Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je pát 02. kvě. 2025 14:09
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 41  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: granulky, konzervy - jaké jsou nej....
PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 11:32 

Baysha píše:
. Mě vždycky berou všichni čerti, když vidím složení typu "krmivo light, 20% bílkovin, 10% tuku" - jak může být light něco, co má skoro 70% sacharidů? :wink:

Tech 70 % je i hodne balastu.. Jinak, psi maji hlavni zdroj energie tuky, takze je dobre zvedat ty, pokud ma pes pribrat. Sacharidy samozrejme funguji taky (clovek ma hlavni zdroj energie sacharidy a pribira i po tuku :mrgreen: )
Idealni kombinace na pribrani je vemeno s rohlikem pry - kupa tuku, prumerne bilkovin, + sacharidy (i na vyrovnani toho mastneho, at psa hned neprozene). Ale to uz teda nejsou granule, ze :)))

Zvedat bilkoviny na pribrani samozrejme neni idealni, ovsem pokud se to pohybuje kolem 30% tak mi to nevadi - s tim, ze jsou to zatezovky a pes je opravdu aktivni, takze ty bilkoviny pouzije na stavbu svalove hmoty.

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 11:52 

Alvi píše:
Baysha píše:
. Mě vždycky berou všichni čerti, když vidím složení typu "krmivo light, 20% bílkovin, 10% tuku" - jak může být light něco, co má skoro 70% sacharidů? :wink:

Tech 70 % je i hodne balastu..

No dobře, tak 62% ;-) Víc jak nějakých 8% vlákniny (a jiných nestravitelných složek) do psí stravy nejde nacpat - i těch 8% je už dost síla. Navíc vláknina brání vstřebávání a využití bílkovin a tuků, o to víc mě přijde absurdní stavět "redukční dietu" na nepatrném množství bílkovin a spoustě vlákniny a škrobu - to už zavání problémy z nedostatku bílkovin a esenciálních mastných kyselin...

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 11:54 

baysha no co tu máme psi a kčoky na redukční dietě tak prospívaj všichni poměrně dobře .-))

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 12:03 

ajka píše:
baysha no co tu máme psi a kčoky na redukční dietě tak prospívaj všichni poměrně dobře .-))

Ale však jo, rozhodně netvrdím, že je to neslučitelné se životem;-) Ona taky ne každá "dieta" je tak extrémní, jako ten můj příklad...
Jen jsem tím chtěla říct, že se v poslední době pro redukční dietu doporučuje spíš hodně kvalitních bílkovin a málo tuků a sacharidů (plus vláknina) než málo bílkovin a spousta sacharidů, jak je teď obecně zvykem. Bohužel výrobci si "zvykli" uvádět jen obsah bílkovin a tuků, obsah sacharidů uvádí málokterý...

PříspěvekNapsal: stř 03. srp. 2011 12:19 

oni ty sacharidy sou tuším většinou započtený ve vláknině ale ted si nejsem jistá až budu mít čas doma se ti na to mrknu bralisme to ve škole

Předmět příspěvku: Váha psa
PříspěvekNapsal: ned 07. srp. 2011 21:35 

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, nevíte někdo o nějaké tabulce nebo informacích, jaká by měla být průběžná váha labradora od štěněte po dospělého psa? Zajímalo by mě, kolik by měl cca vážit např. ve 2 měsících, kolik v 6ti měsících, kolik v 9ti, kolik v roce atd... Děkuju.

PříspěvekNapsal: ned 07. srp. 2011 22:13 

Ahoj, ověřené informace nemám, ale náhodné hledání na guglu vyplivlo třeba toto:
Citace:
podívat se do knížky Retrívři - Korda, Kubeš. Zhruba je to tak, že se měsíc násobí 4, asi až do 8 měsíců života, tolik by měl pejsek vážit. S výškou je to jinak, pes se vyvíjí do 2 let.

PříspěvekNapsal: pon 08. srp. 2011 10:37 

a hlavně v tomhle věku se řídím štěnětem a tím jak vypadá- kdybych se měla třeba já u hovíků řídit tabulkama tak sem měla v tomhle věku doma vyžraný prasátka

PříspěvekNapsal: pon 08. srp. 2011 12:04 

No určitě se řídím tím, jak hafík vypadá, ale on je hubenej od narození... tak spíš by mě zajímalo, jestli mu skutečně máme snížit dávku, třeba o méně, než píší... ale snížit anebo jí nechat tak jak mu dáváme teď. Bude mu 5 měsíců a tak bych ho nerada překrmovala - né ve smyslu, že ztloustne, ale že třeba mu vyroste rychleji kostra než by měla nebo tak... jinak strach, že bude tlustý zatím nemám...

PříspěvekNapsal: pon 08. srp. 2011 13:12 

Růst kostry neovlivníš. Pokud je hubený nech dávku jak je, nebo malinko přidej (podle toho jak vypadá).
Zbytečně se toho bojíš, prostě dej na svůj rozum a normálně krm a uvidíš sama jak stěně prospívá. Dostatek přirozeného pohybu a kvalitní strava v dostatečném množství je základ

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 09:02 

No, koukam, ze nejsem sama, co resi stejny problem. Pubertak byl do tri mesicu ve smecce, takze zral granule ukazkove. Zhruba v pul roce mi prijde, ze se mu natahly nohy, sama ruka, sama noha a zacal se v jidle nimrat. Do toho je dost temperamenti, lita jako blazen, nekolikrat do tydne jezdime na kolobezku, kde me pri svych 10kg tahne jako blazen, az se malem nemusim odrazet. Ted krmim Belcandem Finest Croc, cetla jsem tady dobre recenze, zacla jsem je brat, protoze se mi stenouch vrhnul na misku, mela jsem radost, jak mu chutna, ale ejhle... vydrzelo mu to tak 2 tydny. Prece nemuzu porad menit znacku granuli, aby jedl. Potrebuje pribrat tak 3-4kg, ted ma 10kg a je fakt jak topeni. Kdyz mu do granuli neco pridam (trochu masa na ochuceni, tvaroh, taveny syr), tak sezere plnou davku, jinak si trochu veme, ale malo. Cca obden pridavam jako jednu davku syrove maso se zeleninou a prilohou, to sezere pekne, ale ciste barfovat nechci. Koukala jsem na Arden grange, tak zvazuju. Lidi na sidlisti resi opacny problem - jezevcici, bigli, civavy, co malem neutahnou tlusta bricha a ja mam psa, co vypada jak z Dachau :x

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 09:17 

pokud chceš být na granulích tak přidej do každé dávky lžičku roztopeného sádla. Já dávám do mikrovlnky, můžeš přidat i trochu vody a zalít tím granule.

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 09:24 

armanny píše:
pokud chceš být na granulích tak přidej do každé dávky lžičku roztopeného sádla. Já dávám do mikrovlnky, můžeš přidat i trochu vody a zalít tím granule.

A není to moc nezdravé? No, víš co, mě nedělá problém mu přidat do toho něco, ale spíš mi to přijde takové nepraktické. Ideální by bylo, kdybych našla grancle, co by mu fakt jely :pray , protože pak třeba budeme někde kempovat a člověk sypne granule a nemusí tavit sádlo, přidávat vývary apod.

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 09:38 

Sádlo samo o sobě není nezdravé, jen má tu pověst, protože my příliš civilizovaní lidi jíme moc tuku :-). Takže pro psa á la radiátor je v pohodě.
Já bych se přimlouvala za přechod na syrové krmení (a na víkendy pod stanem můžeš zůstat u granulí, taky to tak děláme). A tak jak Annie dřív granule nechtěla ani vidět (taky jsme prošli fází střídání jak vy), tak jako občasná víkendová strava jí nevadí a dokonce se na ně těší.

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 09:50 

Anička Bylinka píše:
Já bych se přimlouvala za přechod na syrové krmení (a na víkendy pod stanem můžeš zůstat u granulí, taky to tak děláme).

Je pravda, ze syrove jede obema psum - druha je jorksirka. Jenze problem je u me trosku s lenosti, to se priznam, prece jen priprava trva dele. Plus teda to, ze bydlim v 1+1 na 27m2 a mam takovou tu malou lednicku s mini mrazakem. Tam tak dam 3 kg stangle mleteho masa + jidlo pro me. A taky mam strach, ze bych treba neodhadla vyvazenost a psum chybely vitaminy... No nevim.. uvidime. Mozna jeste zkusim nejake granule, treba ty Arden g. a nakonec stejne prejdu k masu. Jinak teda u toho barfu, kdyz ma pesan 10kg, mel by mit denne 200g masa + 200g prilohy? Je to tak spravne?

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 10:01 

Vyváženosti se neboj, není to tak divoké jak píšou výrobci granulí :-).
Jestli o tom uvažuješ, tak doporučuju zakoupit literaturu a začíst se, nestydatě Ti nabízím svůj překlad Natural Dog Food :wink:, případně i na netu a tady v poradně je toho dost.

Vychází se z toho, že pes potřebuje denně sežrat cca. 2 % své váhy, tzn. pro 10 kg bafáka celkem 200 g, z toho 70-80 % masa, kostí, vnitřností (140-160 g), přičemž maso tvoří většinu, a 20-30 % ovoce a zeleniny (40-60 g) (všecko jsou jen zhruba orientační hodnoty!).

Ale je to individuální, někteří psi potřebují třeba 3 nebo i 4 % své váhy - to zjistíš podle toho, jak se pes vyvíjí.

A krmí se ne podle aktuální váhy, ale podle cílové váhy - když má pes 10 kg a měl by mít např. 15 kg, tak počítáš hodnoty z 15 kg a on se k tomu časem "dožere".

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 10:08 

Aha, to s tou cilovou vahou jsem se vlastne chtela zeptat. Jen nevim, jak urcit cilovou vahu pro krizence... Ma 40cm v kohoutku, vyskove se da srovnat s prumernyma biglama, co potkavame, tak treba vahu podle tech biglu, kolik maj?? Pubos je krizenec, matka je velky knirac s jezevcikem, ma tak 16kg a jeho otec hadame pudl - podle cumaku a srsti. A ty sve psy barfujes teda? A jeste me napadlo, kdyz teda 80% dam masa, tak ten zbytek je vsechno ostatni - jakoze treba testoviny nebo ryze nebo ovoce, zelenina? A barfujes z presvedceni nebo jsi byla drive teda na granulich a nechutnaly?

PříspěvekNapsal: pát 12. srp. 2011 10:21 

Už jsme :mimo tému:, píšu SZ.

PříspěvekNapsal: čtv 18. srp. 2011 10:27 

Dobrý den, jaký máte názor na Bio krmiva, konkrétně na Power of natur Country Chicken? děkuji za odpověď

PříspěvekNapsal: pát 19. srp. 2011 08:07 

ježek fakt jim věříš že sou bio?.-)

PříspěvekNapsal: pát 19. srp. 2011 08:52 

No právě že moc ne , tak proto se ptám na zkušenosti lidí, nabízí je firma kterou má na svých stránkách p.D., tak jsem si říkala že o tom někdo něco bude vědět

PříspěvekNapsal: pát 19. srp. 2011 12:42 

Svého asiata jsem odchovala na Pro Plance a teď je ve třech letech už nějakou dobu na Joseře Activ a nemůžu si stěžovat, dobře po ní přibírá. Problém mám jinde, stačí, když hárá naše stará kníračka a měsíc nežere. Nenalákám ho ani na kuřecí prso, prostě občas něco slupne aby se neřeklo a jinak hladuje a hubne :cry: Je to o nervy.

PříspěvekNapsal: pát 02. zář. 2011 16:29 

Ahoj všem. Potřebval bych od vás radu ohledně granulí. Mám 4 měsíčního staforda a v současné době krmím Eukanubou PUPPY & JUNIOR LARGE BREED. Po přečtení nevalných hodnocení na tento produkt bych chtěl změnit značku... Zatím moji favorité jsou:

Acana Puppy Large Breed
Calibra Junior Large Breed Lamb & Rice s kloubní výživou
Calibra PUPPY 15 kg
(obě Kalibry jsou superprémiovky)

Co radíte? Nebo mi poradíte jiný produkt v této cenové kategorii ? díky moc za rady ... :wink:

PříspěvekNapsal: pát 02. zář. 2011 22:05 

Ratatabum píše:
Ahoj všem. Potřebval bych od vás radu ohledně granulí. Mám 4 měsíčního staforda a v současné době krmím Eukanubou PUPPY & JUNIOR LARGE BREED. Po přečtení nevalných hodnocení na tento produkt bych chtěl změnit značku... Zatím moji favorité jsou:

Acana Puppy Large Breed
Calibra Junior Large Breed Lamb & Rice s kloubní výživou
Calibra PUPPY 15 kg
(obě Kalibry jsou superprémiovky)

Co radíte? Nebo mi poradíte jiný produkt v této cenové kategorii ? díky moc za rady ... :wink:

Acanou som kŕmila rok a jednému psovi sedela,druhému nie.Okrem toho tmavý pes mi šiel do rezava.Teraz máme superprémiovku brit care a som spokojná,aj kvalita srsti sa zlepšila u jedného psa a hovínka u druhého :D najlacnejší brit care je zatial na pet disconte.

PříspěvekNapsal: úte 06. zář. 2011 08:30 

Prosim, kdo mate zkusenost se stone crickama, jaka je velikost granuli? Je vhodna i pro jorksira? At mi pak neprijde neco, co bych ji mohla hazet misto frisbee :)))

PříspěvekNapsal: úte 06. zář. 2011 08:47 

Ne, naopak jsou malinké a spíš se jich zalekávají majitele velkých psů, že to hafan bude spíš vdechovat než kousat :-) (ovšem nevím jak ostatní velehafani, ale Annie je pečlivě kouše a vychutnává). Odhaduju velikost kuliček tak 6 nebo 7 mm, ale můžu Ti je jít změřit, jestli chceš.
Navíc nejsou tvrdé, ale spíš tak nadýchaně křupavé, takže jsou v pohodě kousatelné.

PříspěvekNapsal: úte 06. zář. 2011 09:14 

Zatím nejlepší konzervy, které jsem za dobu, co mám psy zažila: Kuře v plechu - TOPSTEIN ! A je to český počin:-)

PříspěvekNapsal: úte 06. zář. 2011 09:16 

Anička Bylinka píše:
můžu Ti je jít změřit, jestli chceš.

:P ty jsi zlata! merit to nemusis, me to zajimalo jen od oka, at mi pak neprijdou obrovske kolace. Jednou jsem uz takhle mela granule, ktere jsem brala bez zjistovani a musela jsem ty granule rucne pulit, protoze mi to pes nezral :Hangman:

PříspěvekNapsal: úte 06. zář. 2011 09:44 

jaké granule by byly podle vás nejlepší pro psa, který má pravděpodobně alergii na kuře(které je v každých druhých granclích)? původně jsem chtěla krmit stone crickama..možná že je i bude snášet, zatím zjišťuju na co je vůbec alergický, možná mu budou sedět..momentálně mám Acanu-Pacifica dog, předtím jsem měla 3 kila brit care-losos s bramborama. problém je že je to přece jen z těch dražších, kdyby existovalo něco kolem tisícovky co by pro něj šlo...holt jinak když to nepůjde tak budu kupovat i tyhle dražší, ale víte jak:) barfovat hodlám dál, takže nemusí být ani nějak nadupané, hlavně aby mu nezpůsobovaly tu alergii, v případě že by se mu projevila a já ho musela nechat pár dní na granclích tak aby se zlepšil a ne zhoršil...

PříspěvekNapsal: úte 06. zář. 2011 09:47 

Já bych zkusila ty stone cricky a pak uviděla co dál...

PříspěvekNapsal: pon 12. zář. 2011 13:09 

S krmením jsem si fakt lámala hlavu... musím se přiznat, že jsem původně měla strach z krmení syrovým a nebo kombinovanou formou... Ale po přečtení jdeme do toho, protože naše mrně má problémy s průjmy ( je tedyzpůsoben především adaptací, máme ho 2 týdny ), ale je fakt, že i Falconovi ( půl roku ) přestávají stávající granule chutnat. Fakt moc díky všem, kteří jste přispěli, protože mi to hodně pomohlo. Takže objednávám literaturu a vzorky vámi dopořučovaných granulí a uvidíme. Zatím jsem dávala 1x za týden ke granulým tvaroh se žloutkem a medem na přilepšenou, ale myslím, že když začneme kombinovat, tak to bude ok. Dáme vědět, jak nám šmakuje :-)

http://zzzuzzza.rajce.idnes.cz/

PříspěvekNapsal: pon 26. zář. 2011 18:17 

Právě mi přišel e-mail od jednoho pána, kterého jsem se dotazovala na vzorek krmiva Nuova Fattoria pro mé štěně. Zajímal by mě Váš názor na jeho metody a názory, osobně si myslím že je to hloupost. Předem děkuji za reakce.

Na to , že to je štěně, tak už musí mít v žaludku pěkný nepořádek. Měla
byste si naučit psa žrát na povel. Posaďte ho před misku a dovolte mu, aby
si vzal až na váš povel. Piškoty psí, nepsí, pryč s nima. Tohle odstraňte
taky Večer dostává maso, kuřecí křídla, krky, stehna, srdce apod. pes by měl
dostávat buď vařené, nebo granule. Jiná doba trávení je pro granule, jiná
pro vařené. Tímto způsobem můžete zkoušet donekonečna a maximálně se bude
radovat s příjmů váš veterinář. Raději odstraˇbnte preventivně všechny
pamlsky, pes by měl dostýávat jen granule a vodu. Pak to bude fungovat.

PříspěvekNapsal: pon 26. zář. 2011 18:23 

Když si dám maso s bramborama, tak maso i brambory se taky tráví jinou dobu. V životě mi z toho špatně nebylo a troufám si tvrdit, že ani nepořádek v žaludku nemám. Žraní na povel a odstranění pamlsků - no comment.

PříspěvekNapsal: pon 26. zář. 2011 18:32 

Zuzka M píše:
Když si dám maso s bramborama, tak maso i brambory se taky tráví jinou dobu. V životě mi z toho špatně nebylo a troufám si tvrdit, že ani nepořádek v žaludku nemám. Žraní na povel a odstranění pamlsků - no comment.

Zuzko moc děkuju... Pán mě opravdu dostal, nedokážu si představit že mojí ze všeho nadšenou labradorku budu buzerovat u misky se žrádlem. Stehýnko apod. dostává jen večer a jsou to taková ty stehýnka cca 9 cm velká... No ještě že existuje tahle poradna.

PříspěvekNapsal: úte 27. zář. 2011 10:00 

Amy chybí mi tam jedna věc a zásadní tvůj celej dotaz :-) aneb nevíme na co pán reaguje.
jinak musím trochu ensouhlasit se zuzkou kombinovat granule s masem není uplně ideálbní

PříspěvekNapsal: úte 27. zář. 2011 11:36 

Amy píše:
pes by měl
dostávat buď vařené, nebo granule. Jiná doba trávení je pro granule, jiná
pro vařené.

tohle je v každém případě pravda. Znamená to, že v jedné krmné dávce nemáš míchat maso + granule, ale můžeš dávat např. ráno maso a večer granule (pokud má pes zažívání v pořádku). Pokud má problémy, tak by strava měla být jednoduchá a jednotná (buď x anebo) a kombinovat až je pes v pohodě.

PříspěvekNapsal: úte 27. zář. 2011 18:28 

ajka píše:
Amy chybí mi tam jedna věc a zásadní tvůj celej dotaz :-) aneb nevíme na co pán reaguje.
jinak musím trochu ensouhlasit se zuzkou kombinovat granule s masem není uplně ideálbní

Můj dotaz
Dobrý den, vzorek jsem chtěla z toho důvodu, abych zjistila, zda mi to fenka bude jíst. Objednat si samozřejmě mohu rovnou velké balení, jde mi to o to, že bych platila poštovné za 4 kg balení, a potom další poštovné za 15 kg balení. Mám 4-měsíční fenku labradorského retrívra. Momentálně jsme na granulích Brit care. Na základě zkušeností p. Desenského a lidmi z jeho poradny, kde většina toto krmení doporučuje, jsem se ho rozhodla zkusit, proto, že mi přijde že Brit care jen fenkou projde a nic si z něj nevezme... Večer dostává na zpestření maso, kuřecí křídla, krky, stehna, srdce apod. Vždy jen třeba paličku stehýnka, nebo jedno křídlo, nebo trochu srdíček. Má to jako odměnu po večerní procházce. Je to ale spíš na zpestření, krmení je založeno převážně na granulích. Jako pamlsky používám psí piškoty, sušené maso, hovězí morkové kosti... Bydlím 10 km od Berouna,takže cca 30 km od Prahy. Zájem o toto krmení má i má kamarádka, která má 3-měsíční štěně retrívra. Také by nejdříve ráda zjistila, zda jí toto krmení bude jíst.
Předem děkuji

PříspěvekNapsal: stř 28. zář. 2011 16:55 

Mám dotaz, má někdo zkušenost s krmením Eminent adult LB. Známí chtějí přejít na tyto granule s labradorem.

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 09:09 

Ahoj všem, chtěla bych se prosím zeptat, máme půl ročního labradora, krmíme převážně granulkami. Nejdříve jsme měli Eukanubu, teď Acanu pro štěňata, obojí snášel dobře, akorát cca 1x za 14 dní má průjem, ale tak nějak pravidelně, vždy vůbec netušíme z čeho. Chci se taky zeptat - krmíme stále 3x denně, máme už krmit jen 2x? Dále se chci zeptat, můžeme mu kombilnovat granule s konzervama a paštikama pro štěňata, aby měl obměnu? Občas mu do granulek přidáváme sušené maso nebo nějaké pamlsky aby měl trošku změnu. Ty konzervy - je dobré přidávat je do granulí nebo dávat zvlášt třeba ráno granule a večer konzervu? A poslední dotaz - jaké konzervy nebo paštiky jsou dobré značky? Je jich šílené množství a vůbec se v tom nevyznám. Aby ho to třeba neprohánělo, když mívá ty průjmy...

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 09:37 
Oprávněný poradce

Už se to tu probéralo hodněkrát. Přečtěte si to tu, od nejstašího příspěvkyu. Je zbytečné psát to pořád dokola a dokola.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 09:49 

Nejstarší příspěvek je 4 roky starý, tak sem se domnívala, že za tu dobu se i žrádlo mění a vyvíjí... Vše si přečtu samozřejmě ráda, ale proč by potom tato poradna byla, když by lidé nebyli ochodní odpovídat třeba i na tytéž dotazy opakovaně? Pak by se teda diskuse mohla zavřít a nadepsat: kdo hledá najde! Takže díky, ochota nadevše!

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 10:15 

Tak se nečil, tahle otázka tu už doopravdy zodpovězená je, není důvod zaplácávat místo na serveru zkopírovanými texty. Žrádlo (komerční) se za čtyři roky možná změní, ale trávení psů asi moc ne (co jsou čtyři roky proti celému období domestikace psa) a maso je taky furt maso.

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 10:17 

Trávení psů se nemění, ale stejně tak bych nevěděla, že třeba Pedigree se kupovat nemá, že je to není dobrý strava a jiné typy granulí zase ano. Stejně tak se ptám na konzervy. Na jaké stránce aspoň to bylo probíráno?

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 10:27 

Celkový souhrn tady stejně nenajdeš, každý pes je jiný, má jiné zažívání, jinou zátěž atd. Fakt si to zkus probrat všechno, zabere ti to tak půl hodiny až hodinu, to přece za to stojí, ne? Troufám si tvrdit, že po přečtení tohodle vláka si budeš umět snadno poradit, nejde o značky, ale o složení, a taky se musí trošku experimentovat, zkoušet vzorky a tak.

P.S. Pokud ti labík průjmuje občas, tak asi někde něco sežral, jsou to ušatý popelnice. Pokud si seš jistá, že se toto nestalo, tak se nedá tvrdit, že dobře snáší žrádlo. O Eukanubě se ví, že cena zásadně převyšuje kvalitu, Acana se údajně taky hodně zhoršila poté, co se už nevyrábí v Kanadě, ale někde v Evropě.

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 12:44 

hledej- kouzelné tlačítko hledat

PříspěvekNapsal: čtv 29. zář. 2011 15:24 
Oprávněný poradce

kecka1 píše:
Trávení psů se nemění, ale stejně tak bych nevěděla, že třeba Pedigree se kupovat nemá, že je to není dobrý strava a jiné typy granulí zase ano. Stejně tak se ptám na konzervy. Na jaké stránce aspoň to bylo probíráno?

Ale to se tu píše. Btw, je to napsané i v reg. podmínkách (k dispozici při registaci do poradny nebo v každé části poradny). A proč bysme to neměli opakovat víckrát a zase dokola? Protože to není čet a už takhle to stojí hodně úsilí udržovat jakžtakž přehlednost. Mimochodem, napsali bysme jsem, opět dalších deset stránek. Přeji příjemné čtení, opravdu se to vyplatí.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: pát 30. zář. 2011 19:49 

Ráda bych se zeptala na granule značky ACANA, přešla jsem z Royal Caninu na Acanu a moji dva jorkšíři po těchto granulých doslova ,,kadí jak nezavření,, nejde o průjem jen o neskutečný množství, dokonce ta mladší to ani nevydrží do rána... Je to normální, nebo v čem může být problém? A zároveň se začínám zajímat o BARF, už mám i nějaké knížky, ale chtěla bych vědět jestli máte někdo konkrétní zkušenost se syrovým u takhle malých psů? Jaký druhy masa a kostí? Děkuji moc

PříspěvekNapsal: pát 30. zář. 2011 19:53 

Deny87 píše:
Ráda bych se zeptala na granule značky ACANA, přešla jsem z Royal Caninu na Acanu a moji dva jorkšíři po těchto granulých doslova ,,kadí jak nezavření,, nejde o průjem jen o neskutečný množství, dokonce ta mladší to ani nevydrží do rána... Je to normální, nebo v čem může být problém? A zároveň se začínám zajímat o BARF, už mám i nějaké knížky, ale chtěla bych vědět jestli máte někdo konkrétní zkušenost se syrovým u takhle malých psů? Jaký druhy masa a kostí? Děkuji moc

Krmím syrovým dva mopse, už pár let, víc najdeš v samostatný m tématu o barfu.

PříspěvekNapsal: pon 17. říj. 2011 18:48 

Chtěla bych se poradit - za rodičema přišel dealer krmení švédské značky Husse, slyšela jsem o ní poprvé a zkusila jsem hledat i tady na poradně, ale vyhledávač žádnou zmínku nenašel. Když si čtu hodnoty, mně to nic moc neříká, ale dost z vás tomu rozumí, co vy na to? Kuřecí maso,pšenice, rýže,živoč. tuk,pšen.mouka,řepné řízky,hydrolyzovaná kuřecí bílkovina,lněné semínko,maso z lososa,kvasnice,losos.olej,minerály,sůl,frukto-oligosacharidy,sušená celá vejce,lecitin,aksamitový extrakt,mořské řasy,extrakt ze zelených mušlí a hroznových jader.Bílkoviny 23%,tuky 13%,popeloviny 6%,vláknina 2,5%,vápník 1,1%,fosfor 0,8%,vitamín A 12000IE/kg,D3 1250IE/kg, E 400mg/kg,stravitelnost 92%,využitelná energie 4090kcal/kg. Díky za názory

PříspěvekNapsal: úte 18. říj. 2011 06:56 

Přijde mi to jako seniory, nebo dietní granule. Důležitým faktorem ce cena jakou za ně chtějí..?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 41  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina