Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je pát 02. kvě. 2025 12:24
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 41  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: granulky, konzervy - jaké jsou nej....
PříspěvekNapsal: čtv 16. čer. 2011 11:54 

armanny než koupíš velký pytel tak je nejdřív vyzkoušej, když jsem přecházela z juniora large breed, taky jsem koupila SC, ale ty moje potvory to nežraly ani po třídenní hladovce a na dogtreku (takže vyhládlí byli dost), tak se má teď Evy pesan dobře :lol:
Na druhou stranu neznám moc psů, kterým by SC nevonělo...

PříspěvekNapsal: čtv 16. čer. 2011 12:03 

Eva Štemberová píše:
Vyzkoušej a uvidíš, SC jsou například jediné granule, které muj pes alepsoň částečně snáší. A většina psů, co na tom jsou a znám je, je v pohodě a krásně prospívaj.

Můžu potvrdit. Bárt mi nechce ani přejít na chválené Belcando:-( Na SC nedám dopustit a jsem ráda, že to nejsou klasické granule.

PříspěvekNapsal: čtv 16. čer. 2011 12:12 

Šlo mi o to jestli přejít na dospělácké granule pokud má 13měsíců. Všude doporučují krmit do dvou let štěněcíma.

Co se týká žravosti granul tak je to jedno. Dostane do sebe max 200g granul za den a už jsem vyzkoušel všechny značky.

Tři dny bez žrádla podle mě není hladovka. Pes mi takle nežere klidně i týden :-"

PříspěvekNapsal: pon 20. čer. 2011 17:55 

Lidé dobří, jaké lightky k barfu(ráno granule, večer maso)?potřebuju, aby čuba zhubla, ale jsem neschopná ji tak upravit jídelníček, ikdyž jsem ubrala maso a nahradila ho hlavně listovou zeleninou, atd..Má teď omezené pohybové možnosti, takže tohle u nás nejde. Přemýšlela jsem nad brit care. Díky za případné rady

PříspěvekNapsal: pon 20. čer. 2011 19:15 

A co zkusit odlehčenou (light) variantu Stone Cricků?Já to pořád beru tak,že k tomu masu radši né moc nadupaný granule a většině (i mě ) se kombinace s klasickýma Stone crickama osvědčila.Ta třeba by ta varianta light byla taky dobrá. :dontknow:

PříspěvekNapsal: pon 20. čer. 2011 22:17 

lomata30 píše:
A co zkusit odlehčenou (light) variantu Stone Cricků?Já to pořád beru tak,že k tomu masu radši né moc nadupaný granule a většině (i mě ) se kombinace s klasickýma Stone crickama osvědčila.Ta třeba by ta varianta light byla taky dobrá. :dontknow:

jo, určitě ne nadupaný, ale právě nevím, které to jsou:-D nějaký fitmin nebo brit mě leda tak napadl,. stone crick jsem ani nevěděla, že má lightky, díky!

PříspěvekNapsal: pon 20. čer. 2011 22:56 

Ale nie sú hypoalergénne a majú docela vysoký podiel tuku na light? :-k

PříspěvekNapsal: pát 01. črc. 2011 21:14 

tak mám dotaz, témata si poctivě procházím, ale jsem z toho už trochu zmatená. krmím celkem úspěšně BARFem, ale kombinuju i granule(zaprvé ptž mám půlku pytle doma a celý pytel v Ově) a zadruhé, kdyby bylo třeba..cestování apod. aby mi to žral, když nebudu moct vzít maso. no, zatím krmím Chicopee puppy large breed, strašně mu chutnaly(dřív než začal dostávat maso:D) a říkala jsem si, že by nebylo špaté vyzkoušet něco jiného.četla jsem tu spoustu chvály na SC nebo Belcando, tak bych vyzkoušela asi něco od těchhle značek. ale nebude to pro něj moc nadupané s tím BARFováním? grancle nedostává každý den, ale taky se může stát. že na nich bude muset chvíli přežít...však to znáte:)

PříspěvekNapsal: pát 01. črc. 2011 21:43 

Kutinečka píše:
tak mám dotaz, témata si poctivě procházím, ale jsem z toho už trochu zmatená. krmím celkem úspěšně BARFem, ale kombinuju i granule(zaprvé ptž mám půlku pytle doma a celý pytel v Ově) a zadruhé, kdyby bylo třeba..cestování apod. aby mi to žral, když nebudu moct vzít maso. no, zatím krmím Chicopee puppy large breed, strašně mu chutnaly(dřív než začal dostávat maso:D) a říkala jsem si, že by nebylo špaté vyzkoušet něco jiného.četla jsem tu spoustu chvály na SC nebo Belcando, tak bych vyzkoušela asi něco od těchhle značek. ale nebude to pro něj moc nadupané s tím BARFováním? grancle nedostává každý den, ale taky se může stát. že na nich bude muset chvíli přežít...však to znáte:)

Nebude, klidně střídej. Jediné co doporučuju, tak nedávat maso a granule v jedné porci. Nebo jestli jo, tak to prvně opatrně zkoušet. Granule a maso se tráví různě dlouho (granule déle, protože je v nich nevyhnutelný podíl mouky = víc práce pro střeva), což může dělat neplechu ve střevech, když se tam potkají.
My máme doma pytel SC, pes je dostává občas o víkendech, když jsme na cestách. A k tomu si občas chodí říct, že by prosím chtěla mlsat granule, tak dostane hrst či dvě i "jen tak" :wink:.

PříspěvekNapsal: sob 02. črc. 2011 08:21 

ligtky od fitminu mám vyzkoušené a za mě super zvířata po nich opravdu shodila

PříspěvekNapsal: sob 02. črc. 2011 08:31 

mám dotaz, nevěděla jsem kam to zařadit, tak to dám sem. dostala jsem pytlik vepřové masokostní moučky, že prej to mám dávat psovi.. je to pro něj vůbec dobré? a jak to mám krmit? mám jedny horší granule (nouzovky), mám mu to dávat s tím? normálně krmím acanou a sem tam masem...

PříspěvekNapsal: sob 02. črc. 2011 08:53 

Zrovna nedávno se to probíralo tady http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php?f=43&t=2836&p=212868#p212868

PříspěvekNapsal: pát 15. črc. 2011 11:04 

Zdravím všechyn pejskaře a prosím o pomoc. Za 14 dní si přivezu štěňátko labradora. Pročítala jsem informace o granulích a pořád se nemůžu rozhodnout. Váhám mezi fitminem, RC a Stone crick. Na stránkách Stone crick jsem našla i granule pro štěnata. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Děkuji

PříspěvekNapsal: pát 15. črc. 2011 13:44 

Amy píše:
Zdravím všechyn pejskaře a prosím o pomoc. Za 14 dní si přivezu štěňátko labradora. Pročítala jsem informace o granulích a pořád se nemůžu rozhodnout. Váhám mezi fitminem, RC a Stone crick. Na stránkách Stone crick jsem našla i granule pro štěnata. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Děkuji

Brit care tiež nie je špatný a má dobrú cenu.

PříspěvekNapsal: pát 15. črc. 2011 14:24 

Prosim vas kde sa to tu preberalo ze iste fkrmivo zmenilo farbu srsti u labradora? Ja mam pocit ze mi moja seltia nejak moc hnedne. Uz neni vobec cierna ale strst ma tmavohnedu. Neviem ci to nemoze byt granulami. Zere Bewi dog - light :dontknow:

PříspěvekNapsal: pát 15. črc. 2011 19:32 
Oprávněný poradce

Obsah betakarotenu v kombinaci se sluníčkem.... a je hnědý pes.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: pát 15. črc. 2011 19:42 

Eva Štemberová píše:
Obsah betakarotenu v kombinaci se sluníčkem.... a je hnědý pes.

No nad tym som tiez rozmyslala ci to nebude aj slnkom lebo sme stale vonku uz asi 2 mesiace. Takze to moze byt aj slnkom a obsahom beta karotenu v granuliach?

Moj pes nikdy nebol tak hnedy ako teraz preto ma to dost zarazilo.

PříspěvekNapsal: sob 16. črc. 2011 00:25 

Nordrealice píše:

No nad tym som tiez rozmyslala ci to nebude aj slnkom lebo sme stale vonku uz asi 2 mesiace. Takze to moze byt aj slnkom a obsahom beta karotenu v granuliach?

Može byť,Bára bola predminulé roky v lete svetlejšia než teraz,žrala acanu a vyzerala ako hnedý harlekín,mala na sebe tmavšie a svetlejšie škvrny.Teraz to na nej nepozorujem ako kŕmim brit care,v zložení bt nevidím.Celkovo je skor tmavo čokoládová než čierna,ale minulé roky to zosvetlenie bolo viditelnejšie než teraz.

Předmět příspěvku: Eukanuba
PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 10:11 

Ahojky, máme 4měsíčního labradora a dáváme mu od zač. Eukanubu Puppy, ale že by mu vyloženě jela, to se říct nedá. Musíme mu do granulí vždy něco přidat - tvaroh, sýr atd... máme změnit granule?

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 10:59 

A ještě bych ráda dodala, že náš hafík je černý, ale na ocásku a na zádech je prošedivělý stylem, že vyrůstající část chlupu je černá, uprostřed šedivá a konce zase černé. Má to asi měsíc a půl a čím dál víc - může to souviset s těmi granulkami nebo čím to může být? A když mu do granulí nic nepřidáme, tak je prostě nežere, párkrát jsme ho tak nechali a nažral se až večer, to žral tedy i ty samotné suché, jenomže štěně by mělo žrát ještě chvíli aspon 2x - 3x denně, než začně žrát jen jednou. Takže kdybysme mu do toho nic nepřidávali, nesežere to dokud nebude mít hlad.. což by bylo zase až večer a narval by to vše naráz, což je v jeho věku asi špatně. Nevím si rady.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 11:48 

Už od několika chovatelů jsem slyšela, že Eukanuba není dobrá na srst, ale setkala jsem se spíš se zrezivěním černých psů. Ale kdo ví... možné to je. Jinak cena Eukanuby výrazně převyšuje její kvalitu, tak jako tak bych se poohlídla po kvalitnějším krmení, zvlášť, když to pejskovi nechutná.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 12:03 

Zuzko a netušíš, co je vhodné pro stěně labradora? Eukanubou krmil už chovatel, takže jsme jen přešli a dočetli se, že to patří mezi to lepší, tak jsme to více neřešili. On denně sežere cca 500g granulí, problém s tím ve finále není, 15 kg pytel měl na 2 měsíce, takže on toho sní dost, ale nechce je žrát samotné. Podle mě by měl žrát i samotné a to ostatní, co mu tam přidáváme by mohl dostávat čas od času navíc - bokem. Protože když jsme někde na cestách je dost nepraktické patlat do granulí sejra a nemít se pak třeba kde umýt atd...

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 12:27 

Já jsem zastáncem toho, že by pes měl umět - z praktických důvodů - žrát cokoli dostane do misky. U nás doma, když je standardní režim, tak krmíme masem s přídavkem nějakých méně nabušených granulí, které v tomto případě považuji za přílohu, na cestách a ve speciálních situacích potom konzervy a granulky a nebo jen granule. U Aiky jsem na tomto způsobu krmení odmalička, Hany jsem na to naučila taky docela rychle. Když jim pak nasypu jen granule, tak Hany se sice chvíli diví, ale pak to sežere, protože je mám naučené, že nic jiného stejně nebude, že moje nabídka je jedna jediná a pro tento den poslední.
Jinak co do vhodnosti - já bych u štěňátka preferovala to maso s přílohami, buď poctivý BARF nebo tu moji zjednodušenou verzi, ale samozřejmě záleží hodně na tom, jaké jsou tvoje možnosti. Labrador je docela velký pes a abys to ufinancovala, tak je vhodné mít možnost skladovat mražené, já mám mrazák na cca 70 kg syrového masa, jednou za měsíc a půl až dva ho doplním, což stojí u firem s krmným masem tak kolem sedmi - osmi stovek, a jsme spokojení všichni.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 12:56 

Zuzko, ale ty už máš předpokládám dospělé psy? Až bude velký, taky mi tolik nebude vadit, když se třeba den nenažere anebo at sežere či ne to co mu prostě dám, ale teď mi to jedno není, protože chci, aby správně vyrostl, aby dostal to co má mít - aby měl dostatek živin a nerostl napřed nebo pozadu. Přesně nevím co to je BARF ale tuším, že krmení syrovým masem? Já na toto krmení nejsem a nebudu a bohužel hodně cestujeme, takže ani to není z praktických důvodů reálné vozit s sebou tuny masa. Ráda bych ho krmila granulkama s tím, že když to půjde, bude dostávat navíc zeleninku, ovoce, sýry, tvaroh, i vařený masíčko mu dáváme - ale toto všechno bohužel musíme přidávat do granulí, jinak je nesní a já nevím jaké jiné zkusit a jak se to dělá - nějak se ty nové začnou přidávat do těch původních? A jak dlouho má jíst oboje než přejde kompletně pouze na ty nové? Přemýšlím o Royal Canin LABRADOR RETRIEVER JUNIOR, ale kdo ví, jestli mu budou chutnat...

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 13:38 

O BARFu je tu celé vlákno, tak ho zkus pročíst, zjistíš, co to je. Ano, v zásadě krmení syrovým, pro psa přirozené, řeší spoustu zažívacích problémů, alergií a jiných nemocí. (A psům to většinou děsně chutná.)
Pokud se jedná o nové granule, zkus si někde v obchodě, nebo od někoho, kdo s tím krmí, vyžádat vzorek, abys nekoupila 15 kg a nebylo to z louže pod okap. Na nové by se mělo přejít postupním přidáváním těch nových do krmné dávky, celý přechod by měl trvat 1-2 týdny. Jinak bych na tvém místě prostudovala toto vlákno pěkně od začátku, určitě se dovíš klady i zápory různých značek, ale je třeba počítat s tím, že doladit to budeš muset stejně až na míru tvému psovi. Já poměrně dlouho hledala takové granulky, po kterých by mi Hany neprděla, našla jsem je a jednou se k nim omylem dostala moje druhá čuba, a mysleli jsme, že od smradu umřem. Takže co sedí jednomu, nemusí sedět druhému, sleduj chuť, konzistenci výkalů, kvalitu srsti, váhové přírůstky. Je to alchymie, ale držím palce.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 13:54 

Zuzi, pročítám o 106, ale to je záplava značek granulí - ovšem každý má taky jiné plemeno psa - mě by právě zajímalo, kdo má třeba labradora, tak čím krmí - jenomže tady nikdo jiný krom tebe neodpovídá :-( Váhově nám přibírá podle mě přímo tabulkově po těchto granulích a vypadá zdravě. Výkaly má taky více méně "luxusní" sem tam řidší konzistence, ale taky podle toho, zda ke granulím dostane zrovna sýr, maso nebo tvaroh, srst má super - až na to šedivění - to nevím kde k tomu přišel a akorát když ho vyčešu, tak vždy po česání má srst takovou matnou jakoby mastnou a nevím jestli jsou to "zrnka" prachu nebo lupy, co vyčešeme na povrch. Ale vždy ho pak po česání vezmu vlhkou žínkou a a srst je zase krásně lesklá a prach (lupy) taky zmizí.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 13:57 

Kecko, k tomu co psala Zuzka není moc co dodat, tak jen osobní zkušenost:

My jsme řešili ten samý problém s bernicí, vystřídali patery různé (superprémiové) granule, furt řešili ospalky v očích, matnou srst, špatné přibírání, drbání a nechuť k jídlu (nové granule jí vždycky chutnaly tak týden, pak zas odmítala, i smíchané s dobrotou, klidně byla dva dny hladem).

Tak jsem se naštvala, koupila nejlepší knížku o BARFU na německém trhu (protože v ČR nic rozumného v knižní podobě nebylo), vzdělala se a psina dostala k prvním narozeninám přechod na syrové. A rázem se všechny potíže vyřešily, pes je spokojená jako želva a už je jen normálně hubená, ne kostřička :-).

Nakonec jsem pak využila i svou profesi a knížku přeložila do češtiny, kdybys měla zájem, tak je v inzerci :wink:. Ve stejnou chvíli vyšla ještě jedna barfářská knížka od Katky Novosádové, taky se můžeš porozhlížet na internetu,... možností je hodně.

Ještě k těm granulím: občas (na vandrech a podobně) krmím granulema Nuova Fattoria Stone Crick a psici to děsně chutná (takhle občas).
Granule přímo určené pro jedno plemeno považuju (já osobně) za další šikovné tahání peněz z kapes lidí...

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 14:02 

Granule specializované pro určité plemeno je nesmysl a promyšlený marketingový trik, jak vytáhnout z lidí peníze. Víš, o kolik se liší DNA vzorec např. čivavy oproti německé doze? O 0,2% - to snad vypovídá za vše....

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 14:07 

Každému psu sedí něco jiného, já jsem vyzkoušela na nežravce kdeco i z mnohých zde chválených značek. Lépe žral fitmin, ale to jsem posléze opustila kvůli nekvalitním drápům. Vybrala jsem si pak Artemis a s nimi mi poslali na ochutnávku Go!Natural, což se u psa chytlo a od té doby to krmím. Kdybych měla znovu vybírat, vybírala bych mezi superprémiovkami a asi bych nešla s cenou níž než přibližně 100 Kč za 1kg.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 14:21 

Holky, díky moc za reakce, konečně trošku víc ohlasů :-) Syrovým masem určitě krmit nebudeme.. nedovedu si představit, jak to dělat, když jsme na cestách nebo když jedeme třeba na týden pod stan nebo na chalupu, kde není mrazák atd... to je pro nás nemožné. Ale zkusíme teda jiný druh granulí dokud netrefíme ten správný, jen mi přijde divné, že nikde nenabízejí žádné VZORKY? Minimální množství je 3 kila a to je na ochutnání zbytečně moc. Neexistuje tady nějaká stránka, kde se nabízí zaslání vzorku mezi chovateli? Klidně bych také někomu poslala naší Eukanubu, kdyby o ní někdo uvažoval, ale kde mám sehnat někoho, kdo nabízí třeba Royal pro štěňata nebo Hill´s atd? V klasických zverimexech mají jen samé obyčejné granule a ty otevřené pytle tam mají bůh ví jak dlouho.

Předmět příspěvku: Re: Eukanuba
PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 14:24 

kecka1 píše:
nedovedu si představit, jak to dělat, když jsme na cestách nebo když jedeme třeba na týden pod stan nebo na chalupu, kde není mrazák atd

Ano, to jsou ty případy, kdy krmím granulema :-). Ale ono se dá i na chalupě, když se hodně chce... tři dny staré maso pověšené v síťce na vzduchu je sice pro lidi zatěžkávací zkouška, ale pro psa lahůdka ;-).

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 14:27 

Klidně jsem brala na ochutnávku tříkilové pytle, aspoň se pozná, jestli granule "jedou" i 5. den. Pokud nebyla možnost objednat si z internetu tříkilovku, riskla jsem i větší pytel, zvlášť když bylo jasné, že jde o kvalitní granule (nějak se to vždycky spotřebuje). V klasických zverimexech kupuju granule jen v nejvyšší nouzi, tzn. pokud zapomenu včas objednat z internetu.

kecka: vezmi psa a jdi na nějaký chovatelský veletrh nebo psí výstavu (tam musíš mít s sebou očkovák). Tam je mraky stánků s granulema a u každého ti většinou velmi ochotně poskytnou vzorek zdarma. Pokud vím, tak nejbližší k tomu vhodná příležitost bude Mezinárodní výstava psů v Boleslavi 27.-28.8.2011, což máš z Prahy kousek. Tam si naber co pobereš a můžeš vesele testovat.

kecka1 píše:
Minimální množství je 3 kila a to je na ochutnání zbytečně moc.

Na ochutnani doporucuji prave vzit ne uplne jen jednu davku, protoze pes muze granule zacit zrat s chuti jen proto, ze je to zmena, ale druhy den uz mu nemusi chutnat.
Jinak, co se tyce zasilani vzorku - nektere firmy zasilaji (za penize), je nutno je ohledne toho kontaktovat na jejich strankach. Nebo navstivit nejakou vystavu (narodni, mezinarodni), casto tam mivaji firmy prezentujici sve granule moznost ochutnani vsech druhu, primo na miste.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 14:38 

**EFCA** píše:
Granule specializované pro určité plemeno je nesmysl a promyšlený marketingový trik, jak vytáhnout z lidí peníze. Víš, o kolik se liší DNA vzorec např. čivavy oproti německé doze? O 0,2% - to snad vypovídá za vše....

Ale tady přece nejde o DNA, ale o stravu, na které dané plemeno vzniklo podle země původu, jasně firmy z toho udělaly marketingový tah, ale na něčem jiném prospívá malamuťák, huskou a na něčem jiném tibeťáci, pro tyto plemena určitě vždy bude lepší BARF, ale k tomu se člověk musí sám dostat. Granulema je dost zatížené zdraví psů a dochází k degeneraci, jak už Anička a mnozí jiní psali, Barfem jim většina starostí odpadlo. Nějak mi pořád nešlo na rozum proč má každý pátý tibeťák nemocnou štítnou žlázu, ale pravděpodobně jim něco chybí ve výživě, snižuje se vitalita, odolnost organismu, už abych měla doma mrazák :|

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 15:00 

taradhatu píše:
Ale tady přece nejde o DNA, ale o stravu, na které dané plemeno vzniklo podle země původu,

To je pravda - ale není to argument pro rasově odlišené granule (protože naštěstí žádná rasa nevznikla na granulích...), ale pro potřebu krmení masem, která je u nějkterých plemen (těch "původních") akutnější než u jiných.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 15:08 

Hlavně ti výrobci potřeby těch plemen nijak nerespektují, stačí si najít složení těch granulí...

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 15:10 

to nebyl argument, jen konstatování :wink: když už většina krmí granulemi, tak je to dobrá myšlenka rasově odlišné granule, ale jak píše efca tak v současné podobě pouhý marketingový tah...

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 15:11 

Zrovna u tohoto výrobce, co vyrábí ty rasově odlišný grancle, je to složení teda dost tragický - samá kukuřice, sója, maso v lepším případě až na třetím místě atd...

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 16:20 

kecka1 píše:
... nedovedu si představit, jak to dělat, když jsme na cestách nebo když jedeme třeba na týden pod stan nebo na chalupu, kde není mrazák atd... to je pro nás nemožné...

V takových případech - pokud je to po Čechách, tak nakupuju v místním řeznictví třeba skelety, krky, různé jiné levnější maso a masové kosti, pokud jedem za hranice, tak nastupují konzervy. A jde to dobře. Navíc mám doma v těch konzervách železnou rezervu pro každý případ podobně, jako si schovávám nějakou konzervu se stravou pro lidi. Krmení masem má oproti granulím jednu nespornou výhodu - psí zažívání je otužilejší, a nějaký výkyv v podobě jiné značky granulí, vybufetěného odpadkového koše nebo nabídnutého řízku od kolemjdoucího ho příliš nevyvede z míry.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 17:19 

Já kupuji ROYAL CANIN a jsem spokojená a Matýskovi granulky chutnají. Jsou sice dražší, ale kvalitní. Výhodou je, že mají i granulky pro štěňátka, které obsahují opravdu vše. Mají to rozdělené podle plemen, protože každý pejsek přece jen potřebuje něco jiného. Já mám půlročního jorkšírka, takže je to zaměřeno i na srst, která je dlouhá a má být krásně lesklá a hedvábná. Dívala jsem se na stránkytéto značky, pro labradory mají granulky a výhodou je, že si to pohodlně z domu objednáte a PPL Vám to přiveze, protože v obchodech s krmivy mají pouze od této značky jen takovou všeobecnou směsku jak mi řekli. Takhle si objednáte přímo pro toho svého mazlíčka podle plemene co potřebujete :-)

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 17:22 

Na týdenním čundru krmím jedině granule. Vtip je v tom psa na mase potřebně rozežrat. Ale dá se použít i sušené maso.
Eukanuba spoustě psů nechutná a o kvalitě (zejména o poměru kvalita/cena) mám silné pochybnosti. RC a Hills bych taky nebrala. Já jsem psejka rozežrala na Belcandu.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 18:40 

Kopretina píše:
...rozdělené podle plemen, protože každý pejsek přece jen potřebuje něco jiného. Já mám půlročního jorkšírka, takže je to zaměřeno i na srst, která je dlouhá a má být krásně lesklá a hedvábná...

Dovolila bych si nesouhlasit. Za dobu přeměny vlka na psa se změnil vzhled, ale ne trávící ústrojí a obecně "vnitřní fungování" organismu, a už vůbec ne tak, aby to bylo u každého plemene jinak.

Ano, u jorkšíra se vyžaduje krásná a zdravá srst, ale u kterého psa ne? Zdravá srst obecně vzniká vhodným přísunem živin a jinými příznivými podmínkami (např. životní pohoda a málo stresu). A to, že se tato zdravá srst pak projevuje hedvábností (jork), drátovitostí (teriér), délkou (afgán) nebo něčím jiným, to už je otázka konkrétního plemene.

Jsem ochotná uznat, že dobrá výživa se dá dosáhnout i granulemi (ač vždycky budu víc fandit syrovému krmení), uznávám i rozdělení na zátěžové, štěněcí, senióří atd. granule, ale "plemenné granule" tak, jak se prodávají dnes, považuju za čistý marketing.

Končím o jídle psím a jdu si dát večeři :D.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 20:02 

Určitě máte pravdu, Vaše příspěvky a komentáře tady jsou neustále :-)
Matýsek je náš první pejsek a zároveň můj vysněný jorkšírek, takže se učíme...navzájem :-) A máme radost z jeho i našich úspěchů. Jelikož bydlíme v 11.patře, tak jsme naučili chodit na čůrací podložku, takže když je doma sám, tak není žádné nemilé překvapení když se vrátíme. Samozřejmě chodíme venčit. Momentálně se učíme chodit v klidu na procházku a netahat na vodítku. Mám doma knížku od p.Desenského "Jak poznat psí duši" a také jeho dvd a musím říct, že obojí je úžasné...jen těch nových informací je poněkud hodně :D V čem má naprostou pravdu, že se páníček musí hodit do klidu a vědět co chce. Díky tomu dnešní večerní procházka byla úžasná a oba jsme si ji užili :-)
Tímto mu strašně moc děkuji i Vám, že máte tolik trpělivosti nám neustále dokola zodpovídat otázky, na které jste už jednou odpověděli :-)

PříspěvekNapsal: úte 26. črc. 2011 20:51 

Kopretina píše:
...Vaše příspěvky a komentáře tady jsou neustále...

Nojo, já vím že jsem ukecaná...
Kopretina píše:
neustále dokola zodpovídat otázky, na které jste už jednou odpověděli...

Viz výše :laughing7:.

Vzájemné učení si oba užívejte, společná cesta dopředu je úžasná věc.
Můj oblíbený psycholog koní říká (cituju jen zhruba a z hlavy): "cesta kupředu je vždy krásná a dobrá, i když je ve svých začátcích, po malých krůčkách - krása není až v dokonalosti, ale ve správném směru". Na to myslím, když se nám zrovna moc daří, i když zrovna mám pocit že toho tak moc nevím a neumím a že bych se měla jít zahrabat ... :wink:.
Ale už jsem :mimo tému:, takže už budu mlčet.

Předmět příspěvku: Granule pro štěně s rybou
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:04 

Díky za reakce, syrové maso vážně vynecháme, nějak se mi to příčí, ikdyž to není ten hlavní problém, podmínky na to zkrátka nemáme. Pročetla jsem weby pár výrobců granulí a potřebovala bych nějaké štěněcí s příchutí ryby, po těch by se náš labrouš utloukl.. ani kuřecí nebo jiné maso mu tak nejede jako rybičky. Ale co jsem objevila vše je kuřecí příchuť, samá drůbež, maximálně jehněčí... ale kde jsou nějaké ryby? Neporadíte někdo prosím?

PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:10 

Výborné je Arden Grange Adult rich in fresch Salmon( rýže , losos), psice mi to pěkně žerou. Je to dobré na kůži a srst.

Předmět příspěvku: Re: Granule pro štěně s rybou
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:11 

kecka1 píše:
... ale kde jsou nějaké ryby? Neporadíte někdo prosím?
Na granule.cz mají s lososem. Mému psu taky chutnají víc, ale žere i kuřecí.

Předmět příspěvku: Granule s rybičkou
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:48 

Ježek, Jitro - díky, ale já to potřebuji pro 4měsíční štěně, toto bude asi pro dospěláky, ne?

Předmět příspěvku: Co tyto?
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:54 

Znáte někdo tuto značku GO! ? Objevila jsem na těch stránkách granule.cz toto:
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/g ... -g-zdarma/

Ale je to určeno pro všechny plemena - přeci jen myslím si, že jinak se vyvíjí pinč a jinak dobrman - je toto neutrální označení granulí v pořádku? A především tam píší - že je to jak pro štěně, tak pro dospělého i seniora... to se mi taky moc nelíbí. Ale psali jste, že granule typické pro dané plemeno jsou jen marketingové tahy, tak já teď nevím.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 41  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina