Rudolf Desenský - psycholog psů
Profesionální psí poradna
Právě je pát 02. kvě. 2025 08:11
99% VEŠKERÝCH VAŠICH OTÁZEK JE ZDE ZODPOVĚZENO.
Pro nedostatek času na textové odpovědi jsem nové registrace do poradny dočasně zastavil.
Ke čtení důležitých příspěvků registraci nepotřebujete.
Raději pracuji se psy než s klávesnicí. Chcete-li mé odpovědi na své dotazy, zavolejte, nebo přijeďte na Freesobotu.
Děkuji všem, kteří podporují náš spolek Mikroazyl Vlčáry z.s. - azyl pro velké psy s nestandardním chováním.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 41  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: granulky, konzervy - jaké jsou nej....
PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 12:11 
Oprávněný poradce

Tý jo, já to neměřila. Asi jsem teď ráda. A jsem "ráda", že jsi mi to potvrdila.... hnus.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 20:12 

Krmím masem, ale asi před týdnem se začal Dar v mase frfňat a málo žrát. Dala jsem mu granulky, které jsem dostala současně s ním, Royal Canin. Doufám, že jsem to napsala správně, obal už nemám, takže neznám ani složení. Dar je žral pár dní víc než maso, ani moc nepil a bobky v pořádku. Uvažuji o koupi další várky granulí, i když už opět maso baští, asi to budu střídat. Máte někdo zkušenosti s touto značkou?

PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 21:02 

Royalem jsem krmila a neměla jsem výhrady, až na tu cenu :). Ale když mrkneš na net, najdeš hodně výhodné ceny u firmy zoofast, jen jim trvá týden než to dovezou.
Psům to chutnalo, jedinou výhradu kterou mám je, že mají jen jednu příchuť, takže jsem měla obavu že se psům přejedí a nebude za co měnit ve stejné značce. Odchovala jsem na nich i štěňata a ani ona neměla nějaký problém, neznali jsme průjem, nebo to že by to nechtěli dlabat. Fenu jsem na nich měla po celou dobu březosti a kojení. Můžu říct že mi po nich i pěkně ztmavla - měla víc medové znaky což je žádoucí.

Říká se, že Royal už není tak výborný jak býval a to proto, že otevřeli pobočku v Polsku, kde se vyrábí granulky pro část evropy do které patříme i my, a že vstupní suroviny nejsou už tak dobré jako tomu bylo dříve...
Jak jsem psala níže, teď krmíme granulkami Husse, protože mi přišly z lepších surovin a z lepších končin. Jsme spokojení, ale psi jsou na nich teprve měsíc, tak nemůžu říct přesně.

Ivana & Arista & Aisha, Martin & Arny ...a naše malá Lucinečka
http://minurka.ic.cz/

PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 21:10 

armanny píše:
Přijde mi to jako seniory, nebo dietní granule. Důležitým faktorem ce cena jakou za ně chtějí..?

Rejčka píše:
Ahojky, mně osobně se to krmivo moc nezdá. Na prvním místě deklarují maso a nikde masovou moučku. Na první pohled to vypadá hezky, ale zavání to nedostatkem živočišných bílkovin. Mělo by být min. 100 g čerstvého masa = 20 g sušeného/na 100 gramů granulí (maso má 80% vody a dobré granule max. 10%), nebo aby tam byl podíl živočišných bílkovin na celkovém množství bílkovin v krmivu přes 50%.
Na druhém místě pšenice - ta je ze všech druhů škrobů pro psy nejméně stravitelná. Stavitelnost je asi takto: tapioka, brambory, proso, amaranth, rýže, oves, ječmen, kukuřice, pšenice.
Čím míň škrobů, tím lépe - do 30% mají špičková krmiva.
Takže jak Husse deklarují stravitelnost 92% - to s pšenicí na druhém místě není možné.

Tohle tady byla jedna z reakcí na Husse superprémiové granule pro velká plemena, když jsem se nedávno ptala, taky nás navštívil obchodní zástupce. Tak jsem zvědavá, jaký budou tvoje zkušenosti.

PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 21:19 

na to, kolik RC stojí a co obsahuje, když si člověk přečte složení - no, je to prostě šrot..
za takový prachy se dají koupit daleko kvalitnější granule, hlavně číst složení..
když jsem já krmila psy granulemi, tak jsme zakotvili u acany - řada bez obilovin, nebo jehněčí obyčejná řada. bez obilovin je dražší, ale vykrmila jsem s nima nemocného psa na slinivku, což nedokázaly sebedražší granule při nařízené vet. dietě, kterou jsem tímto opustila a řídila se úsudkem z vlastní hlavy. kuře se acaně moc nepodařilo, ani activ, ani adult a ani štěně - spousta psů má po tom sr., i moje azbestová čuba měla výsledek řidší, než by se mi líbilo sbírat. za sebe lobuju pro acanu, kterou máme, když někam jedem a dojídají jí kočky :-) s chutěma je to asi tak, že jsem to krmila i 16letému psu, který granule v životě nežral a odmítal cokoli, co tak vypadalo - po tomhle se mohl utlouct. a to byl setsakra vybíravý pes :prayer:

PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 21:21 

No já krmím teď Husse Losos+Rýže a složení je toto:
Rýže (min 35%), sušený losos
(min 15%), živočišný tuk,
řepné řízky, lněné semínko,
pivovarské kvasnice,lososový olej,
sůl, frukto-oligosacharidy,lecitin,
aksamitový extrakt,mořské řasy,
extrakt z hroznových jader

pšenici tam nevidím ať koukám jak koukám .... jsou bezlepkové ... nepřu se, že v některých asi bude, ale každý má možnost výběru z poměrně hodně variant ... další co se mi líbí je kuřecího maso a brambory a tam taky pšenice není.

PříspěvekNapsal: úte 22. lis. 2011 21:28 

ono asi záleží na zkušenosti ... mě jedli psi Acanu asi tak týden, pak ji odmítli ... barvou a konzistencí/suchostí nezaujala ani mě ... ale i já znám chovatele, kteří si jí nemohou vynachválit.

Co se Royalek týká, nevím co je na jejich složení jako "šrot" ... krmila jsem tedy pro střední plemena, psům chutnaly a prospívali po nich a že by mi něco na složení až tak vadilo jsem nezaznamenala. Možná bych byla názorově střídmější, pro mě byl "šrot" Acana a taky to sem nepíšu, to jsou takové vševědoucí subjektivní názory. Důležité asi ani tak není komu co přijde jako šrot, ale spíš to, komu jak pes po daných granulích (jakýchkoli) jak prospíval. To je asi v tomto tématu důležité, si myslím já.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 10:24 

teda promiň, píšu taky pouze o svých zkušenostech a svých názorech a tohle prostě můj názor je. acanu jsem taky jen nevychválila - naopak jsem jí zkritizovala nejvíc zastoupenou příchuť :? acana s ovsem kromě jehněte je taky divná, protože se po ní psi posírají.
co se týče RC - za ty prachy bych min. očekávala jasně druhově označené suroviny. co je to ve složení pšenice? kolik čeho?
navíc jsem ty granule měla doma kvůli té veterinární dietě - složení skoro stejné, jak ty "nedietní" a po mase to ani nechutná. proplan? to samé.
před 2 roky jsem hodně řešila, jaké granule- dost jsem o tom nastudovala. V krámě na pytli RC dovezených z anglie píšou ve složení SOJA? to už se do lepších v tu dobu dávno nedávalo, kde mám jistotu jako event odběratel, že to teď tak není? obecně se má za to /to já už nezkoušela/ dle docela zainvestovaných testů, že špičky jsou artemis, canine caviar, timberwolf, orijen, lepší jsou např, platinum a acana /ta bez obilovin/, standartní řadu acany bych řadila ještě dál. samozřejmě jsem nevyjmenovala všechny - už si to nepamatuju, ale dá se zajímat, najít. mě granule nově už nezajímají, protože maso je maso.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 12:21 

Ale vždyť chutnost granulí nejspíš vůbec neodpovídá složení, ale spíš tomu co na ně po brutální tepelné úpravě a konzervaci nastříkaj pro dochucení.... Já si tedy moc nedovedu představit, že bych psy krmila syrovou stravou v tom složení, jak je na granulích, byť nejlepších... bych z nich udělala číňany 8-[

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 12:35 

no, ono to syrové není až tak "čínské" já jsem na syrové přešla za a/ neustále se opakující slinivkové problémy u jednoho psa b/ při extrémní zátěži bych do menšího a vyšší podíl žrádla potřebujícího psa musela nacpat až 3/4kg granclí, abych dorovnala výdej, příjem - pes má 17kg, řešili jsme to příkrmem masa ke granulím, přibírali pěkně, trávili to taky dobře, ale takhle je to prostě výrazně jednodušší a pro ně lepší. prostě dam víc, míň. granule s obilím /ať to bylo, co to bylo/ zvládl pes při hře vyblít i druhý den po pozření v celkem neporušeným stavu /ač jsem máčela/ granule bez obilí sice ne, ale stejně, cítím se bezpečněji :-)

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 16:13 

Lucía píše:
no, ono to syrové není až tak "čínské"
Já vím, tím jsem to právě myslela tak, že asi žádného BARFáře by nenapadlo dávat psoj 35% rejže nebo soji. I když co se krmí "na vesnici" - rohlík nebo chleba rozmočený v mlíku, nebo trocha konzervy s těstovinama... to asi bude podobné, akorát bez těch konzervantů
:oops:

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 16:49 

Zita píše:
Lucía píše:
no, ono to syrové není až tak "čínské"
Já vím, tím jsem to právě myslela tak, že asi žádného BARFáře by nenapadlo dávat psoj 35% rejže nebo soji. I když co se krmí "na vesnici" - rohlík nebo chleba rozmočený v mlíku, nebo trocha konzervy s těstovinama... to asi bude podobné, akorát bez těch konzervantů
:oops:

tyy, já třeba vařím natolik zdravě, že psi běžně dožírají, co se nesnědlo... a vlastně, od té doby, co to toliko neřeším mají ty bobky pořád pěkné. tvrdé pečivo přikrmuju psům tak 3x do týdne, nebo do veči po výkonu a jeden to žere dokonce dřív, než se dá do masa. všeho s rozumem, pokud ale granule, tak já u všeho hledám prostě ten nejlepší poměr cena - výkon. a platit někomu horentní sumu za soju a min minimálně masokostní moučky - no fuj. acana u nás vyšla nejlíp, všechny granule jsme osobně ochutnali.. RC - fuj, Proplan - měli jsme ten slinivkovej - vypadalo a i to chutnalo jako křupka do polívky. a 3kg za 600??? pokud chci granuli za slušné prachy, co si na nic nehraje, vezmu stone crick, nebo tak nějak. případně od salače. je dost strašný, že např to RC a Proplan stojí 2x tolik, co toto a je to samé. já prostě očekávám - vyšší cena rovná se vyšší kvalita. samozřejmě, každý pes, něco jiného, ale prachy do toho dáváme my, ne?

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 17:24 

Lucía píše:
tyy, já třeba vařím natolik zdravě, že psi běžně dožírají, co se nesnědlo...
Já zase tak dobře, že není co dožírat :twisted:
Jasně, tvrdý pečivo dávám taky, ale rozhodně ne tolik obilnin jako je v granulích! Ono to taky bude dáno tím, co mám za psy - u labrošů jde vše hned na sádlo. Z granclí, co jsme krmili, si pamatuju jen Brit a Nutram. Žádný přímý špatný vliv na zdrav. stav nemůžu potvrdit (krom strašných větrů po nějaké nevímjaké značce), ale je fakt, že ty starší čuby odrostlé na granclích na tom celkově zdravotně nejsou nejlíp :? Je samozřejmě otázka, co je genetika a co je výživa... Ale takové ty ukazatele na 1. pohled tj. zuby, bobek, trávení, chlupy - tam je rozdíl grancle vs. maso jasnej.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 17:41 

no, maso nezbývá. spíš, když udělám víc zapečených těstovin, rejži...a předmyči nádobí do myčky smetanových omáček a výpečků od mas zalepených na plechu jsou jasní. je to důležitá činnost a je brána náležitě zodpovědně :-) takže zbytky jsou předmytí, nebo přílohy, no. :mrgreen:
jo, prdí to výrazně míň v každým případě - hlavně ten, co měl problémy. nejvíc prděl z těch nejdražších - RC, Proplan a po acaně s obilím taky - a že to byl puch, dnes jen občas a takové decentní to je, že.. 8-[
hlavně s granclema - to jsem v tom lítala min za 2x tolik peněz za měsíc, jak teď s masem, že.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 18:07 

zita vidíš já rozdíl mezi masem a granclema. co se srsti a vitality týče

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 19:32 

.. co si na nic nehraje, vezmu stone crick, nebo tak nějak..

Hm, tak jsem schválně koukla na obsah stone crick - jelikož já stále nevím které granule zvolit a tak čtu složení a porovnávám a v obsahu bylo toto: antioxidanty: BHT, BHA.
a podívejte co jsem našla:

E320 Butylated hydroxyanisole (BHA),
BHA is a synthetic analogue of vitamin E and operates by reducing oxygen radicals and interrupting the propagation of oxidation processes. It is widely used as an antioxidant and preservative, and is prepared from p-methoxyphenol and isobutene.
Other information: Possible human carcinogen; apparently carcinogenic in animal experiments. May be harmful by ingestion or inhalation. May act as a skin, eye or respiratory irritant

E321 Butylated hydroxytoluene (BHT)
BHT is a synthetic analogue of vitamin E and operates by reducing oxygen radicals and interrupting the propagation of oxidation processes. It is widely used as an antioxidant and preservative, and is prepared from p-cresol and isobutylene. It is one of the most commonly used antioxidants for food oils and fats and is much cheaper than BHA although it has more limited applications due to instability at high temperatures. There is evidence that BHT causes cell division.
Other information: Cancer suspect agent. May cause reproductive defects. May be harmful if swallowed. Eye, respiratory tract and skin irritant.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 19:39 

no, nechci se jich zastávat :-) slyšela jsem o nich až na vlčárech. ovšem máš to tam napsané tak, že víš čeho a kolik. Naprosto adekvátní složení ceně - to si na nic nehraje. RC je fakt 2x dražší a je to stejné složení jako SC. Mě se to taky nelíbilo natolik, abych tím psa krmila a proto maso. Podívej se na petfoods.com? tuším, jsou tam dobré testy a taky to, co se kterým granclím vyčítá - mě z toho vyšla acana, protože je levnější jak artemis a ten canine caviar - celkem taky záleží, kolik chceš investovat.

ajka - hov.no od psa krmeným masem :-) je na první mini počuch zdálky cítit :grr: aspoň u těch našich. acana taky fičela, ale tohleto jede slušně.. po křupkách do polívky to nesmrdělo kupodivu vůbec

PříspěvekNapsal: stř 23. lis. 2011 20:04 

Jasné, mrknu na ty stránky. díky :-)

PříspěvekNapsal: čtv 24. lis. 2011 10:27 
psycholog psů

Wilybald píše:
Hm, tak jsem schválně koukla na obsah stone crick - jelikož já stále nevím které granule zvolit a tak čtu složení a porovnávám a v obsahu bylo toto: antioxidanty: BHT, BHA. ...
Jelikož se jedná o antioxidanty živočišného původu, psům nevadí. Není pravda, že co vadí lidem, vadí psům. Když to vezmeme trochu do detailů a logicky, pes má trávení uzpůsobené i ke strávení zeleného "pochodujícího" masa, což by nás zabilo na otravu. Kdyby se u těchto éček jednalo o chemikálii, řešil bych to. Jistě že večer u televize SC mlsat nebudu, ale nemám pocit, že by toto krmivo psům neprospívalo. O to méně se bojím, když vím, že moji psi znají Drags Imun.

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď

PříspěvekNapsal: pát 25. lis. 2011 20:25 

Hm, Drags Imun - tedy jak píšou v googlu dračí krev? O tom slyším poprvé. A taky jsem si všimla že stone crick jako takový tyto antioxidanty neobsahuje, jen ten pro psy s větší zátěží, asi pro větší množství tuků, nevím.

PříspěvekNapsal: pát 25. lis. 2011 20:27 

Každopádně díky za info, teď už ke složení produktů pro psy nebudu tak kritická

PříspěvekNapsal: pát 25. lis. 2011 20:29 
Oprávněný poradce

Wilybald píše:
Hm, Drags Imun - tedy jak píšou v googlu dračí krev? O tom slyším poprvé.

Zadej si to do vyhledavače zde :wink: vypadne ti hoodně přípravků. Začni těma nejstaršíma

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: ned 18. pro. 2011 20:33 
Lidový vypravěč

Zdravím všechny pejskaře,

měl bych na vás jednu otázečku, končí nám rok a jak bychom si nemysleli naši pos.anci vymysleli, že zvýší daň, která se nejvíc dotkne nižší, střední třídy (jak jinak ) a tak se ptám. Kybych si teď chtěl koupit nějaké granule, které jsou podle vás "dobré" jasný každýmu vyhovuje něco jinýho, ale zkuste to. Granule by měli být pro howíka a labradora, teď krmíme Britem (600 kč/12kg) a Eucanubou (1100kč/15kg). Díval jsem se po granulich čím krmí p.Desenský (Nuova Fattoria Stone Crick 20 kg) ,ale jestli máte nějaký tip sem s ním.
ps. klidně i nějaký eshop kde by byla možná množstevní sleva (útrata +-10000kč)

Dáky za Váš čas.

PříspěvekNapsal: ned 18. pro. 2011 21:42 

Já krmím K9. První měsíc měl Goya problémy s průjmy a pořád jsme se toho nemohli zbavit. Doporučil mi je vet a jsem s nimi spokojená - problémy zmizely. Poměr cena x výkon dobrý. A Falcon si na ně taky velmi rychle zvyknul. Do té doby jsem ho taky krmila Britem. Ale je tady toho napsáno hodně a určitě si to projdi, mně to hodně pomohlo :yawinkle:

http://zzzuzzza.rajce.idnes.cz/

PříspěvekNapsal: ned 18. pro. 2011 22:14 

Každému (psovi i člověku) vyhovuje něco jiného a o tom celé tohle téma je :-) Za mě a mého psa je to Go!Natural, případně Artemis, Taste of the Wild, vesměs i další značky z eshopu nepovolený link!. Ale kdybych měla psa lépe krmitelného, klidně bych krmila něco levnějšího, třeba ten Stone Crick.
edit admin

PříspěvekNapsal: ned 18. pro. 2011 22:18 

Ne ke konkrétním granulím, ale tak obecně:
- když chceš utratit poměrně velkou sumu 10tis, tak stojí za to domluvit se individuálně a nespoléhat jen na slevy a rabaty, co si některé e-shopy napíšou na net a jiné ne.
- jestli se rozhodneš pro Stone Crick (nebo něco jiného z krmivo-pro-psy), tak to objednej přes banner dole na těchto stránkách, ať z toho Vlčárští taky něco mají :-).

PříspěvekNapsal: pon 19. pro. 2011 11:14 

vubec bych se enbála stone cricu a sem tam to střelit něčí lepším. jinak mi kupujeme fitmin- domu do kraslic- psu to chutná cena dobrá poměr cena víkon taky a nás prodejce má akci 2+1 plus věrnostní program takže ted sme měli 4 pytle za cenu dvou

PříspěvekNapsal: sob 24. pro. 2011 21:52 

[/quote]
no v hodnocení dopadly na svou třídu dost slušně a prostě je vyzkouším. Negranulujeme, psi žerou maso, ale teď přes zimu se prostě hodí. Cena je dána určitě i tím, že jsou vyráběné u nás ve Velkých Pavlovicích, tzn. necestují přes moře atp atd.[/quote]

Tak po všem tom rozhodování, porovnávání cen a obsahu atd. máme doma granule Agil, psům chutnají, tak čekám jaké budou další reakce, zatím mám z nich dobrý pocit :-)

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 12:48 

Na slevovém portálu zapakatel jsou ještě 6dní v nabídce tři typy slev na konzervy Topstein ze stránek krmivo pro psy. Kdyby měl někdo zájem, doporučuji si to najít. :)
Mají rybí a kuřecí, 400g rybí konzerva vyjde na 28kč. :)

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 15:50 
Oprávněný poradce

Super, díky! Jinak já ted objednala pytel Brit Care lamb and rice. Na nich vydržel Bony i pár dní bez nějakého (většího) průjmu. Tak jsem zvědavá. Zkoušela jsem i zvěřinu (ta se mi líbila, Bonymu ani omylem, i když chutnala) a lososa s bramborem a taktéž. Bohužel. Uvidíme, jak si bude stát lambka ve výhledu.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 18:26 
Lidový vypravěč

Fenrizka píše:
Na slevovém portálu zapakatel jsou ještě 6dní v nabídce tři typy slev na konzervy Topstein ze stránek krmivo pro psy. Kdyby měl někdo zájem, doporučuji si to najít. :)
Mají rybí a kuřecí, 400g rybí konzerva vyjde na 28kč. :)

nevím kde si vzala 28kc já jestli umím pocítat tak 1 konzerva vyjde nejmene na 36kc...jen bych se chtel zeptat jestli ty konzervy stoji za kup, jestli ty ryby u vnitr baleni nejsou nejaky odpad?

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 18:29 
Oprávněný poradce

Konzervy od "štajna" jsou obecně velmi dobré. Ryby neznám, ale kuře je tam prostě narvaný a zakonzervovaný celý (nebo stehna...). U ryb předpokládám to samé.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 18:30 

vantages píše:
nevím kde si vzala 28kc já jestli umím pocítat tak 1 konzerva vyjde nejmene na 36kc...jen bych se chtel zeptat jestli ty konzervy stoji za kup, jestli ty ryby u vnitr baleni nejsou nejaky odpad?

Očividně neumíš číst, neboo počítat. :lol: Psala jsem 400g rybí konzerva, těch mají 15 v balení za 423kč. To dělá 28,2 za kus. :wink:

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 18:35 
Lidový vypravěč

:oops: souhlas beru zpět...neviděl někdo ty konzervy ze vnitř?

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 18:36 

No nevím, píšou, že v té větší konzervě (855 g) je jedna čtvrtka kuřete - tedy cca 200-300 g masa. Co je ten zbytek? To mi zas tak výhodný za 36,- Kč nepřijde.

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 18:49 

Nebo je to z tříkilových kuřat. Nebo neumí počítat. Evo, jak to je, je tam jenom maso, nebo i něco jiného? Pokud by byly 100% masové, tak o to stojím.

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 21:33 
Oprávněný poradce

Bavila jsem se o tom s Mariannou od Diny. Ta je občas kupuje. Mělo by tam být prostě kus ptáka, nějaký ten rosol samozřejmě a plus další - záleží na složení. Mně hlavně utvkvělo to, že byla moc spokojená. A jasně - normální kuře do mrazáku ti vyjde levnějš, tady je to konzervované - tudíž v cajku na dovolenou k moři, například (at se toho někdo nechytne, nevím, co je to za typ konzervy, takže neznám ani trvanlivost a podmíénky skladování).

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: stř 11. led. 2012 22:20 

Jo, je tam nacpanej kus kuřete s kůží i kostma. Rosolu tam je jen malinko. Psi to dostali před 2 rokama k Ježíšku, tak snad se to od tý doby nezměnilo.

http://fielad.rajce.idnes.cz

PříspěvekNapsal: čtv 12. led. 2012 08:12 
psycholog psů

Kuřecí konzervy přidávám do žrádla nežravcům a je to fakt kvalitka. Žádná soja, obilí, lupení nebo tak něco. Je tam pořádný kus kuřete, žádná kuřecí kaše, dokonce i s kostmi a sem tam trošku doladěný kouskem masového mixu, který psům šmakuje. Ta marodná a pěkně zmlsaná asiatka tady na tom byla skoro pořád.

Kouzelné tlačítko Obrázek ti ušetří čas čekání na odpověď

PříspěvekNapsal: čtv 12. led. 2012 10:36 

Taky si to pochvaluju a pes ještě víc :wink: mají 3 varianty, jenom kuře, pak kuře + ryba, kuře + vemeno. Měli jsme i s rybou, nádherně to voní :-) a opravdu jsou tam kousky ryb. Jen škoda, jedna mě stojí 55-60 Kč :| Super jsou ale třeba na cesty :-) Nic kvalitnějšího jsem doposud neobjevila.

PříspěvekNapsal: čtv 12. led. 2012 10:45 

Objednala jsem ty rybí konzervy, 2x8konzerv(jedna 855g), už se těším, až to potáhnu vlakem z Prahy domů na zádech :finga:

PříspěvekNapsal: čtv 12. led. 2012 12:12 

tedka sme kupovali štěnici nějakou konzervu kuřecí a bylo tam sice rozmyx ale fakt kuřecí vypadlao dost pěkně a nebylo to drahý

PříspěvekNapsal: ned 15. led. 2012 21:09 

Co si myslíte o levném krmení z web shopů? nemůžou to být "fejky"? já trošku obchoduji s asijskou oblastí a tam jsou firmy, které prodávají např. Eukanubu, kterou jsem krmil, za (v přepočtu) 390Kč za 15Kg pytel.
takže mě chytá schýza, jestli nekrmím nějakýma hoblinama z číny....
neslyšeli jste někdy, že by nějaký český obchod něco takového prodával? že by se to odhalilo?

PříspěvekNapsal: ned 15. led. 2012 21:14 
Oprávněný poradce

Slyšela, bohužel podrobnosti si nepamatuju, protože mě to nezajímalo. Krmím převážně masem. Bohužel.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: ned 15. led. 2012 21:40 

I já o tom slyšela :? , asi na tom něco pravdy bude...

PříspěvekNapsal: stř 18. led. 2012 12:50 

vím že o royal canin je tu hodně nicméně jedna čerstvá zkušenost z ordinace
dva psi německej ovčák- štěně na royalce štněčí- při rpofilu krve uplně příšerný parametry- rozházený vápníky a fosfory, málo bílkoviny atd
druhá je malá pudlička- štěně na royalce štěněčí- problémy přibrat málo žere- taky málo bílkoviny dle rozboru krve

obě to jsou pulroční štěnata a obě vykazujou na tomhle krmení stejnej problém- málo bílkoviny žádný jiný grancle nám to nedělaj takže nám to jen potvrzuje že royalku pro štěnata a asi ani pro dospělce ne

PříspěvekNapsal: stř 18. led. 2012 13:47 
Oprávněný poradce

Vidiš, já nejsem taky pro tyhle granule - špatnej růst u asiata apod. ale třeba co jsem se bavila s policajtama v Prackovicích, tak ti si RC nemohli vynachválit. Ted musej krit HappyDogem a nadávaj, kudy choděj.

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: stř 18. led. 2012 13:54 

U dog jsou lidi co jsou s RC strasne spokojeni a jini zas min - u stenat, ze to pry ma moc bilkovin a stenata po tom moc rychle rostou... :dontknow:

PříspěvekNapsal: stř 18. led. 2012 13:59 
Oprávněný poradce

Alvi píše:
U dog jsou lidi co jsou s RC strasne spokojeni a jini zas min - u stenat, ze to pry ma moc bilkovin a stenata po tom moc rychle rostou... :dontknow:

Jo asiat po tom taky děsně narostl - rychle. Ale to bylo před pěti lety a nevím, jaký mají kategorie (malá/střední/velká /obří štěnata...)

stránky Bonyho a Dutchee

PříspěvekNapsal: pát 20. led. 2012 11:59 

Na zapakateli je další sleva od krmivo-pro-psy, 6 x hovězí masová rolka s rýží (450g) (Topstein) pro psy za 149 Kč :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2033 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 41  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina