Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je pát 02. kvě. 2025 21:47
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1632 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: krmení syrovým masem - BARF
PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 12:52 

Tak jsem dneska koupila u nás od Pošváře kuřecí kousky,je to asi kilovka.Kolik mu mám na poprvý dát?A asi nejdřív vařený a až pak postupně syrový,že?Myslela jsem že bych mu dala tak 1/4?

PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 13:03 

Pokud ti žere syrový, tak vařit nemusíš. Pokud by to nechtěl, tak lehce ovař. Kolik váží a chceš krmit jen masem nebo budeš dávat v nějaké další dávce i granule?

PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 13:07 

Zatím i granule,postupně asi jen to maso.Váží 11kg,ale hubenej je jak lunt,potřebuje pár kilo nabrat.Syrový žere jak kdy,dostával ale jen odřezky při vaření.Hlavně aby neměl potom ještě nějaký střevní problémy,je to cíťa.Ale snad to tou Probican pastou srovnám.

PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 13:22 

Pokud je hubenej a budeš dávat ještě i granule, dala bych mu tak těch 200-250g masa. Jestli bude mít problém, to poznáš, ale většina psů je při přechodu na maso bez problémů.

PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 13:23 
Oprávněný poradce

Když je to cíťa, tak mu to dávej "jako odřezky při vaření". Tzn klidně po "kostičce" masa do granulí a obden zvyšuj o jednu. Zároveň s tím ubírej přiměřeně granule. POkud mu začne být zle, vrať se na dávku, kdy mu to nevadilo a zůstaň na ní třeba týden, nebo i dýl a pak zase zkus navýšit.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 13:23 

zkus mu to nabídnout syrový a uvidíš dala bych mu tak 200-250g

PříspěvekNapsal: úte 26. říj. 2010 13:39 

o.k děkuju za rady :prayer:

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 07:56 

Včera jsem viděla v TV takový minidokument o vlcích, kde bylo řečeno, že vlci sežerou celou kořist vč. chlupů, kostí apod., ale NIKDY nesežerou žaludek - přišlo mi to divné, je to pravda? Vždyť jednou z největších pochoutek pro psy jsou drštky, drůbeží žaludky aj.

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 09:32 

myslím že vlci žerou střevy i žaludky

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 10:39 

...mlieko a biele jogurty, Charlie, 18 mes. maltezacik, nedostava, ale kravsky syr a tvaroh ano, ma cca 7 kg, a tyzdenne je to sumarum 150 (?) g, je mozne, prosim, kedze sa unho znovu v "kaku" objavil hlien, ze ho "zahlienuje" syr a tvaroh ? (u ludi vraj ? mliecne vyrobky zahlienuju.....je pravdou, ze teraz, kedze mame menej pohybu, par 100 g nabral (ale i svalovina pribudla), ubrat gramaž, ci ich na cas aj vylucit ?...vdaka
(i tak dumam nad tym, ze 7 kg na maltezacika je nejak vela, ale rebra mu citam v pohode, tak este moznost, kedze je bez papierov, ze to nie je "cisty" maltezacik

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 10:59 

Ten hlen si myslím souvislost s mléčnými výrobky mít může - obecně psi špatně tráví mléčnou bílkovinu. Takže zkus klidně úplně na pár týdnů vysadit a uvidíš, jak se to projeví. Já svým psům dávám jednu lžíci sýra jednou za 14 dní a ničemu to nevadí, žijou.
S tou váhou bych se netrápila, musíš koukat hlavně na kondici psa.

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 12:26 

...dakujem, v kondicii je skoro takej ako serpico (hi ! hi !),ale vaznejsie, nabral svalovinu a prekypuje silou, chodi kamarat s labradorom, takym cez 20 kg, a "pretlaca" sa s nim aj 2 hodiny, a nakoniec labrador "zhasne"

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 15:50 

serpico - myslím, že to může být těmi mléč. popř. kozími výrobky - Jíra teď párkrát dojel po Montym smetánku a na poprvé sraj.. a teď párkrát hleny, tak už 2. den nedostává a má jen své masko, k dispozici granule ale stejně ještě trochu hlenu má. Může to také být ale i tím, že má moc kostí - páč bobek je tuhý a jsou tam vidět kousky kostiček, tak třeba je to takto i u Vás. Dala jsem mu teď raději jen prsa, ale i tak hlen a milánek je moc nechtěl, raději by křídlo či stehýnko.

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 19:07 

Moc by mě zajímalo jestli kuřecí hřbety můžu dávat celé i s kostma?? Určitě je spoliká, na kousání moc není :lol:

Jedni říkaj že kuřecí kosti nedávat, druzí že nevadí... jak to tedy je?

Slepice nikdo nedáváte? jde běžně koupit i pod 20kč za kg

PříspěvekNapsal: pát 29. říj. 2010 19:15 

určitě mužeš

PříspěvekNapsal: sob 30. říj. 2010 08:32 

armanny píše:
Jedni říkaj že kuřecí kosti nedávat, druzí že nevadí... jak to tedy je?

Slepice nikdo nedáváte? jde běžně koupit i pod 20kč za kg

Myslím že BARFáři se celkem shodnou v tom, že syrové kosti, i drůbeží, ano.
Slepice bych klidně dávala, kdyby je tu někde měli levnější než kuřata od Falca za 17,-

PříspěvekNapsal: sob 30. říj. 2010 09:09 

Známá měla dnes v noci na veterině fenu, který se zasekla v jícnu kost z hovězího s kostí. Má natrženej jícen, krkem to už vyndat nešlo, bylo to moc hluboko. Naštěstí už je zase v pořádku zpátky doma ale kdyby ji nepopadla a nejela s ní hned (tj. nebylo by jí divný, že nepřišla ze zahrady loudit nášup), tak nevím :/ asi bych s těma kostma byla opatrnější, byla to bulina a ti hltají a polykají všechno aniž by to pořádně pokousali, jinej pes si tu kost ohladí doběla a pak si s ní buď hraje nebo ji nechá ležet. Ale pokud vím že můj pes do sebe všechno vdechuje a cpe si to do chřtánu, tak bych ty kosti dávala jen pod dohledem a po zralý úvaze..

PříspěvekNapsal: sob 30. říj. 2010 13:33 

Hnid píše:
Známá měla dnes v noci na veterině fenu, který se zasekla v jícnu kost z hovězího s kostí.....Ale pokud vím že můj pes do sebe všechno vdechuje a cpe si to do chřtánu, tak bych ty kosti dávala jen pod dohledem a po zralý úvaze..

Samozrejme podavat kosti primereny, s tim souhlasim. Ale mam jenom otazku. Je ta fena na BARFu? Protoze prave i o tom to je, ze pes se nauci, ktere kosti jsou na sezrani, ktere jsou na hlodani.
Ale taky je to na soudnosti majitele - pokud mam psa, co vsechno hlta, tak mu dam stehenni kost z kravy (metrova prisernost jak z dinosaura), na ktere se proste nauci ohlodavat. Pripadne podavam cela kurata s kostma, kureci krky, kde to musi pozvykat aspon trochu a hlavne, je to obalene masem, takze i pokud polkne velky kus vcelku, tak neporani.

A pak - nehody se taky stavaji, pres veskera nase opatreni a zodpovedny pristup. Stejne se muze poranit pes i kousanim klacku, pripadne si ublizi jinak...

PříspěvekNapsal: sob 30. říj. 2010 13:52 

Je to barfovej pes, mají ještě i dalšího nebulíka, už mají praxi. Problém je, že tihle psi rozporcujou víceméně cokoliv, což je špatný když to za každou cenu musí mít i v břiše. Tahle madam to prostě tentokrát uspěchala, jinak je na kosti zvyklá a zrovna ona není úplně extrémní hltoun, byla to souhra náhod a smůly. Zmiňuju to v souvislosti s hltající argentinou o pár příspěvků výše, protože vím jací tihle blázni jsou - co se týká jídla a polykání hraček a různých věcí, tak jsou nebezpeční sami sobě. Proti barfu ani kostem nic nemám, naopak se těším, až sami začneme :)

PříspěvekNapsal: sob 30. říj. 2010 14:38 

Hnid píše:
Je to barfovej pes, mají ještě i dalšího nebulíka, už mají praxi. Problém je, že tihle psi rozporcujou víceméně cokoliv, což je špatný když to za každou cenu musí mít i v břiše. Tahle madam to prostě tentokrát uspěchala, jinak je na kosti zvyklá a zrovna ona není úplně extrémní hltoun, byla to souhra náhod a smůly. Zmiňuju to v souvislosti s hltající argentinou o pár příspěvků výše, protože vím jací tihle blázni jsou - co se týká jídla a polykání hraček a různých věcí, tak jsou nebezpeční sami sobě. Proti barfu ani kostem nic nemám, naopak se těším, až sami začneme :)

Jo, nehody se bohuzel obcas stavaji :(

PříspěvekNapsal: sob 30. říj. 2010 15:37 

**EFCA** píše:
Včera jsem viděla v TV takový minidokument o vlcích, kde bylo řečeno, že vlci sežerou celou kořist vč. chlupů, kostí apod., ale NIKDY nesežerou žaludek - přišlo mi to divné, je to pravda? Vždyť jednou z největších pochoutek pro psy jsou drštky, drůbeží žaludky aj.

no když jsem četla knížku O vlcích a lidech, bylo to tam také...a myslím, že jsem to viděla na více místech, ale to do tématu asik nepatří... :oops:

PříspěvekNapsal: ned 31. říj. 2010 21:04 

já jsem zase naopak někde (ale už netuším kde) četla, že první, co šelmy sežerou je právě žaludek a střeva :-k

PříspěvekNapsal: úte 02. lis. 2010 15:50 

Já právě také už kdysi v nějakém dokumentu (na A.P. nebo N.G.) o vlcích viděla, že žaludek a střeva zrovna moc nemusí. Asi podle velikosti kořisti a počtu strávníků :dontknow:, hlad je hlad, tak třeba i to sní, když víc nezbude.

PříspěvekNapsal: sob 06. lis. 2010 19:55 

Holky prosím, vy co máte prcky psy .. nechci dávat ty psí mletý směsi, chci krmit od řezníka. Představovala jsem si, že nakoupím a nasekám svalovinu a stejně tak že nasekám třebas křídla a udělám vedle svaloviny ještě porcičky masa s kostma a chrupavkama, jenže mlýnek na maso už nikdo v mým okolí nemá a tak nevím, jak to šikovně podrtit? Máte někdo zkušenost z praxe? Malá bude mít cca 2kg, na maso bude zvyklá od odstavu, ale je to malinkej pejsek, min. na prvních pár týdnů bych jí tyhle pevný věci radši pomlela a pak postupně třeba začala sekat na malé kousky, až povyroste..mám klasický mixér i takový ten kuchyňský chopper, ale nevím, co to s křídlama udělá? Předpokládám, že nic moc...? :shock:

PříspěvekNapsal: sob 06. lis. 2010 20:16 

je popros, jestli ti to nepomelou v tom mlýnku, co melou mletý maso...

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 10:05 

Super nápad, uvidím jestli se ujme i na místě činu, díky. S masem si poradím, jde mi hlavně o ty díly s kostmi. Přinejhorším rozmlátím pár krků paličkou.. :twisted:

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 15:03 
Oprávněný poradce

Myslím, že na netu nebo někde v bazaru mlýnek seženeš, nebo na aukru se objevuje ruční drtič kostí (taková věc podobná louskáčku na ořechy)

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 15:20 

Vykošťovala jsem kuře na rizoto a zkusila jsem klouby, hřbet a křídla postupně nacpat do toho televizního "všechnomlecího" robůtku a je z toho úplně ukázková štěněcí fašírka :) co na to po čase bude říkat ten nůž, se uvidí. Nevejde se tam toho moc, ale s našimi 100g denně je to zatím ideál..asi budu mlít tyhle směsky i dál a v kuse dávat jen svalovinu a větší nesežratelný kosti, budu mít klidnější svědomí.
Ještě jsem se dočetla u pí Sehnerový, že kosti slouží jako odkladiště všeho odpadu vč. olova a proto je ona úplně vyloučila. Nevím, kolik škodlivin stihne průmyslově chované kuře/krůta za svůj krátký život pobrat, mnohem horší se mi zdá to, čím jsou krmená a co je pak zákonitě ve všem, nejenom v kostech...co si o tom myslíte?

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 15:26 

nevím, kde na to přišla, detox škodlivin probíhá v játrech a třeba těžký kovy primárně poškozují játra, kde se ukládají. Myslím si, že to konkrétně Sehnerová moc řeší. :-) stejně jako nedávat ovoce a jogurty zaráz. Po pár měsících to taky přestaneš řešit. 8)

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 15:47 

Souhlas. K ostatním dílům se vracím ráda, v tomhle směru je mi hrozně sympatická, ale to krmení mi přijde trochu jak jaderná fyzika. O těch kostech jsem tam četla úplně poprvé a nevím o tom, že bych to vůbec kdy předtím slyšela, trochu mě to zarazilo.

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 15:49 

jako jo, nějaký kovy mohou nahradit minerály, prostě se do tý kosti zastavěj jako jiný prvky, ale není to žádná tragédie. Rozhodně jsou i horší věci. :-)

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 22:11 

Ještě dotaz, jelikož dnes semletá masokosťochrupavkokůžová směska mě nadchla, a chci si srovnat dojmy:
- je lepší dávat takovou směsku jako většinovou krmnou dávku než dávat spíš svalovinu a sem tam řešit kosti a chrupavku? Zvlášť než trochu povyroste a bude si moci žižlat třeba skelet sama. Přijde mi lepší mít namletou takovou směsku kde je všechno, je to asi to samý co mletá směs od Vetamixu, jen vím co jsem si tam semlela (s dršťkama a sem tam vnitřností samozřejmě počítám a mlít časem přestanu). Křídla si pod dozorem budeme žižlat postupně, ale ze začátku u tak malýho zvířete mám z těch kostí prostě strach
- když do toho namelu i zmiňovanou kůži (kuře, krůta), nahradí mi tuk potřebný k přiložené zelenině, nebo je lepší ji ještě zakápnout nějakým olejem?
- některé rostlinné oleje jsou prý pro psy hůř stravitelné, o které se jedná? vidím, že často dáváte olivový, popř. kousek másla/sádla, což mi přijde ideální. ještě chci dávat naklíčená sezamová semínka.
- chci dávat co nejmíň doplňků kolem, přijde mi to nesmyslné do nich k masu cpát pomalu víc věcí, než mají "obyčejní" granuláři. mám připravený štěněcí Roboran, vyšel mi tak nějak z toho všeho nejlíp. uvažuju o nějaké řase, ale dělají se příšerná balení, co my bychom měli na 5 let, případně o pangaminu s nějakou řasou...nechci nic z toho přidávat denně, myslela jsem spíš sem tam, bordíci nejsou psi zkažení chovem, ale zase u toho miminka si nejsem jistá, zda by to něco šikovného nechtělo pravidelně..
Díky!

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 22:18 

Vždycky je lepší dávat namletej i odpad. :-) pes pak má krásně vyváženou krmnou dávku. Krmit převážně svalovinou není dobrej nápad. Osobně dávám občas ty mletý směsi z vetamixu a jsem s nima absolutně spokojená. Další tuk přidávat nemusíš, kůže je mastná dost.
Ad doplňky. Ze začátku jsem taky bláznila a cpala do psa roboran. Pak jsem si řekla, že když už chci vědět, co dostává, nebudu do něj cpát chemii. Teď dáváme občas lososovej olej od Kronche, bylinky od Phytovetu, párkrát do týdne pangamin a párkrát do měsíce spirulinu... jo a dřív jsem na odchlupení na jaře a na nachlupení na podzim dávala lněný semínko.. Jinak prostě žere všechno, co mi přijde pod ruku.

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 22:32 

Paráda, to jsem chtěla slyšet! Takže myslím, že máme nastartováno správným směrem a tímto přestávám řešit téma strava :) Roboran dám sem tam, Pangamin s řasou mám já, tak se občas podělíme a něco na srst intenzivněji přidám až před prvním trimováním, aby byla pak bez kabátku hezky barevná. Jinak to vidím tak, že základ je pořádná dávka čerstvého vzduchu a mazleníčka :) díky!

PříspěvekNapsal: ned 07. lis. 2010 22:40 

Taky plánuju krmit mletý z Vetamixu. Pro štěně mi přijde super třeba to vemeno. Jinak si myslím, že i kdyby ta namleli třeba zobáky, tak co. Máma-čuba by taky sežrala ptáka i se zobákem a pak to sakumprásk nablila štěňatům.
Z doplňků dáváme akorát řasy a pangamin - společný pro psy i lidi - tak koukám, že se celkem shodujem :D

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 07:54 

Mně ani tak nejde o zobáky a peří, jako o kvalitu toho masa. Kuře asi za svůj život moc antibiotik a jiný chemie pobrat nestihne, ale spíš jde o to, v jakým stavu to semelou, o tom nemám moc iluze. Kdybych krmila tři hovádka, asi bych k tomu taky musela přistoupit, ale takovou blechu uživím v pohodě od řezníka. Myslím, že hlavně to děcko si zaslouží pořádný maso. Budu od nich ale určitě chtít zelený držky (sorry, mně se to takhle napsaný hrozně líbí :mrgreen: ), i když jsem zase slyšela, že je spíš nemaj než maj!

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 10:29 

To nevím, ještě se mi nestalo, že by zrovna dršky (mně se to zas líbí takhle:) neměli. Mletý kuře u nich teda taky nekupuju, měli jsme to jednou a nelíbilo se mi to (ale psům jo) a navíc máme zdroj kusových kuřat levnějc, tak není důvod. A vono zrovna ta drůbež se dá sehnat levně i "lidská". Navíc mám nějak lepší pocit, když si to můžou schroupat sami a né blemcat mletou kaši... Ale štěněti bych asi taky celý křídlo nedala. No ještě pozjišťujem. Chovatelka taky krmí BARFem, tak nám určitě řekne co a jak.

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 10:33 

Já třeba mám základ krmení vždycky drůbeží křídla/stehna/hřbety. Jako pamlsky dostává sušený vnitřnosti, pařátky, kůži, vemínka a podobně. Jednou do měsíce zkrmím hovězí nebo vepřový mletý s droby. Zeleninu dávám občas jako večeři. Poslední dobou už rozhodně ne každej den, blíží se zima, dostává těstovinový pelety jako přílohy. Jenže je fakt, že čokloun dostává milion věcí od stolu okolo. Počínaje jogurtama, přes těstoviny, tuňáka až po zeleninový saláty.
Osobně mi to meltý maso nevadí, ale krmím to právě proto, že do toho melou všechno možný, což já nejsem schopná koupit.

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 10:51 

Fenrizka píše:
Já třeba mám základ krmení vždycky drůbeží křídla/stehna/hřbety. Jako pamlsky dostává sušený vnitřnosti, pařátky, kůži, vemínka a podobně. Jednou do měsíce zkrmím hovězí nebo vepřový mletý s droby. Zeleninu dávám občas jako večeři. Poslední dobou už rozhodně ne každej den, blíží se zima, dostává těstovinový pelety jako přílohy. Jenže je fakt, že čokloun dostává milion věcí od stolu okolo. Počínaje jogurtama, přes těstoviny, tuňáka až po zeleninový saláty.
Osobně mi to meltý maso nevadí, ale krmím to právě proto, že do toho melou všechno možný, což já nejsem schopná koupit.

Dělám to úplně stejně, jen jim dávám telecí nebo hovězí jednou za čtrnáct dní. Jinak jsem jak přes kopírák. :D
Jinak křídla, krky a pod. pro štěndo nasekáš řeznickou sekerou (stojí cca 700,-), já mám sice velké psy, ale krmeni BARFEM jsou od odstavu. Ideální pro štěně je hovězí vemeno, má ideální poměr vápníku a fosforu, svalovinou bys moc krmit neměla, nemá správný poměr a pro štěně je to hrozně důležité, kůli stavbě kostí.

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 10:57 

Vlaďko a od jakého věku dáváš kosti, prosím?

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 11:00 

Fenrizka..Tak zase když tam víceméně semeleš celý kuře i s drobama, tak co víc by si mohli přát...akorát víš že to bylo předtím v super stavu..mně syrová drůbež způsobuje nevolnost, tak jsem na to trochu háklivá.
Zita..Štěník labrouše už má ale velkou tlamku, ne? Uvidíš co bude umět a jak si vyhrajou..naši prckové budou taky na mase, jenže máma minule krmila do 7. týdne, takže s takovou se toho moc naučit nestihnou...beztak se mi ty dlouhý dutý kosti nelíbí, i syrový jsou prostě ostrý a do malýho psa bych to nepustila, to si radši pohraju a ty netlustší prostředky z toho prostě vyseknu a zahodím. I ty úlomky v mém supermixu jsou jak střípky, byť malinký. Co by to udělalo s tak malým střívkem a prdýlkou, těžko říct. Ale byl to jen pokus, sekat jí do toho budu spíš ty chrupavčitý věci než tyhle kosti..a uvidíme jak žahavou bude mít kyselinu :)
Vlaďka: my jsme velmi omezení prostorem, ale tyhle věci jdou nasekat klidně i pořádným řeznickým nožem, což mám. Vemínko taky seženu, to doufám že budou normálně mít někde na krámu a snad jí sedne. A jinak teda myslíte, že směska z křídel a skeletů je ok? Nějaký maso tam mít přece musí..těch 70% u kostí se mi zdá fakt moc..řekla bych že takhle je to tak napůl, to se mi zdá jako ideál.
Prckové dostanou do výbavy hlavně zvěřinu, vyrůstají u myslivce a moc se s tím nemažou, a psi jsou zdraví a nádherně prospívají, jak do krásy tak do práce..myslím, že žádný doplňky krom v době kojení nebo přezubení u svých psů, jim nikdy nedával.

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 11:05 

Hnid: ani moc ne. Já prostě nedostanu kuře s pařátama, zobákem a podobně. A i kdyby, já bych se s tím nemlela. :D prostě to radši koupím, i proto, že z hlediska zdravotního je lepší kupovat maso pro psy, který se zchlazuje hluboko pod bod mrazu a ne čerstvé maso. Osobně je mi zle z jakýhokoliv syrovýho masa a nákupy v masně pro psa pro mě byly opravdu nejhorší zážitky. :D jsem ráda, že ve zveráči to dostanu zamražený.

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 11:45 
Oprávněný poradce

Hnid, určitě to dělej, tak jak myslíš. To znamená nejdřív mlít kosti a kousky vyndavat. Nemáš psa, ale nějakou "krysu" - a tam bych se taky bála. Na tohle mam stejný názor jako na oblékání apod - už to není pes a proto se musím přzpůsobit jeho velikosti a možnostem, aby se nestal průšvih. Tak mě tak napadá. Pro tvého prcka by byly ideální myši nebo kuřata na krmení hadů :wink:

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 12:57 

Fenrizka pise:
"prostě to radši koupím, i proto, že z hlediska zdravotního je lepší kupovat maso pro psy, který se zchlazuje hluboko pod bod mrazu a ne čerstvé maso. Osobně je mi zle z jakýhokoliv syrovýho masa a nákupy v masně pro psa pro mě byly opravdu nejhorší zážitky. jsem ráda, že ve zveráči to dostanu zamražený".
...hlavne toto ma zaujalo, a nepochopil som to:
"Osobně je mi zle z jakýhokoliv syrovýho masa" preco zle ?
...ja kupujem maso pre Charlieho, prevazne kuracie (pecienky odmietol, z hovadziny ho prehnalo ?, dostava i srdcia, vemena som nezohnal, a huspeninu som este nerobil-sos?, obhryza lopatky bravcove, a sem tam i udene nejake ucho dost velke ako maskrtu)...v masnach pre ludi, spracujem, nabalickujem, a zamrazim...stava sa, ze ho dostane este ladove a "tvrde", nesposobi to "ladove" havovi zlô na zaludok ? (traviace ustrojenstvo?)...uz som to raz sem vsunul, ale asi si nikto nevsimol... a dakujem !

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 13:06 

serpico píše:
Fenrizka pise:
Osobně je mi zle z jakýhokoliv syrovýho masa a nákupy v masně pro psa pro mě byly opravdu nejhorší zážitky. jsem ráda, že ve zveráči to dostanu zamražený".
...hlavne toto ma zaujalo, a nepochopil som to:
"Osobně je mi zle z jakýhokoliv syrovýho masa" preco zle ?

Asi ma od prirody sklony k vegetarianstvu. Mam brata, ktory maso takmer neje a pri pohlade na surove kura mu pride fyzicky zle od zaludku. Pritom nie je vegetarian, resp. netrpi ziadnym presvedcenim, ze zvierata nie su na jedenie.
serpico píše:
...v masnach pre ludi, spracujem, nabalickujem, a zamrazim...stava sa, ze ho dostane este ladove a "tvrde", nesposobi to "ladove" havovi zlô na zaludok ? (traviace ustrojenstvo?)...uz som to raz sem vsunul, ale asi si nikto nevsimol... a dakujem !

Psovi ladove jedlo neprospieva na zaludok, moze dostat zapal zaludka - gastritidu. Obcas je mozne dat polozmrzle jedlo v lete ako zmrzlinu na ochladenie, ale pravidelna konzumacia nie je doporucovana.
Uvidis v podstate ako to tvoj pes bude znasat. Trochu problem je, ze si dloho nemusis nic vsimnut. Palenie zahy a podobne ti pes neohlasi.
Inak pecienky mi surove tiez takmer nikto nezerie, ale trochu ovarene ich miluju. :-)

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 13:29 

...dakujem, nie je celkom fit, v poslednom case ho parkrat prehnalo, aj sliz mal (vylucil som mliecne vyrobky), uz sa neobjavil ?...a na to ladove dam bacha, take 3 hodiny by malo stacit na rozmrazenie...i tak sa chystam dat urobit rozbor krvi ?...ci je vsetko s tym mojim BARF-om v poriadku (ak som si dobre zapamatal, ze sa krv dava ako vzorka)

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 13:33 

Já maso třeba normálně jím, ale ze syrové drůbeže se mi zvedá žaludek, cítím z toho Savo a ještě něco, takže rozebírat celé kuře na díly, sundávat kůži a porcovat ho pro lidskou spotřebu (řízky, čína) je pro mě utrpení. Když není zbytí a musím to udělat já, tak u toho dost škytám, slušně řečeno. Jinak zvířátkům vždy vše přemražuju, s výjimkou snad nějaké kloubové kosti sem tam, ale baští to pak při tělesné teplotě, dávat jim studené nebo ještě hůř skoro zmrzlé, to je opravdu o průšvih..

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 13:36 
Oprávněný poradce

Tak to já dávám klidně úplně čerstvé, ještě teplou krev ze zabíjačky.... a dávám i zmrazené. Ne často, ale ne tak zřídka, aby to psu dělalo potíže. Byl postupně navyknut. Venku, ať už jako divoký pes, saňový pes, bouďák, by to taky dostával a žral zmrzlé. Bonymu to nedělá problém, má to dokonce rád. A to je jinak cíťa přes trávičku.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 13:49 

Když to tak vezmu, tak v útulku se ráno napustí vlažná voda a tak ji tam mají až do dalšího dne. Krmí se většinou večer před ochodem, takže v noci pak určitě tu ledovou vodu lemtají, je-li to venkovní útulek. Ráno kolikrát vytloukáme led z kýblů motykou. To samý paka co se venku cpou sněhem nebo se určitě všichni se svým psem dělíme o nanuka :) ale asi je rozdíl mezi napitím se v listopadu z potoka a sežrání 1,5kg zmrzliny na posezení..pokud si zmzlý maso olizuje a oždibuje, tak ho ledový beztak nepolyká, max. si tím ochladí jazyk a tlamku, zvlášť když je léto. A když mám psa, co všechno vdechuje a narval by toho do sebe půl kila i s jinovatkou, tak si holt rozmyslím, jestli to risknu nebo ne..jsou plemena, co si můžou dovolit ledacos, jen jich rychle ubývá :oops:

PříspěvekNapsal: pon 08. lis. 2010 13:51 

serpico píše:
...dakujem, nie je celkom fit, v poslednom case ho parkrat prehnalo, aj sliz mal
Hm, bych se bála, jestli to nesouvisí. A znám psa, co ten zánět žaludku měl zrovna ze sněhu, a nebylo to nic pěknýho... Já bych teda psům zmrzlý nedala... protože proč? Prostě ráno vyndám z mrazáku jídlo na večer a večer vyndám snídani a ohřeje se to na pokojovou teplotu. Nevidím žádnou výhodu v krmení zmrzlým, jenom zdravotní riziko.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1632 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina