Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je čtv 01. kvě. 2025 21:45
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 681 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kastrace
PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 09:11 

Čubě je potřeba zabavit mozek, aby nevymýšlela kraviny. Zkus jí učit nějaké nové povely, rozeznávat hračky apod.... Pokud píšeš, že je zdravotně OK, problém by se tím měl vyřešit. Prostě ji zaměstnej.

PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 09:17 
Oprávněný poradce

Pokud sis to tu přečetla, tak víš, že "místní" názor je nekastrovat ale ani nemnožit. Tudíž jí pořádně zaměstnejte, vytýhněte jí někam mezi veselý psy, děti aby přišla na jiné myšlenky. Potřebuje makat, makat a zase makat. Při příštím hárání začněte se zátěží už třeba během hárání (ale zase jí nepřetáhněte), aby na falešku vůbec ani nevzpomněla. Mrkni se také sem

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 11:06 

Myslím, že děláme, co můžeme, i co se pohybu týká, alespoň 6 hodin denně jí opravdu honíme. I když při její současné loudavosti to není zrovna jednoduché. Jak to chvíli necháš na ní, jde se někam zdekovat a povalovat. I na cvičáku, kde řádí štěňata, venku, uprostřed cesty...Normálně je hyperaktiv, který se nezastaví. Ta změna v chování je obrovská. Vydržíme a snad bude lépe.

PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 11:09 

opravdu tam nemůže být jiný zdravotní problém??? Já bych zkusila jinou veterinu - už kvůli tomu jejich doporučení :evil: ...

PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 12:57 

Desenský píše:
Mýlíš se, vliv to má docela veliký. Záleží také na tom, kdy byla fena kastrovaná.

Kastrovaná prý byla asi v roce... a s cizími psy se celkem nestýká - jen za plotem a to na ně štěká

PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 15:35 

Desenský píše:
Není neobvyklé, že kastranda štěně nepřijme, i kdyby se to lámalo přes koleno.

Co to v tomhle případě znamená, nepřijme? Že žádná síla nezabrání tomu aby ho vyháněla, že ho nikdy neuzná jako člena smečky? Nebo že ho bude jen znechuceně tolerovat (z povinnosti)...?

PříspěvekNapsal: čtv 27. kvě. 2010 22:03 
psycholog psů

Zita píše:
Co to v tomhle případě znamená, nepřijme? Že žádná síla nezabrání tomu aby ho vyháněla, že ho nikdy neuzná jako člena smečky?
Ano, není to neobvyklé. OT etrém: zkus všechny tchýně přemluvit, aby se spolu domluvily. :wink:
Tvrdím, že všechno jde, když se chce..., ale je nutné si uvědomit, za jakou cenu.

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď

PříspěvekNapsal: pát 28. kvě. 2010 07:02 

Tak včera snědla svou poloviční dávku granulí, ale v noci to vyblinkala. Ostropestřec mariánský jí dávám v dávkování 2 x 5 kapek do 1,5 ml vody stříkačkou do tlamičky. Je po něm "sjetá", ale nedrápe se, když jí ho nedám, chování-oblouznění se zlepší, ale drápe se jako blázen. Dnes budu mít konečně k dispozici Gynex. Jak jí ho dávkovat, když váží 5 kg. A nedávám toho ostropestřce moc? Občas už zapomene, že jí šibe. Ona poslouchá, ale je jako film rozložený do jednotlivých obrázků. Dovolila jsem jí "hlídat" pozemek, a to se jí ulevilo. Lítala 2 hodiny jako smyslů zbavená (ale bohužel při tom i šikanuje okolí, nikdo neprojde..) Myslím, že jí musím prostě dostat z deprese. U sousedů maltézačka opravdu čeká štěňata, může to mít vliv? Prosím o kritiku, pusťte se do mě, ať vím, co dělám blbě.

PříspěvekNapsal: pát 28. kvě. 2010 07:20 
psycholog psů

Pokud je sousedovic fenka nabitá mateřskými hormony, může to mít vliv a na to je nejlepší pravidlo našich babiček "dlouhý bič a krátký dvůr". Prostě ji zaměstnat, ale ne šikanováním okolí. Osobně to řeším navozováním stresů, myšleno zaúkolováním novými složitými úkoly, které chci dotahovat do konce a když je to málo, přidám další náročné úkoly. Klidně i učím novinky, o kterých pes dosud ani neslyšel. Prostě tak zaměstnat hlavu, že jí z toho půjde hlava kolem. Jestliže fenka šikanuje okolí, zaděláváš si na problém, zvláště pak když ji to začne bavit. Tolik volnosti fenkám nedávám, naopak, obrátím šikanu proti nim, aby "je přešly roupy".
Dávkování ostropestřce není přehnané, jen bych z toho odpařil líh.

PříspěvekNapsal: sob 29. kvě. 2010 12:20 

Čubís se vrací z bezvědomí mezi nás =D> Zbodla syrové maso, chrněla po několika týdnech celou noc, neblinkala a už docela normálně vnímá. Ještě není tak rychlá, občas se to ještě zakousne, ale restart se povedl. Zabral gynex, příroda a určitě i vaše myšlenky. Díky.

PříspěvekNapsal: sob 29. kvě. 2010 13:39 

Myslíte si, že je problém kastrovat fenu po reprodukčním věku? Jde o to, že většina fen, které znám, včetně naší minulé, trpěla ve stáří na záněty dělohy a cysty na vaječnících. Tak moc nevím, jak to řešit. Podotýkám, že mám papíráky a řekla bych dost kvalitně BARFUJU včetně bylinek...

PříspěvekNapsal: sob 29. kvě. 2010 17:27 

do zdravé fenky bez problémů bych "neřezal" - není to zas tak malý zásah do organismu (jak tvrdí někteří veti) , nehledě na hormonální rozhašení a další možné komplikace (viz studie)...přečtěte si CELÉ
tohle vlákno a pokud vám to jen trochu myslí, tak rozhodnutí je jasné :daz:

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 06:16 

Mám ze zdravotních důvodů (nádor na varleti) kastrovaného psa - v 10 letech. Zhruba po 2 měsících začal vyjíždět na mlaďocha, kterého do této chvíle vychovával. Nevím, jestli to má spojitost jen s věkem - mladý začal dospívat, tak si starý bránil své postavení ve smečce, ale já to připisuju kastraci. Bohužel my jsme neměli jinou možnost. U zdravého psa bych to jako prevenci nedělala. Mám i fenku, která je postižená a nikdy štěňata mít nebude... ani tu jsem nenechala vykastrovat - a máme psy.

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 08:19 

Dobrý den, mám fenku 1,5roku. Kříženec jezevčíka. Už ji mám objednanou na kastraci příští týden. Dost jsem se nad tím rozhodovala. byla jsem i vetererinářů a 2 mi kastraci doporučili a že bude vše v pohodě a předejde se zdravotním problémům, když nechci štěňata atd. Jeden říkal, že má taky fenku a zvládá to s kastrací v pohodě.Kety je jinak zdravá. A když si tady pročítám ty vaše příspěvky a názory pana desenského, tak nevím jestli tu operaci nemám zrušit. Bydlíme v domě a na zahradě máme ještě jednoho psa, ten už je sice starý,ale bývá jen venku. A kety zase doma, na zahradě jsou oba jen pod mým dohledem. Protože pes by mi fenku nejraději nakryl. A jak už jsme psala štěňata nechci, ale když kety hárá, on se může zbláznit. I když s ní třeba na zahradu nechodím. Naši jsou taky pro kastraci, protože pes hodně vyvádí (vyje, chce utíkat za ní, ale jinak, když feny nehárají je klidný a v pohodě, už to taky není žádný mladík) Vím, jak vypadá zvíře po kastarci, zažila jsem to u své kočky, je to hrozný pohled. Jedna známá nechala kastraovat fenu 2 roky- labrador. Právě kvůli těm zdravotním problém atd. Podle ní se stím fenka vyrovnala dobře a že se nijak nezměnila. Ted jsem opravdu v rozpacích, zda zrušit nebo nechat kastrovat. Bojím se i té falešné březozti,ale když pan desenský říká, že se to dá zvládat....

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 10:15 

sakra to si neuvědomujete, že jde o zcela ZBYTEČNÝ zásah do zdravého organismu...
jen z lidské pohodlnosti ? :dozdi:

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 11:31 

Souhlasím... je to zcela zbytečné. Uhlídat se to dá a faleška není problém. Stačí feňuli víc zaměstnat... a ono se to vstřebá. Zkus si to převést na sebe... Nechala bysis udělat sterilku z důvodu, že nechces děti? Sla bys na ten zákrok? Co psychika? Ta fena si to sice neuvědomí možná rozumem....ale bude vedět, že není ani fena ani pes... Nikdy bych nenechala operovat zdravého psa. Nejsem takovým pánem tvorstva, aby mi příslušelo mrzačit živou bytost

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 12:04 

Přesně tak. Normálně bych tu kastraci zrušila. Naprosto zbytečnej zásah do organismu. Hárání dvakrát do roka se dá zvládnout. Kastrace jedině ze zdravotních důvodů (aktuálních, ne prevence). Co já bych dala za to, aby byl můj pes tak zdravej a kastrace mu nehrozila :?

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 15:17 

Taky bych ji nenechala řezat "jen tak". Píšeš, že hlavní důvod je, že nechceš štěňata - a i kdyby se vám náhodou povedlo ji neuhlídat, dá se případně udělat kastrace březí feny.

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 16:13 

Děkuji vám za názory, tu kastraci teda zruším. Ono se to dá zvládnout, když jsou to zhruba 3 týdny 2krát za rok. Já jsem byla za začátku spíš taky proti a když náš vererirář říkal, že je to běžný zákrok, že bude vše v pohodě. Ale máte pravdu, že to velký zásah do organismu a změna hladiny hormonů. Raději to nechám takhle :wink:

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě. 2010 18:40 

Rozumný řešení. Veterinář měl ale pravdu, bohužel je to pořád ještě běžný zákrok :?

PříspěvekNapsal: pon 31. kvě. 2010 07:35 
psycholog psů

V tomto kontextu bych slovo zákrok nahradil výrazem "výdělěk". Veterináři z nejrůznějších důvodů rádi doporučují kastraci, jelikož je to narozdíl od lacinného očkování snadný zdroj mnohem většího příjmu. Jak už jsem se zmínil dříve, veterináři jsou největšími dealery kastrací právě proto, že tento zákrok není zadarmo. Kdyby zadarmo byl, jistě by přehodnotili své argumenty ohledně toho, jak je to nej v prospěch psů.
Mám smečku fen, za plotem psy a v době hárání všech fen i naráz tady mám zpravidla klid. Umím si to dvakrát do roka ohlídat a pokud psi vyvádí?... jejich problém, když se zbytečně stresují, hubnou a jinak si komplikují život. Slušne vychovaný pes háravky neřeší, protože ctí právo alfa, jímž není. A když to nerespektuje, dám mu rychlokurz slušného vychování.

PříspěvekNapsal: pon 31. kvě. 2010 07:49 

Teď zase řikala kolegyně, že čuba jejího přítele (13 letá), měla zánět dělohy, tak ji vykastrovali a veterinář řikal, že to má proto, že nikdy neměla štěňata... takže už vidim, jak dalšího psa nechaj kastrovat preventivně :? ale tohle slyšim každou chvilku...

PříspěvekNapsal: pon 31. kvě. 2010 08:30 
psycholog psů

Na základě těchto argumentů vznikají množírny a podporuje se masové kastrování.

PříspěvekNapsal: pon 31. kvě. 2010 08:34 

No právě, ale když jsem se jí to snažila vysvětlit, tak řekla, že je to "přece veterinář, tak má asi pravdu". A ona je přesně ten člověk, to bude vycukávat štěně za kůži a mlátit novinama za loužičku, protože to tak slyšela. To, že si chce pořídit dobrmana- psa, protože je to "hezkej pejsek", je docela blbý. A nedivila bych se, že ho nechá vykastrovat, až začne puberťačit, pokud jí to veterinář doporučí, protože se po tom "určitě uklidní"...

PříspěvekNapsal: pon 31. kvě. 2010 15:42 

S těmi veterináři máte asi pravdu, že to berou spíše jako zdroj přivýdělku. Když jsem tam volala, že to ruším tak se úplně divil, jak je to možné...

PříspěvekNapsal: pon 31. kvě. 2010 16:04 

Zkus se zamyslet i nad tím, že veterinu jdou studovat lidi, kterým na zvířatech záleží. A ne všechno je černobílý a jen dobrý nebo jen špatný.

PříspěvekNapsal: čtv 03. čer. 2010 11:14 

Fenrizka píše:
Zkus se zamyslet i nad tím, že veterinu jdou studovat lidi, kterým na zvířatech záleží. A ne všechno je černobílý a jen dobrý nebo jen špatný.

Ale úplně nejvíc škody nadělá právě omezenec, co koná v tom nejlepším úmyslu! Když tu ze studentů veteriny padá, co se dovídají na přednáškách, zní to občas dost strašidelně. Pokud toto vstřebá nekritický, omezený jedinec líný zamyslet se a získat si informace v širším kontextu, tak samozřejmě bude podle toho konat a "myslet to dobře". Mezi lidskými lékaři je takových docela vysoký procento a není důvod si myslet, že s veterináři to bude lepší.
Pokud člověk nemá moudrého lékaře kterému věří, je snad lepší nechodit nikam...

Předmět příspěvku: Kastrovat alebo nie?
PříspěvekNapsal: sob 05. čer. 2010 07:38 

Dobry den,mame psika krizenca 3a pol rocneho.Od malicka je hrozne na feny,najhorsie je to ze napada druhe psy,takze je stale na voditku,nevybeha sa tym padom a je to este horsie.Je dost dominantni ma svoju "hlavu" a proste ja na to nemam.Inak by nebol problem,akurat to ze ked snim ideme von musym byt stale vstrehu,lebo on cele uzemie kde chodime von(byvame na sidlisku) bere ako jeho.Uz sem mali i problemy doli tomu..vyhrazky a podobne.Preto sa chcem poradit, dat ho kastrovat alebo nie? Viem ze je to velky zasah a rozhodnuti onom bez neho,ale fakt neviem co robit.Takto to nie je dobre ani prenho ani pre nas.Inak by mohol byt kludne pusteny aj ked je to divoch,ale to by v okruhu 3 kilometre nesmel byt zadny pes.Moze kastracia pomoct v tom,ze nebude napadat druhe psy?Dakujem za Vase nazory a rady

PříspěvekNapsal: sob 05. čer. 2010 09:35 

dost pravděpodobně ne. váš pejsek je s největší pravděpodobností dosti rozmazlený a nevychovaný doporučuju domluvit si konzultaci na Vlčárech místo kastrace uděláte tak uplně nejlíp. z blavy to není zase tak daleko

Předmět příspěvku: Re: Kastrovat alebo nie?
PříspěvekNapsal: sob 05. čer. 2010 09:41 

Nechápu, co má kastrace společného s tím, že je pejsek nevychovaný a dělá si, co chce. To si bude dělat dál i jako kastrovaný. Tudy cesta nevede. Chtělo by to se zaměřit na výchovu pejska a zapomenout na to, že by se daný problém dal vyřešit kastrací. Přece ho nezmrzačíte proto, že jste ho nedokázali vychovat.

PříspěvekNapsal: sob 05. čer. 2010 09:50 
Oprávněný poradce

lukeb11 tvoju otázku som presunula do témy,v ktorej je kastrácia riešená. S tým, že to, čo je v hlave psa, sa v týchto prípadoch tak celkom guľkami neodstraňuje, odporúčam prečítať, tak isto, ako sekciu o agresivite na druhých psov TU. Odporúčam aj nájsť si príspevky o dominancii (pomôže funkcia "Hledat" na hornej lište poradne)

Předmět příspěvku: Re: Kastrovat alebo nie?
PříspěvekNapsal: sob 05. čer. 2010 22:03 

lukeb11 píše:
...Moze kastracia pomoct v tom,ze nebude napadat druhe psy?Dakujem za Vase nazory a rady

Ahoj, kastrace tohle ovlivnit vůbec nemusí. Bylo by to zbytečné. Jsi ale na správné adrese.
Studuj téma agresivní chování a napadání jiných psů a zkus se mrknout na nějaký freečko:)

PříspěvekNapsal: sob 05. čer. 2010 23:35 

Mám psa samca,štartoval mi skoro po každom psovi ktorého sme stretli a je aj dosť na "baby".Dnes sme dokonca venčili s dvoma háravkami.Nevšímal si ich,proste nesmel.To ako si chovanie tvojho psa urobíš,je v tvojej hlave a nie v jeho gulkách,ako písala rea.A to štartovanie po psoch sa tiež dá výchovou krásne eliminovať.Choď na vlčáre alebo na niektoré freečko,ušetríš si nervovanie z tvojho psa.
lukeb11 píše:
Je dost dominantni ma svoju "hlavu" a proste ja na to nemam.
Túto vetu si vymaž z hlavy,inak s týmto problémom nepohneš.

Předmět příspěvku: Kastrace? Ano ci ne?
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro. 2010 19:37 

Dobry den, rozhodla jsem se pro kastraci me skoro sedmilete bullterierky a nejsem si stoprocentne jista jestli delam spravne. Fenka je zatim zdrava, stenatka nikdy nemela a pro kastraci jsem se rozhodla po konzultaci s moji veterinarkou abychom snizili riziko onemocneni mlecne zlazy prip.nadoru. Nejsem si jista proto ze je fenka zatim zdrava a taky proto ze se obavam tloustnuti, bulici k tomu maji sklon uz tak, tak aby pak nemela problemy pro zmenu s kloubama. Stravu samozrejme prizpusobim, ale slysela jsem ze pejsci tloustnou i tak. Mohl by mi nekdo zkusenej a znalej napsat svuj nazor?

Předmět příspěvku: Re: Kastrace? Ano ci ne?
PříspěvekNapsal: čtv 02. pro. 2010 19:46 

Pokud je zdravá, nevidím reálný důvod ke kastraci... :-k

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro. 2010 19:49 

A ví ta tvoje veterinářka, že z hlediska prevence rakoviny mléčné lišty má smysl jenom kastrace nejpozději po prvním hárání (před druhým)? Pozdější kastrace už nemá naprosto žádný efekt.

PříspěvekNapsal: čtv 02. pro. 2010 20:53 

Já bych s názorem tvojí vetky nesouhlasila.

Předmět příspěvku: Re: Co se vám dnes povedlo (...a nepovedlo) IX
PříspěvekNapsal: čtv 09. pro. 2010 21:41 

Ma pekne se..ú na FB,holka v "pomoc psíkom" sa pýta na radu či má nechať vykastrovať svoju ročnú fenu,že sa hrozne bojí že jej umre na rakovinu ako prvá fena ktorá nebola kastrovaná.Samozrejme všetci,aj jedna vetka tam radia kastráciu.Všetko slováci.Že sú 100 rokov za opicami viem,ale až takto? :hnev: :dozdi: Dala som tam odkaz na tému o kastrovaní stadeto,ale neviem či ju to presvedčí...

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 08:26 

Indiánka píše:
Holka mi hovorí-99% sa tu prikláňa ku kastrácii,čím to bude? Ja som jej odpovedala:99% čo sú za sú slováci a o tých si už dávno myslím že sú 100 rokov za opicami. :D

A tak ja by som to nevidela len tym, ze su to slovaci :wink: Ono na ceskych forach mimo Desenskeho by to dopadlo rovnako. A s tou kastraciou - ja uz davno zastavam nazor nasho veterinara. Pokial fena nema problem, je to zbytocne, pokial ma problem opakovany, tak kastrovat. Nie som radikalne za ani proti. A i ked som bola este na Slovensku, tak som (aj na tejto diskusii pred piatimi rokmi) riesila odovodnenu kastraciu nasej fenky. Mne sa do toho nechcelo, mame sa do toho nechcelo... a ked som sa nakoniec v zaujme zachovania zivota feny rozhodla pre kastraciu, tak to mama dlho prezivala - bola som vraj bezcitna, mozno by to nebolo tak zle...
No, takze na slovensku panuju i take nazory :)

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 08:39 

Slováci maj plán na plošný kastrace, zatím se aspoň snažej sehnat peníze a kastrovat všechno, co projde útulkama. S tím souhlasím. Pokud kastrovat, tak všechno, kromě špičkovejch zvířat, který maj co nabídnout (těch znám opravdový minimum a ani na jednom se nechová). Aspoň by každej Alík neměl štěňata. Útulky by se za chvilku vyprázdnily a pes by se stal nedostatkovým zbožím, ne něčím, co si může pořídit každej zadarmo. Populaci psů žijící mezi lidmi by to velmi prospělo. Třeba by se s nima zacházelo konečně jako s živou bytostí, ne jako s kusem... Dokud se lidi nenaučí přemýšlet nad důsledkama množení ( a to i psů s PP), tak by to holt odnesli takto psi. Pořád lepší kastrace, než celej život v útulku, střídat majitele, nebo bejt na řetěze.

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 08:52 

To je to menšie zlo.Lenže zadavatelka má vymazlenú toy pudlíčku a kastrovať chce preventívne lebo sa bojí že ochorie na rakovinu ako jej prvá pudlíčka. :?

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 09:03 

Indiánka píše:
To je to menšie zlo.Lenže zadavatelka má vymazlenú toy pudlíčku a kastrovať chce preventívne lebo sa bojí že ochorie na rakovinu ako jej prvá pudlíčka. :?

Tak.. na druhu stranu, pokial by mala byt z toho neustale na nervy a fenu sledovat a s kazdou koninou ju hnat na RTG a sono koli rakovine.. z toho bude na nervy aj fena. A je fakt, ze pred rakovinou pohlavnych organov to uchrani - kde nic nie je..
U nas dala suseda o kusok dalej kastrovat bischona. 2rocny, nevychovany, rozmaznany az hroza. Znackuje im doma, cesat ho nemoze (on to nema rad), celkovo si to tam sefuje presne jak rozmaznane decko - JA chcem, JA nechcem .. nedas? Pocuram, pokusem .. Nesamostatny. Im to bolo poradene, ze by sa vraj skludnil. Ked som im hovorila, ze to nema moc vyznam, ze akurat mozno haravky, ale inak je to o vychove. "Ale on je jinak hodny. A my ho mame radi, je to nase zlaticko... " Lenze vychova je nadlho a kastracia hned..
A pes je samozrejme este horsi, takze uz som im poradila osobnu navstevu u Ruda. Pretoze tam uz je tolko chyb na kope, ze to uz si ani netrufam radit.
Taketo pripady samospasneho zazracneho riesenia vychovnych problemov mi pridu horsie, ako preventivna kastracia..

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 10:47 

Na jaře jsem psala o problémech své fenky při hárání. Pomohl gynex a ostropestřec. Trpěla šíleným svěděním. Teď jsme po druhém hárání, průběh hárání opět předpisový. Stav po hárání fyzicky katastrofa. V kebulce je už srovnanější, takže poslouchala, nestávkovala. Srst však vypelichaná, vydrbaná, ukousaná, z dásní tekla krev (kámen nemá a zuby má zdravé), ošívala se jako by ani nebyla ve svém těle, pokulhávala. Povahu má skvělou, takže nikoho s ničím neobtěžuje a snaží se s tím poprat sama. Jdu s ní třeba 7 x za noc ven, kde se jí uleví, odreaguje se.... ale jsme obě dobité z nevyspání. Mám pocit, že má snad nějakou alergii na vlastní hárání. Slyšeli jste někdy o něčem takovém?
Kapala jsem gynex, ostropestřec, teď detoxikujeme lehce renolem, pak dle návodů regalenem "přejedeme" játra. Uzobává granule s lososem, jinak je na mase (syrové i vařené), zelenině, pupalkovém oleji, bylinkách.
Shrnuto, podtrženo, do formy a původního stavu fyzického jí budu dostávat do příštího hárání. Je to papírák a měla být chovná fenka, ale stále více se kloním ke kastraci. Mám pocit, že stav po hárání je pro ní strašně destruktivní. Mezi 1. a 2. háráním byla 2 měsíce ve špičkové kondici, jak na těle tak na duchu. Říkám jí, že je vlčák pro hobity. Přijde hárání a je dobitá. Co s tím? Chci, aby měla pěkný život. Poradí někdo?

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 10:53 

Mluvili jste se svým veterinářem o možnostech autoimunitního onemocnění u vaší fenky?

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 11:00 

vyšetřete štítnou žlázu- tohle nemá cenu řešit a zaplácávat rpoblém- určitě jde o nějaký hormonální disbalanc.

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 11:05 

Ne, bohužel moc veterinářům nedůvěřuji. Alespoň co se týká záležitostí mezi nebem a zemí. Špatně se to vysvětluje. Pokud by šlo dokázat autoimunitní onemocnění z jediného odběru krve, nemám nic proti, ale nechce se mi jí podrobit diagnostice jako je tomu u lidí. Tisíc vyšetření, biopsie, narkózy. Kdyby její problémy vyřešila kastrace, přijde mi to jako nejschůdnější řešení. Ale právě to kdyby.(?)

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 11:08 

štítnou žlázu zjistíš z ejdiného doběru krve asi za 200kč doporučuju udělat protože pak veškeré rpoblémy vyřeší sice doživotní podávání léků ale vyřeší se to . kastrací toto onemocnění můžeš třeba naopak velmi výrazně zhoršit

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 11:11 

Marsé píše:
Ne, bohužel moc veterinářům nedůvěřuji.
Tohle naprosto chápu - a zkoušela jsi teda nějakou celostní medicínu? Ty bylinky a sirupy, máš podložené od někoho zkušeného? Já zas třeba taky nevěřím ordinování těhle věcí naslepo.

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 11:17 
psycholog psů

Veškeré energetické nerovnováhy v tomto ohledu jsem vyřešil bowenkami spolu s TLC v období hárání. Maximálně bylinkami, ale ty většinou nebyly třeba.

PříspěvekNapsal: pát 10. pro. 2010 11:17 

Štítnou žlázu vyšetříme, já jí mám taky v čudu, třeba se tak podobáme :lol:
Přípravky jsou od firmy Energy, gynex používá i pan Desenský, a když jsem viděla, jak jí to jde k duhu, nepochybuji o účinnosti těch ostatních. Ostatně i vironal nám už zázračně pomohl během chvilky při docela kritické situaci... a stačila jediná dávka. U veterinářů by léčba proběhla mnohem drsnějším způsobem. Ale nezatracuji ani lékaře ani veterináře, ale jsou prostě situace, se kterými za nimi nechodím, ani se sebou ani se zvířaty.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 681 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina