Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je pát 02. kvě. 2025 12:40
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: granulky, konzervy - jaké jsou nej....
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:55 

např. FirstMate Pacific Ocean Fish Puppy, nevím jaké máš plemeno (vzrůst) u velkých psů pozor na bílkoviny, v tomhle je 28%

PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:56 

My teda částečně barfujem, ale co se granulí týče, naše mlsná pastevkyně se coby čtyřměsíční štěník nadchla pro Brit Care Junior lamb and rice. Jelikož je taky rybkomilná, máš vidět, co udělá pár stříknutí do granulí lososového oleje taktéž od BC. Úplně se nadšením klepe, když to baští.

PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 13:58 

jj to je pro dospělé, pro štěňata má First Mate Pacifik Ocean Fisch puppy...

Předmět příspěvku: Re: Co tyto?
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 14:02 

kecka1 píše:
Znáte někdo tuto značku GO! ? Objevila jsem na těch stránkách granule.cz toto:

Kdybys četla registrační podmínky, zjistila bys, že "Není dovoleno bez předchozí domluvy s administrátorem vkládat žádné odkazy na jiné než vlastní internetové stránky." A další zajímavé věci o tom, co se tu smí a nesmí. Vřele doporučuji přečíst si to teď, když už jsi to nečetla při registraci.
Granule Go!Natural krmím už několik měsíců, pes je žere ochotně a přibral (je hubený). Nevidím problém v tom, že nejsou kategorizované podle velikosti a stáří. Ty s lososovou příchutí mají rybí vůni, vždycky dostanu chuť na rybičkovou pomazánku.

PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 14:03 

Já vím, že jsem s tím asi už otravná, ale já bych mu prostě občas koupila rybu. :mrgreen:

Pinč i dobrman se určitě vyvíjí jinak, ale jde hlavně o rychlost a o váhové přírůstky, jinak je to stejné. Takže rozdělení krmení podle velikosti psa ano, podle věku ano, ale podle plemene rozhodně ne. Možná tak ještě barva srsti by mohla být kritériem, třeba karoten může některým barevným rázům plemen pomoct k hezčímu vzhledu (třeba ovčák "komisař Rex") a některým způsobí, že zreziví (bílí psi).

Předmět příspěvku: Granule
PříspěvekNapsal: stř 27. črc. 2011 15:03 

Taradhatu máme labradora. Ohledně těch bílkovin jak jsi psal v těch granulích First Mate 28% je hodně nebo málo?
Lusan - jů, ten olej, to je výborný nápad!
Ježek - díky za tip.
Jitro - ohledně toho odkazu se omlouvám, to jsem vážně netušila.

PříspěvekNapsal: ned 31. črc. 2011 15:49 

Mám fenečku grifonka (stáří 1 rok) a potřebovala by trochu přibrat, což se nám moc nedaří, protože Brigitka baští, kdy se jí zrovna chce, často se v noci chodí dojídat granulkama. Krmíme vařeným kuřecím, paštičkama a granulema (Royal Canin junior). Poradí mi někdo, co jí dávat? Už od štěňátka chodila u chovatelky ve smečce na jídlo poslední, její maminka i babička jsou na tom s baštěním podobně, akorát nejsou tak hubené. :P

PříspěvekNapsal: ned 31. črc. 2011 16:12 

hovězí sirové

PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 07:18 

Prosím, máte někdo zkušenost s krmivem Wolfsblut ?

Předmět příspěvku: Špatná výživa?
PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 14:06 

Tak jak jsem zde řešila, že náš 4,5 měsíční labrouš nesežere granule Eukanuby nikdy samotné, vždy jen s něčím, takže mu do nich přidáváme na střídačku maso, hermelín, tvarůžky, tavený sýr, tvaroh a jiné, ale převážně ty sýry a právě jsem se vrátila z chovatelských potřeb, kde mi pochválili značku granulí, ale to, že mu do nich přidáváme sýry a tvaroh je prý strašně špatně? Prý to pejska naopak odvápňuje a zaděláváme mu na nemocné klouby - je to vážně pravda?

Předmět příspěvku: Re: Špatná výživa?
PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 14:22 

kecka1 píše:
kde mi pochválili značku granulí, ale to, že mu do nich přidáváme sýry a tvaroh je prý strašně špatně? Prý to pejska naopak odvápňuje a zaděláváme mu na nemocné klouby - je to vážně pravda?

Syry nevadi, tvaroh ano. resp. jednou za cas tvaroh dostat muze, ale ne prilis casto, protoze ten skutecne odvapnuje (obsahuje prilis mnoho fosforu). Ale ostatni mlecne vyrobky povetsinou muze. Idelane zakysane - jogurty, zakysy, ... Taky pokud pridavate maso do granuli, pozor na cistou svalovinu - aby to nebylo jen doplnovani ciste svaloviny. Klidne dejte i treba syrove skelety, neco s kosti - je to dobry zdroj vapniku. Kost samozrejme syrovou.

PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 14:51 

No zrovna ty sýry, co jmenuješ, jsou hoooodně slaný, takže tam bych teda brzdila...

PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 15:10 

No právě z toho důvodu jsme uvažovali o změně granulí. Protože vím, že když mu do nich nebudeme nic přidávat, tak je nesežere, nažere se až třeba večer hlady, jenomže to nesní celou denní dávku a takovéto štěně by mělo žrát víckrát, než jednou. Takže bílý jogurt nebo zákys? Tak to zkusím. Co se ještě dá přidávat do granulí? Chci abysme zkrmily tento 15 kg pytel. Má rád rýži a vločky, ale dál si nevím rady.

PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 15:30 

kecka1 píše:
No právě z toho důvodu jsme uvažovali o změně granulí. Protože vím, že když mu do nich nebudeme nic přidávat, tak je nesežere, nažere se až třeba večer hlady, jenomže to nesní celou denní dávku a takovéto štěně by mělo žrát víckrát, než jednou. Takže bílý jogurt nebo zákys? Tak to zkusím. Co se ještě dá přidávat do granulí? Chci abysme zkrmily tento 15 kg pytel. Má rád rýži a vločky, ale dál si nevím rady.

Podivej se pripadne do tematu BARF (dej to slovo do vyhledavace tady nahore) - je tam cele tema potravin a zpusobu pridavani i do granuli. Obecne - lze pridavat temer vsechno, ale s rozmyslem :)

Muzes pridavat do granuli i maso - jak varene s vyvarem a zeleninou (nesolenym), tak syrove s kostma... Vlocky klidne do jogurtu, ryzi do masa.. ovoce, zelenina.. asi si radeji procti cele to vlakno, jde opravdu vsechno :)

PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 16:51 

kecka1 píše:
...Chci abysme zkrmily tento 15 kg pytel...

Na to se vykašli, kup mu něco pořádného a tento si schovej, až bude pejsek větší a skrm to třeba jako přídavek k něčemu jinému, nebo až mu bude stačit za den jen jedna dávka, případně nebude vadit, když ohrne nos a nenažere se. Vím, že je Eukanuba drahá, ale věř, že tak dobrá opravdu není (jak je drahá).

PříspěvekNapsal: pon 01. srp. 2011 22:01 

Zdravím, jak asi ěnkdo víte, máme fenky 2, 14měsíců a 11 let... ta starší je kříženec jezevčíka s nějakým kg navíc a bez potřeby se nějak pohybovat víc než musí a ta mladá kříženka staforda, již přes koleno, (16 kg) a to je pravý opak heperaktivní neúnavná a s váhou úplně v normálu až nám připadá že by trošku mohla přibrat. vesměs holkám vaříme, ale vždy máme doma granule.. Nemá smysl kupovat Light pač pak klasické che naše seniorka a Light štěně :DD tak kupujeme jen klasické, ona ta starší stejnak si vezme granule jen v nejvyší nouzi... Kupujeme K-9 a celkem baští obě dvě, máte na toto krmivo pozitivní ohlasy jako stovky zákazníků v eshopech? Cena je dost přijatelná, chutná jim to tak jen nerozumím moc složení co je vhodně a co ne tak proto se ptám Díky

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 08:30 

Alvi - z Barfu už jsem něco málo načetla, tak to pročtu ještě podrobněji... Není pro nás až takový problém do granulek mu něco přidávat, ale chtěli bysme, aby je žral i samotné a nějaký ten přídavek dostal třeba jen jednou denně.
Zuzko myslíš, že teda máme zkusit změnu granulí? A co bys doporučovala jako něco pořádného? Přemýšlím ted o Royal Canin. Eukanuba je sice drahá, RC ještě dražší, ale pokud to bude žrát, tak pětistovka už nás nevytrhne.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 08:38 

pročti si tohle téma je tu hodně dobrejch tipů na dobrý granule já mám třeba výborné zkušenosti s happydogem u štěnat, tedka i s brit care a calibrou u dospěláků- chutná a je kvalitní ty psoeldní dvě sou české značky a cena není tak přemrštěná.
ideální je do granulí nic nepřidávat- ty svačinky- jako tvaroh jogurt bych dávala spíš mimo jendo jídlo- k snídaní třeba tvaroh s vajíčkem mu určitě neuškodí- ale tak jednou do týdne max

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 09:37 

Ajko, na granule Happy Dog jsem taky koukala, na ty Maxi junior. Ale podle složení se mi zdá, že tam není žádné maso? Co jsem se tady na vašich diskuzích dočetla, mělo by na prvním místě složení granulek být maso. Tady je kukuřice, která je tu naopak kritizována. Já tomu vážně nerozumím... takže toto složení Happy Dogu je pro stěně velkého plemene dobré?
Mají toto složení: Kukuřice, drůbeží masová moučka (14%), drůbeží tuk, hovězí lůj, škvarky, jehněčí masová moučka (4%), rybí moučka (3%), rýžová mouka (3%), cukrovarské řízky, hydrolyzovaná játra, jablečná matolina (sušená, 1%), sušená vejce, chlorid sodný, kvasnice (sušené), chlorid draselný, ječmen (fermentovaný, 0,2%), mořské řasy (sušené, 0,15%), lněné semínko (0,15%), pivovarské kvasnice (extrahované), artyčoky, pampeliška, zázvor, list břízy, kopřiva, šalvěj, koriandr, rozmarýn , tymián, kořen lékořice, mořské mušle (sušené, 0,01%), heřmánek, tužebník, medvědí česnek. (Bylinky celkem: 0,14%).

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 09:45 

Calibra a Brit care jsou fajn, ja kuprikladu jsem jeste hodne spokojena s Profine. Je to jedna z mala znacek granuli, ktere ten muj rozmlsanec zere a slozenim se mi taky celkem libi.
Ale jinak - chce to opravdu odzkouset, co bude psovi chutnat a na cem bude prospivat..
Ja ti muzu basnit jak chci o tom, jak je spenat zdravy a chutny a jak ho miluji, kdyz ty ho rada mit nebudes a nebudes :wink:

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 09:46 

kecka1 zděluju ti tady osobní zkušenosti popravdě sama na složení granulí nekoukám ale koukám na psa a na trousek :-)- jak jim chutnápoměr příjatý ptoravy a vyloučeného bobku, kvalita srsti aktivita

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 11:25 

jj.. pravda, prostě vyzkoušet co bude chutnat, ty 3kilové balení jsou na to opravdu akorát... tak zkusíme a uvidíme.
Jen mi ještě není jasné množství granulek, které má žrát. Podle návodu by náš do 4 měsíců měl dostávat denně cca 500 g granulí, ale od 5ti měsíců už jen 400 g. Myslela jsem si, že to množství se stále bude zvyšovat a né snižovat???

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 11:41 

Množství bývá orientačně napsáno na pytlech, takže si to můžeš zpočátku třeba zvážit, ale později uvidíš, kolik tvůj pes potřebuje, aby byl akorát. Je to opět u každého trochu jinak. Já mám zhruba představu, kolik hrníčků granulí denně naberu, ale moc netuším, kolik doopravdy sežere a už vůbec kolik to může vážit.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 11:47 

je otázka zda je na pytli psané dávkování na váhu současnou nebo konečnou

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 13:23 

Je tam váha současná. Je divné, že se dávka snižuje?

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 13:32 

kecka1 píše:

Muzou zohlednovat rychlost rustu.. resp. v obdobi nejrychlejsiho rustu ty 4-7 mesicu se doporucuje pomalejsi rust - takze snizena energeticka hodnota (taky jsi mohla slyset - nizsi obsah bilkovin).
Ono to stene casto vse co sni nacpe do rustu a pokud je rust velmi rychly, kosti za nim nestihaji a pokud nema opravdu dostatek vsech zivin, muzou nastat txv. rustove problemy. Kriveni koncetin, bolestivost, uvazuje se o souvislosti s panostitidou.. Je to velky strasak hlavne pro zacatecniky a vsichni je na to samozrejme upozornujou. Obcas se to dostane do stavu, kdy je stene natolik podrazene nedostatecnou vyzivou, ze to vyjde na stejno.

Osobne doporucuji spis pri krmeni se divat na stene. Davat tolik, aby bylo stihle, aktivni a melo dobrou srst a exkrementy. Jsou psi, pro ktere doporucena davka znamena, ze budou tlusti, jsou takovi, co jim nestaci dvounasobek (mam doma :D ). Tabulky jsou jen orientacni! Neda se zohlednovat vysoce aktivni pes s gaucovym povalecem - naroky na energii jsou samozrejme jine. :-)

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 13:42 

kecka1 píše:

Ne, není to divné. Když štěně roste, potřebuje stavební materiál a mnoho energie padne i na ten růst. V okamžiku, kdy dosáhne velikosti dospělého psa, by z této energie akorát tloustnul. Samozřejmě při předpokladu stejné aktivity.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 13:49 

Zuzka M píše:
kecka1 píše:

Ne, není to divné. Když štěně roste, potřebuje stavební materiál a mnoho energie padne i na ten růst. V okamžiku, kdy dosáhne velikosti dospělého psa, by z této energie akorát tloustnul. Samozřejmě při předpokladu stejné aktivity.

Nebo tak. Se priznam, ze jsem posunuta a ve 4-5 mesicich jeste stene nepovazuji za dorostle velikosti dospelaka, ale to je tim co mam doma :mrgreen: Fakt me to ani nenapadlo, ze mensi psi jsou uz v tech 5 mesicich temer hotovi. Obrici maji zrovna nejvetsi obdobi rustu a pocita se ze jeste tak 30-50kg minimalne dorostou :oops:

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 13:56 

alvi to on i ten labík roste nejvíc do pul roka- spíš je mi divný že by štěkně seřralo pul kg granulí

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 14:00 

kecka1 píše:
Ajko, na granule Happy Dog jsem taky koukala, na ty Maxi junior. Ale podle složení se mi zdá, že tam není žádné maso? Co jsem se tady na vašich diskuzích dočetla, mělo by na prvním místě složení granulek být maso. Tady je kukuřice, která je tu naopak kritizována. Já tomu vážně nerozumím... takže toto složení Happy Dogu je pro stěně velkého plemene dobré?
Mají toto složení: Kukuřice, drůbeží masová moučka (14%)...

Pořád je lepší masová moučka (suchá surovina) na druhém místě, než maso (čerstvé) na prvním místě - po odečtení obsahu vody se zpravidla propadne až někam na čtvrté-páté místo, daleko za obilniny. Oblíbený trik...

Jinak jedna z nejlepších značek vzhledem k poměru cena/výkon je podle mě Acana. Jsou to jediné granule v téhle cenové hladině, které jsou každoročně na vysokých příčkách řebříčků Dog Food Analysis i Top Dry Food. Spousta kvalitního masa, žádné "vedlejší živočišné produkty" (což je jen hezký název pro odpad z kafilerií), malé množství kvalitních obilovin (rozhodně žádná kukuřice), bylinky, přírodní konzervace. A většině psů opravdu chutnají.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 14:07 

Alvi, joo, to co píšeš zní logicky a je to pravda, budeme se řídit tím, jak hafík prospívá.
Zuzko a myslíš, že v 5ti měsících má štěně už velikost dospělého psa, proto to snížení dávky?

A ještě mám jeden dotázek - myslíte, že souvisí se stravou (typem granulí) to, že našemu labradůrkovi pořád teče z očí a má ospalky? At je po spánku nebo po procházce, pořád mu utíráme očička. Jinak vypadá krásně a zdravě, jen ty očička.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 14:28 

V pěti měsících ještě štěně není úplně ve velikosti dospělého, ale krmnou dávku bych klidně ubrala, aby se nezačaly tvořit v nadměrném množství tukové buňky, které se kdykoli v budoucnosti velmi snadno (zvlášť u labíků) nefouknou sádlem a strašně těžko se to kočíruje. Pak se tloustne jedna radost. Od puberty je počet tukových buněk v podstatě neměnný, jediné, co se mění, je jejich velikost. Logicky pak ti s větším počtem buněk tloustnou rychleji a snáze a hůře se zbavují nadváhy.

To, že teče z očí, může být způsobeno nadměrným množstvím bílkovin v krmivu, když je to víc, než játra zvládnou zpracovat. Měla jsem tenhle problém u staré fenky, které jsem dávala víc masa, než bylo vzhledem k jejímu stavu možné. Po úpravě dávky (více příloh, méně masa) se stav výrazně zlepšil. Tohle je jeden z ukazatelů, že se k těm granulím, které používáš, fakt maso přidávat nemá.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 15:28 

Ajka - náš hafík skutečně denně sní 500g granulí, kolikrát i víc. Je to i dle tabulky na pytly od Eucanuby, že v tomto věku má tolik jíst, proto měl překvapuje ten skok dolů s množstvím granulí, který je od 5 měsíce, ale asi skutečně jde o ten zpomalenější růst
Alvi - já si myslím, že náš prcek taky ještě poroste, má teprve 18 kg, takže přeci nemůže být ještě hotový, má 4,5 měsíce
Baysha - jj, Acanu mi právě doporučila kamarádka, uff, každý den mám jiného favorita :-) tak doufám, že vybereme něco, co mu bude skutečně chutnat
Zuzka - my tuk vůbec žádný nemáme, když ho vezmeš za kůži, máš v ruce skutečně jen kůži, vůbec není tlustý ani obalený tukem, je to spíše hubeňour. Maso dostával cca 1x za měsíc asi po 3 dny vždy do večerní dávky, takže poměrně málo.. a za poslední 3 týdny ho neměl a ty očička se mi zdají teď horší než předtím... Asi zavoám k veterináři, ale nic jiného než stravou mě nenapadá, že čím by to mohlo ještě být

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 15:33 

kecka1 píše:
. Asi zavoám k veterináři, ale nic jiného než stravou mě nenapadá, že čím by to mohlo ještě být

Lehka infekce, nebo alergie na pyly/prach..
Po spanku je to pomerne normalni, ale po prochazce uz ne. Je mozne, ze mu jen vadi neco v prostredi.. Ale pro jistotu at se na to vet podiva, jestli tam neni zanet. Kdyz tak dostanete kapky a uvidis, jestli se to zlepsi.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 15:40 

kecka1 píše:
Zuzka - my tuk vůbec žádný nemáme, když ho vezmeš za kůži, máš v ruce skutečně jen kůži, vůbec není tlustý ani obalený tukem, je to spíše hubeňour. Maso dostával cca 1x za měsíc asi po 3 dny vždy do večerní dávky, takže poměrně málo.. a za poslední 3 týdny ho neměl a ty očička se mi zdají teď horší než předtím... Asi zavoám k veterináři, ale nic jiného než stravou mě nenapadá, že čím by to mohlo ještě být

Tak to je super, že ho máš hubenýho, v tom případě bych s ubíráním dávky ještě počkala. S těma očima, infekce je samozřejmě další možnost. Labíci se rádi koupou, není možné, že by se ti cachtal v nějaké zahnilé vodě? Od toho měla problémy s očima moje další čubička. Pomohlo předělat zahradní bahnisko na zahradní jezírko a je dobře.

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 18:13 

ahojda omlouvam se zda už tu dotaz je ale moje čubina mi v 15ti mesicich přestala žrát gralune meli sme purinu pro plan a prostě ze dne na den je nechce krom toho že mam doma 15ti kilovej pytel se chci zeptat zda značka Akana je pro takto starého retrívra v rámci všech jeho potřeb vpořádku.... sežral toho plnou misku jako kdyby měsíc nežrala děkuji

PříspěvekNapsal: úte 02. srp. 2011 19:19 

gabca a sara 2 píše:
ahojda omlouvam se zda už tu dotaz je ale moje čubina mi v 15ti mesicich přestala žrát gralune meli sme purinu pro plan a prostě ze dne na den je nechce krom toho že mam doma 15ti kilovej pytel se chci zeptat zda značka Akana je pro takto starého retrívra v rámci všech jeho potřeb vpořádku.... sežral toho plnou misku jako kdyby měsíc nežrala děkuji

Cela tahle stranka pojednava o v podstate uplne stejnem problemu a plati to stejne. Jestli ji neco jineho chutna a prospiva na tom, krm tim. Jestli ji to vyhovuje - ukaze cas a ona sama.

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 07:12 

Já teď nejspíš vyzkouším pro psa granule Nuova Fattoria Stone Crick.
Od 6měsíce granule moc nežere, jsme na dávce 150 až 250g denně, více odmítá. Do věku 6 měsíců žral jak pominutý (fáze kdy rostl a dosáhl téměř konečné váhy). Bylo jedno jestli mu člověk nasypal misku nebo plný lavor :-)
Ze značek které máme vyzkoušeny..
Arden Grande
Belcando
FirstMate
Royal Canin
Eukanuba
K-9
Purina Pro Plan

U všech se tváří stejně :crazyx:

Potřebujem teď přibrat na váze, to jedině barfem. Máte nějaký typ?

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 07:32 

armanny píše:
J
Potřebujem teď přibrat na váze, to jedině barfem. Máte nějaký typ?

vemeno, tucny maso, veprove, zelene drstky se zatezovyma granulema, sadlo / maslo i samostatne, a jestli ti bude zrat skvarky, tak klidne jako pamlsek - odmeny. Nebo bucek.
A az prijdes na to, jak nacpat kupu energie do aktivniho psa, co si vahu v podstate hlida sam, tak budu vdecna za tip ja :-)
V podstate - heslem dne je: Tuk.
Z bilkovin co dostane si bude tvorit svalovoou hmotu, ale na energii bude misto nich spalovat vic tuku.

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 07:40 

Stone Crick můj pes nežral a vždycky jsem myslela, že to je spíš takový průměr než aby se z toho přibíralo. Ale třeba to vyjde. Připadá mi, že stačí, aby jeden jediný den žral míň a hned mu jsou víc vidět žebra :-)

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 07:51 

jo jsou takoví psi kterým stačí o víkendu žrát jen granule a maj o dvě kila mín

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 07:56 

Alvi - měl jsi pravdu, má v očíčkách zánět, včera odpoledne jsme byli u veterináře, protože už se mi to vůbec nelíbilo a dostali jsme kapičky. Takže granulky nebo strana na to vliv neměly.
Zuzko - jo jo, máme hubeňourka ale akurátního řekla bych, ikdyž přibrat aby se celý trochu zaobalil by trošku mohl :-) Dávku teda zatím necháme stejnou...

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 08:07 

na zaobalení má čas třeba tohle je na ty klouby lepší a má větší vliv než to nošení z a do schodů

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 08:12 

Jak prosté je žravého psa udržet hubeného, naopak jaký problém je přibrat u nežravého psa :pray

Teď jsem koukal, že mají v nabídce nové krmivo Nuova Fattoria Stone Crick Plus
Metabolická energie: 4850 kcal/kg
Stravitelnost: 90%
Bílkoviny: 32%
Tuk: 25%
Popeloviny: 6%
Vláknina: 4%

Nuova Fattoria Stone Crick
Metabolická energie: 4650 kcal/kg
Stravitelnost: 90%
Bílkoviny: 28%
Tuk: 22%
Popeloviny: 6%
Vláknina: 4%

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 08:22 

armany jojo o tom něco vím .-)) snažíme se tedka smečku doma trochu přibrat všichni dobrý bo sou žravý až na deuši do který porstě víc nedostanem ikdybymse se na hlavu stavěli hold je po tátovi.
jinak nevím jestli 32% bílkovin není už hodně naddimenzovaný až zbytečný

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 08:33 

Nejraději bych mu místo vody dával energetické nápoje. Pomalejšího psa asi žádného neznáte. A to jsme v nejaktivnějším věku :partyman:

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 09:05 

ajka píše:
jinak nevím jestli 32% bílkovin není už hodně naddimenzovaný až zbytečný

Podle posledních studií velké množství bílkovin (až na výjimky jako selhání jater ap.) nevadí - naopak čím víc kvalitních bílkovin, tím líp. Koneckonců pes je masožravá šelma, jen částečně přizpůsobená všežravosti. Vadí naopak velké množství sacharidů, což je logicky případ nízkoproteinových krmiv (čím míň bílkovin a tuků, tím víc sacharidů) a rozhodně nejsou příliš vhodné rostlinné bílkoviny. Dokonce se ukazuje, že i pro štěňata je prospěšnější velké množství kvalitních bílkovin a málo sacharidů - jediné, co vadí správnému vývoji kloubů, je překrmování, ne samotné bílkoviny. Škoda, že sem nemůžu dát odkazy...

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 09:32 

armanny píše:
Pomalejšího psa asi žádného neznáte. A to jsme v nejaktivnějším věku :partyman:

Tak to je hodne spatny :( Jestli by byl ochoten pit treba vyvar s vodou, tak je to taky moznost. Nebo ve vode trochu Glukopuru.. Zkus pripadne pridat probiotika na traveni. Jinak, ja se pujdu dnes do lekarny zeptat na jednu vec na traveni, co mi byla doporucena.. jestli nam zabere, dam vedet :)

Baysha píše:
Dokonce se ukazuje, že i pro štěňata je prospěšnější velké množství kvalitních bílkovin a málo sacharidů - jediné, co vadí správnému vývoji kloubů, je překrmování, ne samotné bílkoviny.

Jo, s tim plne souhlasim! prekrmovani a pomer fofor vapnik ovlivni vic jak bilkoviny. Porad tvrdim, ze jde o energetickou hodnotu a ne tak o procento bilkovin :)

Jestli muzu poprosit, mohla bys mi linky na ty studie poslat do posty? Rada bych se dovzdelala :)

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 09:34 

baysha nech si je shcválit a mužeš. psí tělo je živo z bílkovin to je známej fakt ale stejnak si myslím že moc bílkovin je zbytečnejch obvzláště na přibrání psa .-))

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 10:28 

ajka píše:
ale stejnak si myslím že moc bílkovin je zbytečnejch obvzláště na přibrání psa .-))

Většina psů přibírá spíš po sacharidech a tucích než po bílkovinách - koneckonců osvědčený prostředek jak "vykrmit" psa třeba na výstavu jsou rohlíky. Mě vždycky berou všichni čerti, když vidím složení typu "krmivo light, 20% bílkovin, 10% tuku" - jak může být light něco, co má skoro 70% sacharidů? :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina