Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je pát 02. kvě. 2025 07:40
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: granulky - jaké jsou nej....
PříspěvekNapsal: stř 08. dub. 2009 06:15 

no asi bych si dala pozor na kukuřici a škroby a pak taky asi na ečka. množství bílkovin a tuku ale ty hodnoty ti neřeknu mužeš si je zjistit a proovnat se zde doporučovanýma granulema

PříspěvekNapsal: stř 08. dub. 2009 07:22 

sice se daji objednat pres net,ale Annie zije ve Spanelsku,tak nevim,jestli by ji to tam poslali,asi by to bylo dost drahe teda :lol:

PříspěvekNapsal: stř 08. dub. 2009 20:25 

Mam dotaz. Koukala jsem na slozeni FM. Hledam jine produkty a snazim se, aby jejich slozeni bylo obdobne. Stejne asi nenajdu, to je mi jasne :o), ale co se tyce napr. bilkovin, tuku, vlakniny, omegy atd. V jakem procentalnim rozemzi by se to nanejvys mohlo odchylovat? Např. pokud jsou bilkoviny u FM 22% jaka je +- dopustitelna odchylka? Jste mi to prosim schopni nekdo sdelit? Kdyztak klidne na SZ, moooc dekuju za rady! :prayer:

PříspěvekNapsal: stř 08. dub. 2009 20:26 

Jinak jsem narazila na super stranky, jsou sice v anglictine, ale jsou v nich rozbory vsech krmiv. Kdyby mel nekdo zajem, poslu link na SZ.

PříspěvekNapsal: pát 10. dub. 2009 14:04 

Někdo se tady ptal na granule Artemis a taky na Eagle Pack... jsou to složením jedny z nejlepších na našem trhu, krmím Artemisem už nějaký ten měsíc, i Eagle Pack jsme vyzkoušeli a můžu vřele doporučit. Boban malý, srst pěkná lesklá, pějsek v dobré kondici.
Začínali jsme na RC - z neznalosti, potom jsem se začala o krmivo více zajímat a toto bych už psovi rozhodně nedala. Platí se jen za reklamu...!!!

PříspěvekNapsal: pát 10. dub. 2009 17:19 

Anie ,to záleží na tom v jakém je pes věku,aktivitě apd.Ale především tahle procenta nejsou moc důležitá,hlavní je z čeho jsou ty bílkoviny získávané a ne kolik je jich tam procent....myslím tím,aby jsi podle toho vybírala značku granulí :-)

PříspěvekNapsal: pát 10. dub. 2009 18:15 

Dekuji, ale uz zadne info nepotrebuji. Pro dvoudennim procitanim internetu a informacich o granulich jsem se rozhodla pro syrovou stravu:)

PříspěvekNapsal: stř 15. dub. 2009 12:58 

Nemáte někdo zkušenosti s granulema Mera Dog? Jsou německé, ale nikde jsem nenašla podrobnější složení.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 15:54 

duuupka píše:
Někdo se tady ptal na granule Artemis a taky na Eagle Pack... jsou to složením jedny z nejlepších na našem trhu, krmím Artemisem už nějaký ten měsíc, i Eagle Pack jsme vyzkoušeli a můžu vřele doporučit. Boban malý, srst pěkná lesklá, pějsek v dobré kondici.
Začínali jsme na RC - z neznalosti, potom jsem se začala o krmivo více zajímat a toto bych už psovi rozhodně nedala. Platí se jen za reklamu...!!!

Artemisem jsme začali krmit naše štěndo FCR a zatím to vypadá dobře. Kdybychom měli "dospěláka", tak by ještě připadalo v úvahu Timberwolf a Candiae.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 16:19 

Ahojky, krmím značkou Orijen a jsem s ní moc spokojená. Moje fenka je dost vybíravá, takže jsme pár značek taky vystřídali. Na orijen jsme už přes rok. Líbí se mi na ní to, že tam nejsou vůbec obiloviny a hodně masa. To nemá moc krmiv. Jinak myslím,že patří mezi kanadská krmiva. V USA a Kanadě si hodně zakládají na kvalitě krmiv. Navíc cenově pro dospělého psa vyjde parádně. Pro štěně je to dost drahé. Mají na výběr i fish granulky, takže se jimy dá občas spestřit strava. Mě sobně moc nevoní a bála jsem se že mi je ta moje potvůrka nebude žrát,ale překvapivě jí chutily.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 17:12 

Kani3 píše:
Ahojky, krmím značkou Orijen a jsem s ní moc spokojená. Moje fenka je dost vybíravá, takže jsme pár značek taky vystřídali. Na orijen jsme už přes rok. Líbí se mi na ní to, že tam nejsou vůbec obiloviny a hodně masa. To nemá moc krmiv. Jinak myslím,že patří mezi kanadská krmiva. V USA a Kanadě si hodně zakládají na kvalitě krmiv. Navíc cenově pro dospělého psa vyjde parádně. Pro štěně je to dost drahé. Mají na výběr i fish granulky, takže se jimy dá občas spestřit strava. Mě sobně moc nevoní a bála jsem se že mi je ta moje potvůrka nebude žrát,ale překvapivě jí chutily.

Ahoj, Orijen patřilo mezi náš užší výběr, ale díky vysokému obsahu bílkovin se absolutně nehodí pro Large Breed štěně, a tak jsme se poohlédli někde jinde. Jinak jsem o něm četl samou chválu a vypadá to, že je z velmi kvalitních surovin.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 17:26 

Proteinů je tam 42 %, to se mi nezdá nějak přehnaně moc. Přijde mi to tak akorát. Hlavně že tam nejsou obiloviny.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 18:19 

Kani3 píše:
Proteinů je tam 42 %, to se mi nezdá nějak přehnaně moc. Přijde mi to tak akorát. Hlavně že tam nejsou obiloviny.

Pro štěňata velkých plemen je 30% maximum. Při vyšších dávkách rostou štěňata rychleji než je pro ně zdravé. Osobně je mi líto, že Orijen nemá širší produktovou řadu. Kdyby tam bylo těch bílkovin méně, tak by to pro nás byla první volba, protože jinak je to složení bez chyby. Kdyby nám v dospělosti nechutnaly Artemis Adult, tak Orijen zvážíme.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 18:40 

Nevím jestli to je dáno obsahem protein. Eukanuba má myslím méně jak 30% proteinů a psi po ní rostou hrozně rychle do výšky. Tak nevím jestli to není spíš nějakýma jinýma přídavkama. Úplně nechápu proč by zrovna proteiny měly uryhlovat růst nezdravě. Tělo si vezme kolik potřebuje, kapaita vstřebávání střeva je určitě omezená v tomhle směru. Je na to nějaká studie?

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 18:59 

Kani3 píše:
Nevím jestli to je dáno obsahem protein. Eukanuba má myslím méně jak 30% proteinů a psi po ní rostou hrozně rychle do výšky. Tak nevím jestli to není spíš nějakýma jinýma přídavkama. Úplně nechápu proč by zrovna proteiny měly uryhlovat růst nezdravě. Tělo si vezme kolik potřebuje, kapaita vstřebávání střeva je určitě omezená v tomhle směru. Je na to nějaká studie?

Srovnávat Eukanubu (o teochu lepší Pedigree) s Orijenem se nedá. "Kapacita vstřebávání střeva" to asi ne.
Obecně to platí jako u lidí (protože se vyznám ve výživě lidí a psů ne, tak jsem se informoval v CHS a vetů jestli to talk opravdu je ) kvalitní bílkovina + fyzická námaha = růst. Čím větší množství proteinů, tím rychlejší růst. Je to stejné, jako bys chodila do posilovny, ale je to 10x umocněné tím, že je to štěně a ještě k tomu všemu roste samo od sebe dost rychle.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 19:01 

Každopádně jsou Orijen super granule a na tom se asi shodneme.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 19:10 

jj na tom se určitě shodneme. Na jiné bych už nepřešla. Tak s tou vyživou jsme na tom podobně. Když to vezmu tak člověk potřebuje asi 15 % u psů by mě asi vůbec nevadil víc jak dvojnásobek. Přece jenom dřím jejich jídelníček byl hlavně maso, vím nedá se to srovnávat, dneska mají psi uplně jinou trávicí soustavu. Razím heslo raději víc proteinů než málo :-). Co chovatel a veterinář to jiný názor. Hodně z nich propaguje purinu pro plan, která je v americe a kanade marketovka jako pedigree. Pedigree je fuj hnus a marketovky nesnáším je to odpad. Rozhodně jsem Orijen zastánce :D

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 20:06 

Podle mě je Orijen jedno z nejhůře udělaných krmiv na trhu :D :oops: Takže já se s vámi rozhodně neshodnu :roll:

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 20:07 

Prozraď proč.. :-)

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 20:29 

Proč?Tak za prvé pes není výhradní masožravec,aby si dokázal poradit s takovým množstvím bílkoviny aniž by to v pozdějším věku neodnesli ledviny a za druhé pes musí mít přílohu i ve formě obilovin(kvůli vláknině apd.) ...to jak mají to krmení postavené vůbec neodpovídá trávění psů,ale spíš koček...

Já bych tohle krmení psovi nedávala ani kdyby bylo zadarmo...

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 20:46 

Myslím, že příčin proč pejskovi selžou ledviny je neskutečně mnoho asi bych si netroufla to někdy svést pouze na to že pes měl víc proteinů než jiný. Pochybuju, že na tohle někdo udělal studii. Druhak v obilovinách tý vlákniny moc neni jsou tam hlavně škroby a ne vláknina. Vláknina je v zelenině (tam je jí mimochodem nejvíce). Nikdy jsem neslyšela, že by někdo doporučil obiloviny jako zdroj vlakniny. Co vím tak hodně lidí zatracuje obiloviny v krmivu pro psy. podle mně je pes převážně masožravec a ne vegetarián.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 20:55 

Kani,já se s tebou nehodlám hádat,ty jsi koukám stejně ve všech ohledech nejchytřejší :D :D
Zkus si prosím něco o té výživě přečíst ať se ti otevřou oči :-)

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:06 

Nejsem nejchytřejší a nehádám se jen diskutujem.
Ale v obilovinách fakt neni víc vlákniny než v zelenině.
Když někdo něco tvrdí tak chci vědět proč, tak se nemusíš hned čílit, když chci aby si zdůvodnila svůj názor.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:22 

Já se nečílím,jen mě nebaví se tady sáhodlouze rozepisovat...bylo by to opravdu na dlouho a na to já fakt nemám čas,ani náladu :D

Jen ještě řeknu něco...Orijen nakupuje vždy od toho,kde se mu to nejlépe hodí a není to tak dávno,co nakoupili na burze lepek z Číny,který byl bohužel závadný a v Austrálii došlo k hromadnému stahování Orijenu z trhu(ne tedy psího,ale kočičího),protože docházelo k hromadným umrtím koček jím krmeným na neurologické příhody....podle veterinářů a lidí,kteří to vyšetřovali se mluví i o nedostatku vitamínů a o toxických konzervantech přítomných v krmivu....to si myslím mluví za vše...podle mě to prostě není spolehlivý výrobce,od kterého bych nakupovala krmení pro svého psa,ani kočku....jakmile krmení nemá vlastní výrobní továrnu,tak od něho nikdy nic nekoupím,protože jeho zdroje počátečních surovin se většinou spoléhají na nákup na burze,kde pokaždé vlastně koupí něco jiného od někud jinud....

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:31 

Trosku divny kdy orijen je bezlepkovej (lepek je v obilovinach a vetsina potravnich alergii je na nej proto tam ty obiloviny nejsou) tak proc by ho stahovali kuli nekvalitnimu lepku. Jinak mnoho let (v podstate od uvedeni na nas trh) jsem krmil celou smecku vcetne malych stenat prevazne Acanou a ze celou dobu jsem nemel jediny zavaznejsi zazivaci problem. ted teda krmim cca 50%syrovou stravu a cca 50% acanu a opet jsem vice nez spokojenej

http://www.pesani.cz http://tchor.rajce.net
viphone: +420325203956

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:33 

Z toho mi jednoznačně vyplývá, že když připravím psovi maso, přílohu, zeleninu, tvaroh, vejce, vývar z vepřových nožiček a kůží, lněné semeno, olivový olej, rybu a další věci, vím, co mu dávám a vyvaruju se takovýchto překvapení. Navíc mu dávám přirozené, stravitelné žřádlo, které můžu upravit podle zátěže, počasí, způsobu odchovu psa a tak dál. Je to pro mě potvrzení, že přirozené jídlo je to nejlepší.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:34 

Jj máš pravdu,s tím lepkem jsem se upsala,chtěla jsem napsat masovou moučku.... :D A to maso bylo bohužel ošetřeno něčím toxickým....a neboj,já to mám z prověřených zdrojů..bylo to dokonce na stránkách výrobce Orijenu a Acany...že tento incident proběhl...sice se s tím moc nechlubili,což je samozřejmé,ale bylo to tam....

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:35 

Hanko urcite je nejlepsi pripravovat zradlo doma ne vzdy to ovsem jde.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:40 

Karin píše:
Jj máš pravdu,s tím lepkem jsem se upsala,chtěla jsem napsat masovou moučku.... :D A to maso bylo bohužel ošetřeno něčím toxickým....a neboj,já to mám z prověřených zdrojů..bylo to dokonce na stránkách výrobce Orijenu a Acany...že tento incident proběhl...sice se s tím moc nechlubili,což je samozřejmé,ale bylo to tam....

Jo to uz zni pravdepodobneji, ale to se vzhledem k tomu jak se tyto suroviny ziskavaji muze stat kazdemu vyrobci. Nejsem tak uplne presvedcenej o tom ze za to tak uplne muzou. Sice mohli udelat rozbor, ale to by muserli testovat kazdou dodavku surovin coz je technicky i financne neproveditelny.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:46 

Dobře,ale co takhle brát suroviny od stejného prověřeného dodavatele vždy a ne kupovat co se zrovna namane??
Proč mohou existovat výrobci krmiv,kteří na tohle dbají a své zdroje mají prověřené a nikdy by nenakoupili jinde a tací,kterým to je jedno,jen když ušetří...?
Nemyslím si tedy,že by za to tak uplně nemohli,to ta jejich touha co nejvíce ušetřit,ta za to může...

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:48 

Karin, můžu se zeptat co doporučuješ za značky? Docela bych s etřeba na ně i mrkla, složení a tak...

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:54 

Kani ,zkus mrknout sem http://www.krmivo-pro-psy.com/index.php?r=7290 těmhle značkám já osobně věřím...i když samozřejmě ne všechny mám vyzkoušené,ale podle mě pocházejí z důvěryhodných zdrojů.Třeba tě tam něco osloví :-)

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:57 

Rozbor no Orijen - Adult: (je teda v ANJ)...

Pros: High named meat product content, grainless, uses high quality ingredients throughout.
Cons: High protein may not be suitable for puppies.

The first three ingredients of this food are all named meat products, two of which are in meal form. There are further meat ingredients fifth, ninth and tenth on the ingredient list. We can thus have a high level of confidence in the meat content of this food, which the manufacturer states to be 70% of the total.
This is an entirely grainless dog food. The major carbohydrate source is potatoes, which are also a good source of B vitamins and other minerals. There is a good range of fruits/vegetables in the food, whole eggs and a good range of probiotics.
This food is outstanding in that it contains no grains whatsoever. Grains are not a natural part of a canine diet and it is pleasing to see dog foods on the market that exclude grains completely from the diet. This is a far more natural food concept and combined with a complete lack of any low quality or controversial ingredients is the reason this food is placed in a class above the more conventional form dry dog foods.
The only caution we would make on this food is that the high protein content may make it suitable for adult dogs only, particularly in the case of large breeds.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 21:57 

The manufacturer has provided the following statement in regards to the use of Ethoxyquin (a chemical preservative often found in fish ingredients): "All ingredients are purchased ethoxyquin free and we maintain written quality protocols and supplier agreements to this effect. All ORIJEN fish meals are preserved exclusively with NATUR-OX (a blend of rosemary and mixed tocopherals), and our fresh fish are truly FRESH -arriving without any preservatives what-so-ever."

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:00 

neverim tomu ze v cenove relaci ve ktere se tento vyrobce pohybuje je firma ktera nakupuje jen u spolehlivych zdroju to by se totiz do te ceny nemohli vejit.

Jak rikam za cca 12 let krmeni acanou jsem neme jedinej zavaznejsi problem. Coz rozhodne nemuzu napsat u nekolika druhu i mnohem drazsich krmiv.

Z tech krmiv ktery jsou v tom odkazu mam zkusenosti jen s firstmate - je to dobre krmivo, ale subektivne mi prisla acana vyrazne lepsi (podle kondice psa).

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:06 

Karin píše:
Kani ,zkus mrknout sem http://www.krmivo-pro-psy.com/index.php?r=7290 těmhle značkám já osobně věřím...i když samozřejmě ne všechny mám vyzkoušené,ale podle mě pocházejí z důvěryhodných zdrojů.Třeba tě tam něco osloví :-)

Je fakt, že ultraprémiová řada od First Mate a granulky od Candidae vypadají co do složení dobře. Po ostatních jsem se nijak zvlášť nepídil, ale pamatuju si, že tyto dva druhy byly v našem výběru poměrně vysoko.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:07 

Tchoř - ono je to i o tom,že ne každému psovi sedí každé krmení...to co sedí tvému psovi a s čím jste spokojeni,nemusí sedět jinému a naopak...každý pes má trávení nastavené trošinku jinak a je občas docela oříšek najít krmení,které by opravdu vyhovovalo....i když je krmení super co se složení týče,pořád to nezaručuje,že zrovna mému psovi bude sedět...

A co se týče těch spolehlivých zdrojů..myslím,že zrovna Orijen je cenou srovnatelný s FM a proč to tedy u jednoho jde a u toho druhého ne?Asi to nebude tak uplně o penězích,spíš o morálních kodexech výrobce...

Annie - a co nám to má říct??Tohle o svém krmení dokáže napsat každý..pro mě jsou důležitá fakta a ne to,co si o sobě vybásní,aby dobře prodávali :-)

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:09 

Jukni na tohle, žebříček by měli setavovat odborníci.
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... t/8/page/2
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... t/4/page/7

podle tohohle jsem si vybírala krmivo já. Orijen je 6hvězdičkové a firs mate 4hvezdičkové

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:14 

Jiste jenze ja nemluvim o jednom psovi, ale o cele smecce. Za tu dobu se jedna minimalne o 25 psu ruznych plemen a ruzneho stari. Krome toho muzu porovnavat i zkusenosti lidi kolem mne.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:17 

Karin píše:
Tchoř - ono je to i o tom,že ne každému psovi sedí každé krmení...to co sedí tvému psovi a s čím jste spokojeni,nemusí sedět jinému a naopak...každý pes má trávení nastavené trošinku jinak a je občas docela oříšek najít krmení,které by opravdu vyhovovalo....i když je krmení super co se složení týče,pořád to nezaručuje,že zrovna mému psovi bude sedět...

A co se týče těch spolehlivých zdrojů..myslím,že zrovna Orijen je cenou srovnatelný s FM a proč to tedy u jednoho jde a u toho druhého ne?Asi to nebude tak uplně o penězích,spíš o morálních kodexech výrobce...

Annie - a co nám to má říct??Tohle o svém krmení dokáže napsat každý..pro mě jsou důležitá fakta a ne to,co si o sobě vybásní,aby dobře prodávali :-)

Jinak si myslím,že to že oficiálně Orijen přiznal, že něco zvorali je fér jednání. Trochu se obávám, že řada velkých firem i kvalitních krmiv by se to snažila zatlouct...

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:21 

Ale je to naprosto zbytecny dohadovani, podle vsech ukazatelu ktery na psech sleduju je, podle mne, stejne suverene nejlepsi syrova doma pripravovana strava ve stylu BARF

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:21 

Tchor píše:
neverim tomu ze v cenove relaci ve ktere se tento vyrobce pohybuje je firma ktera nakupuje jen u spolehlivych zdroju to by se totiz do te ceny nemohli vejit.

Jak rikam za cca 12 let krmeni acanou jsem neme jedinej zavaznejsi problem. Coz rozhodne nemuzu napsat u nekolika druhu i mnohem drazsich krmiv.

Z tech krmiv ktery jsou v tom odkazu mam zkusenosti jen s firstmate - je to dobre krmivo, ale subektivne mi prisla acana vyrazne lepsi (podle kondice psa).

Mam pocit, ze Acana a Orijen jsou od stejneho vyrobce...
Kazdopadne 12 let zkusenosti je vyborne a o tom krmivu to hodne rekne... Myslim, ze Orijen neni na trhu tak dlouho, aby nekdo mohl rict (bez marketingovych plku), jak se ten vysoky obsah protejnu na psech projevi.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:23 

Čekala jsem,kdy to tady padne :D
Dogfoodanalysies je trošku fraška....jak jinak se dá posoudit analýza,která např. stírá krmiva, která používají jako zdroj vlákniny řepu, která byla používána u firem, které chtěly být in v posledních neméně 15 ti letech. Dnes podle nich kdo nepoužívá rajčata, není in. Rovněž preferují
krmiva s pokud možno co největším množstvím použitých surovin. Oku zákazníka to mnohdy opravdu lahodí. Bohužel ale takováto krmiva nejsou vhodná pro každého psa. Navíc se nejednou stalo,že čerpali z již zastaralých obalů krmiv apd. a tím je i poškodili,těžko říct jestli úmysně nebo nikoliv...

Takže já se na to koukám víceméně jen pro pobavení :D

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:25 

Kani3 píše:
Jukni na tohle, žebříček by měli setavovat odborníci.
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... t/8/page/2
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food ... t/4/page/7

podle tohohle jsem si vybírala krmivo já. Orijen je 6hvězdičkové a firs mate 4hvezdičkové

Toto je bez debaty uzitecna stranka, ale divat se jenom na pocet hvezdicek je zavadejici viz. prispevek od Annie, ktery je ze stejneho zdroje...

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:26 

To co jsem napsala, nepisi vyrobci ke sve znacce. Je o tom cely web, o vsech znackach a hodnoti tam kazdou. Odkaz uz poslala Kani3. Ja po denim procitanim tech rozboru jsem se rozhodla prejit na syrove, asi je to fakt to nej...:) Protoze u granuli mi prijede, ze vzdy maj "neco".

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:27 

Tchoř - já ti to přece nevyvracím a určitě tady ode mně nepadlo,že by Acana byla nějak špatné krmení....jen mě zaráží,že firma,která vyrábí jí,dokáže vyrábět i takový paskvil....nic ve zlém...

Ano Barf,je super,ale bohužel ne pro každého :-)

Kani ,smutné na tom je,že se to nestalo poprvé a to už zatloukli,aspoň tedy tady u nás...takže já už jen kvůli tomu jim prostě nevěřím...

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:33 

Karin píše:
Rovněž preferují
krmiva s pokud možno co největším množstvím použitých surovin. Oku zákazníka to mnohdy opravdu lahodí. Bohužel ale takováto krmiva nejsou vhodná pro každého psa.

S tím souhlasím. My jsme tu stránku pojali tak, že jsme si vybrali krmiva 6-4 hvezdicek, ktera se daji sehnat v CR a o nich jsme se snazili sehnat co nejvice informaci. Nakonec nam nejlepe vyslo krmivo, ktere ma 5 hvezdicek, ale predem jsme vedeli, ze tim, ze je tam relativne hodne slozek, tak je vetsi sance na alergii na nekterou z nich.
Jak jsem psal, stranka je to uzitecna, ale brat ji jako dogma nelze.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:45 

Tu stránku jsem jako dogma nebrala. Bylo to jen pro orientaci. Mě právě u orijenky zaujalo to množství masa, že tam není obilí a je hodně proteinů. Bylo to najednou jiný krmivo než všechny ostatní ve zverimexu. A taky mám tak nějak pocit, že vim za co platim a proč to stojí tolik kolik stojí. Mě ve zverimexu doporučovali Proplan, Eukanubu, Hills, Royal canin, Brit to je asi vše. Ani jedny nám nechutnali. First mate mi nikdo nikdy nenabídl.

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 22:57 

Víš ono spoustu výrobců se právě snaží nalákat na něco,co ještě na trhu není ale bohužel kolikrát na úkor těch,kterým je to krmivo vlastně určeno...bohužel

Z těch značek co ti nabízeli v obchodě bych už nešla ani do jedné...jsou to tzv.komerční krmiva....a to už samo o sobě moc důvěry nevzbuzuje :-)

S FM v kamenných obchodech se setkáš jen docela zřídka(na jejich stránkách je seznam,kde se dají sehnat-jinak se objednávají většinou přes net)...ani se nedivím,že ti je nikde nenabídli,protože pro chovatelské potřeby mají pořád dost přísné podmínky,aby je vůbec mohli prodávat..proto je skoro nikde nemají a to co nemají,nebo nemohou sehnat ti samozřejmě nedoporučí

PříspěvekNapsal: pát 17. dub. 2009 23:03 

Orijen kupuju taky přes net, vyjde mne o 300kč levněji. V internetovém vobchodě co v něm nakupuju mají i Firstmate. Nejvíc mne asi zaujalo tohle FirstMate Naturally Holistic. Mám ráda přírodní produkty. Bohužel nemají malé množství abych zkusila jestli by jí chutnalo, 7,5kg se mi na ochutnávku kupovat moc nechce.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina