vlčáry, protože už jsem to tady někde psala že když jsme byly na fríčku v Brně tak když bára viděla jen z auta tu masu psů tak už štěkala , pak vyběhla měla náhubek i vodítko, přišly jsme do skupinky psů kde byl i p. Desenský začala vrčet na vlčáka on ji otočil řekl jednu větu a byl klid a pak celé fríčko lítala bez náhubku a vodítka se všemi psy byla kámoška, moje zásluha to určitě nebyla ale pochopila jsem že nabyla jistotu že se ji zde nic nestane a zklidnila se, nevím jak se to naučit ale pojedeme určitě na vlčáry nebo blízké fríčko.

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 17:08 

JirkaSi píše:
Ruda nám kdysi vysvětloval, že pokud se chce můj pes prát, tak klidně může, ale akorát tak se mnou - sem jeho tiskový mluvčí.

Takže pokud chce můj pes vystartovat, tak (mimochodem napne vodítko, ale to se rozebírá jinde) si ho otočím na sebe a velice arogantně se ho zeptám co MĚ chce. V tu chvíli jakýkoli jinej zájem než zájem o mě považuju za pohrdání autoritou (mnou) a jednám podle toho. Pokud však autorita není ani v jiných situacích, doporučuji vrátit se o pár levelů níže a začít znova.

Tohle se dá velmi efektivně vyřešit na free sobotě (Ruda) nebo na společném venčení (někdo z nás).

Upřímně řečeno, jsou situace kdy mám pocit že na mně úplně ……., ale pak jsou chvíle kdy šlape jak hodinky. Cítím že ta autorita tam není jak má být, úplně si nevím rady jak dál :dontknow: Není to s Jackem úplně jednoduché krev NO+Dobrman dělá své. Tahání na vodítku jsem byl nucen řešit ohlávkou, už nevím jak zabrat aby cuk vodítkem byl dostatečný. Dnes se mu povedlo vyběhnout proti člověku který přišel na návštěvu(štěstí že ten člověk má doma Belgičáky tak se nezalekl), takže zpátky couračku i doma, má tendence mně bránit? pak jsou dny kdy sotva zvedne hlavu když někdo vejde.
Musíme úplně na začátek. Dohodnu si návštěvu na Vlčárech, ať to má ten správný efekt. Proč se za mé přítomnosti chová agresivněji vůči všemu než když tam nejsem, bere mě jako oporu :idea:

PříspěvekNapsal: pon 15. úno. 2010 17:48 

Rynn: U staříka se musí mnohem víc s citem. Pokud si nejseš jistá, a to bych ani já nebyl, vyhledej Rudovu pomoc.

alexandra2: je to tak složité a přitom tak jednoduché - holt jednou vidět je jak 10krát číst - je to to co se tu stále dokola omítá, je potřeba zareagovat přiměřeně, ani moc ani málo a sama si viděla ten efekt - Ruda díky mnohaletým zkušenostem ví co ten pes řeší a zakročí přesně "namíru"

jackousek: jo tomu řákáme, že pes ti běhá o třech... a tou čtvrtou ti kyne (vztyčeným prostředníčkem) - dal si mu tolik prostoru, že si na sebe bere i kompetence, které mu nepříslušej - pokud můžu radit, začni Rudovým čtverem (přivolání, odvolání, odložení a odeslání na místo), čti co se do tebe vejde (začni třeba různejma tématama v poradně Agrese) a hlavně přijeď mezi nás

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 867 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina